Ročna zavora

Začel/a hadei, Junij 09, 2007, 09:58:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Sicer ne vidim tle nobene drame - sam občutek je podoben, kot npr pri Subarujevem Hill-Holderju - ki je zame en boljših elementov za pomoč v vožnji pri teh japanarjih .... in ga obošujem. in bentim, da ga nimajo Citroeni ...

no C4 Pablo ima zdaj nekaj podobnega ... le da je tu zdaj posredi elektronika ...

skratka - s takim pomagalom se v klanec spelje perfektno ...

Aja - drugače znam v ?e tako strm klanec speljat brez ročne ... tak da ne obošujem HHja zato, ker bi me re?eval neznanja - ampak ker je res praktičen ...
OK

LP
Primož

michoBX

Hja, pri tako relevantnih zadevah se čisto preveč igrajo s to elektroniko. Pa saj bi blo okj, ?e bi bil vsak del zase - tako pa miljon kablov gre v eno ?katlco, pol se pa znajdi.

Je pa res, da je to v velikih koli?nah precej ceneje, kot nekaj mehaničnega.
Hja, dougcajt mi je ja...

hadei

Saj, ?e ni nekega klanca ni problem. Na to ročno sem se spomnil, ker je v MB ulica, ki se imenuje STRMA ulica. Naključje pa tak?no. ?e si prvi na vrhu je OK. Sem pa ?e doživel v tej ulici, da je enim šel avto za 1m in ve? nazaj preden je speljal. Potem veste kakšne so lahko posledice. Sicer ne preveč hude, vendar...Sam sem tudi ?e probal na tem klancu-ulici speljat brez ročne (malo sem se kur*il), vendar sem moral bit huuudi?evo hiter z nogami. Kaj pa starejši ljudje in neizkuženi. Pokurijo celo sklopko preden speljejo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Danes sem sližal za okvaro te elektronske ročne zavore. Na avtu se je prrekinil nek kabel in ročna je prenehala delovati.

Kaj ve? pa bo @garač povedal.

Kaj pa ?e pri taki ročni odpove elektronika in jo kar tako spusti?

Lp
Goran

garac

takole izgleda zadnja obesa na C4 pic.
Malo se mi zdi mote?e pri tej elektro ročni, da je ne moreš postopoma zategovat ali popuščat. Bog pomagaj, ?e je slučajno kdo tako pameten, da ti stisne gumb medetem, ko je vozilo ?e v gibanju, saj dobiš občutek, da bo vozilo razpadlo, to se nama je zgodilo z Goxom v nem?iji, avto je bil ?e skoraj ustavljen...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

A ve kdo ?e ima C4-ka kakšen varnostni mehanizem, da se ročna zavora pri večji hitrosti ne vklopi?

Pomojem da bi mogla imeti ... seveda ne zdaj testirat tega, da ne bo kej narobe. Samo v navodila poglejte, ?e je kaj omenjeno.

Ker je gumb na dokaj dostopnem mestu, tako za voznika kot sovoznika, bi mogu imet kakšen varnostni mehanizem, da se recimo nad 20km/h ne sproči...

V kriti?nih situacijah (odpoved zavor) pa si s tako ročno ne moreš prav dosti pomagat ... v navadni izvedbi lahko vsaj kontrolirano zavirač :-)

Lp
Goran

hadei

No ja, koliko je inovativno, ima tudi svoje slabosti. Vse te ?mensi zadeve so navsezadnje za en qurac. In tisto v enem postu vi?je je realnost. ?e bi imel takrat na jugecu tak?no ročno zavoro, ko so mi zavore odpovedale, danes ne bi tukaj pisal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

soncek

Koliko vprašanj in komplikacij z "mojo" ročno.
Ja, jaz jo imam, in na začetku sem imela problem iskanja ročice med sedežema, motilo me je, ker je avto skakal kot neukrotljiva zver preden je ročna popustila, ko sem speljevala. Vsaj zdelo se mi je tako.
Pa mi je prijatelj, ki ima tudi C4 picasso povedal, kako spelje. Sedaj ob v?igu nalahno pritisnem na gas, ročna spusti in speljem normalno.
Prav na prvem kri?i??u, kjer vsakodnevno ?tartam v nove podvige, imam klanec, kjer jo redno uporabljam pri speljevanju.
Me je pa sedaj po?teno strah, kaj bo, ?e....
Ne ne ne smem misliti na to....

deyo

Ej ?e ti (itak ti ne bojo) odpovedale zavore, ti samo pritisni tisti gumb na sredini. nimaš kaj izgubiti edino ustavi? se lahko.

drugače pa sre?no vožnjo ?e naprej.

P.S. Pa lepo sm se peljal :).

bramar

Za moj ročni Našin vožnje je pa elektronska zavora nadvse odli?na :emot112: . ?e sem hotel pri prej?nih avtomobilih speljati v strmem klancu, sem moral z eno roko dodajati plin, z drugo pa popuščati ročno zavoro. To je bilo sila sitna zadeva, ker sem moral pri tem spustiti volan. Se mi je avto velikokrat premaknil malo nazaj. Sedaj dodam toliko plina, da se avto premakne in varno spelje, ne glede na nagib klanca. Seveda, ne smem pomisliti na morebitne okvare, ampak okvare so lahko tudi na drugih pomembnih elektronskih sklopih ...

Heh, upam in zaupam, da so to el. zavoro vsestransko testirali. :AngelPray:

honda

Glede zaviranja v sili je tako , seveda el. ročna deluje tudi pri hitrosti nad 20 km/h, ?e pri večji hitrosti pritisneš tipko sledi rahlo nasilen Našin zategovanja zavore, ki pa takoj popusti...
 tako da se v kriti?ni situaciji ustavlja? tako da gumb drži? pritisnjen ves čas avto pa se resda malce grobo vendarle ustavi...:emot112:

Gox

Aha, torej pri večji hitrosti se ročna zategne, pa spet spusti?

Sem mislil, da jo zategne in pika, potem bi bilo pa preveč nevarno ... čeprav tudi s tem popuščanjem zna biti pestro, ?e posebej v ovinku.

Citat od: honda;32732Glede zaviranja v sili je tako , seveda el. ročna deluje tudi pri hitrosti nad 20 km/h, ?e pri večji hitrosti pritisneš tipko sledi rahlo nasilen Našin zategovanja zavore, ki pa takoj popusti...
 tako da se v kriti?ni situaciji ustavlja? tako da gumb drži? pritisnjen ves čas avto pa se resda malce grobo vendarle ustavi...:emot112: