Obraba volana

Začel/a DrBekuni, November 17, 2014, 02:12:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Kot je nekdo že pisal je volan čisto odvisno od voznika. Èe je usnjen je lahko zdelan zelo hitro ali pa ne čisto odvisno. Jaz sem rec na c5 kupil NOV volan pa se mi je uničil po 20K kilometrih... Pri Carlssonu je bil pri 90K kot nov, pri zdajšnem avtu je tudi lep, ko sem gledal enega mercedesa je imel pri 100k tudi kr znucan volan na eni strani ampak je bil volan bež... Odvisno...

SIcer pa to je larifari za 200€ vložka narediš avto kot iz trgovine. Volan daš preoblečt, gumice na pedalih zamenjaš pa kemično avto ščistiš pa ima po vaše 80 000 kilometrov. Sploh pa taki pripeljani oni ima ceno 8990 za njega, cena je pripravljena na zbijanje ok ga da za 8700 dobro pa sem ga je moral pripeljat pa uvozit, plačat dajatve pa za kolko faking ja je tam dobil? Za 5 jurjev JA NORMALNO ker ima avto 300 000 pa je za na dinos! ZA STISNIT! Poglej si avto v tujini od prvih lastnikov pa boš videl da so cene normalne ali pa še višje od naših!

Čojko

Pa zelo je odvisno kje in kako je avto vozil.
če ga nekdo vsak dan 300 km po Ac s 130 kmh vozi je avto s 300 jurij manj zjeban kot če vsak dan iz Idrije v Lj hodiš s pol manj km.

rudiz

kupil nov c5. sedaj je star 1leto in 9 mesecev  ima 27000 km, na volanu kjer ga držim se že poznajo pikice ogujenega usnja. to se je pokazalo že pri 15000 km. serviser pravi da od kreme ali potenja rok.  pred iztekom garancije ga bom reklamiralin upam da ga bodo zamenjali.

dvorjan

Citat od: rudiz;193796pred iztekom garancije ga bom reklamiralin upam da ga bodo zamenjali.

Tudi ce ga zdaj reklamiras, ti volana ne bodo menjali. Zal. Volan deluje, obraba pa je del vsakodnevne uporabe. Saj ti tudi gum ne zamenjajo v garanciji, ko jih izrabis ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

rudiz

Zakaj pa ti potem zamenjajo sklopko ki se  tudi obrablja - seveda v garanciji. Vseeno bom poskusil pa da vidimo kaj bo.

Vlado333

Meni so volan menjali v garanciji. Volan se je na enem mestu ogulil in je Citroen priznal garancijo. To je bilo cca leto in pol nazaj.

Sine64

Meni se je začel počasi guliti že pri 60.000km pa sem prvi lastnik. Tako da je bolj slaba kvaliteta. Lahko si preberete v Avtobildu ko so ga razstavili na prafaktorje po 100.000km http://citroenar.eu/showthread.php?t=9475 in je volan že oguljen...

Lovro

Zanimivo, pri mojem je pa pri 145.000 km še vedno v odličnem stanju, pa pri prijateljevem tudi... saj imajo vaši usnjene volane, ane?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

sulicar

Moj tudi pri 154000 kot nov.....

gepl83

Zanimivo. Možno, da so različni dobavitelji materialov. Al je pa res samo način vrtenja volana.

BT-C5

najbolj ga zgulijo  prstani...

rudiz

Imam exlusive opremo tako, da je volan usnjen je pa verjetno to "bio usnje" in ne tako kot v starejših vozilih, imam tudi golfa 4 z usnjenim volanom pa je kot nov in tudi usnje je čisto drugačno od tega v C5.

dalibor79

ce je prejsnji lastnik rad nosil prtsane,to hudo obrabi volane

bfranc

Moja izkušnja z volani je taka da škoda z 246kkm je usnje neobrabljeno in danes dobil scenica z 241kkm brez da bi se kaj poznalo.Tako, da to kar imate gor je sigurno neki čunga lunga kot pa usnje.

rudiz

Evo, oguljeni volan zamenjali v garanciji prav tako prednje meglenke ki sem jih reklamiral pred enim letom zaradi rošenja, vendar so mi takrat vgradili "zračnike" sedaj pa so začele na robovih postajati drugačne barve. Naložili so tudi drugi program tako da indikator kratkih  luči podnevi ko pripelješ v tunel v armaturi ne utripa ampak gori. Zamenjali so tudi plastiko na zgornjem delu sedežev ker so se zatiči na voznikovem sedežu polomili, verjetno od spreminjanja memori funkcije za sedež. Zamenjali so na obeh sedežih ker tako zahteva uvoznik.

lp