tuning 2.0 hdi 140 KM

Začel/a jakobssen, November 09, 2014, 10:44:17 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Hecno je da moraš če zamenjaš desni žmigavec ali pa daš eno colo manjše felne gor zadevo HOMOLOGIRAT! Še bolj hecno pa je, da se avtomobili z večjo močjo z istimi bremzami pa še čem vozio pa brezkrbno po cestah... Tukaj pa ni nadzora, pravtako marsikateri avto prestopi mejo zavarovalnega razreda tudi tukaj nič ampak kaj češ to je pač habibi država...

Romzi

Citat od: breznikar.peter;194844Glede cukanja je pa tak...Dizl = dalje relacije. Benz=krajše..TO JE VSE. Ne kupvat dizla tisti, ki delate 10.000km letno, ker ne boste nič privarčevali..
Se v večini se strinjam s tabo.
Tole glede cukanja pa.... Kaj ma to veze? Kot kaže so temu "bonbončku" podvrženi kar več ali manj vsi HDI-ji od starejših 2.0, do novejših v vseh mogočih variantah... Ajde res je lahko pri komu vzrok v premalo relacijah in se garež nabere v EGR-ju pa FAP se zabaše, ampak da ima pa tako velik procent lastnikov težave???

superca13

Citat od: Xandrej;194864Hecno je da moraš če zamenjaš desni žmigavec ali pa daš eno colo manjše felne gor zadevo HOMOLOGIRAT! Še bolj hecno pa je, da se avtomobili z večjo močjo z istimi bremzami pa še čem vozio pa brezkrbno po cestah... Tukaj pa ni nadzora, pravtako marsikateri avto prestopi mejo zavarovalnega razreda tudi tukaj nič ampak kaj češ to je pač habibi država...

Pa kako bo recimo Euro5 tuniran mašin čez 4 leta skozi test plinov prišel tudi ne vem.

jakobssen

fantje, zašli ste. vemo, da so največji onasneževalec zraka težka industrija pa tudi individualna kurišča.
države se pač spravljajo na avtomobile, ker se da tam najlažje priti do sredstev. se vas pa večina verjetno zaveda, da so egr, dpf, ad blue in podobne reči bedarije zaradi okoljskih predpisov. dočim čez države še vedno vozijo romunski, ukrajinski in kaj vem kaki tovornjaki, ki so daleč od izpolnjevanja okoljskih predpisov.
hkrati proizvajalec naredi avto za vse trge enako, tuner pa lahko to optimira. sam recimo ne vozim po puščavah in na visoki nadmorski višini. imam pa avto za dnevne poti MB-LJ-MB. torej mi tuner motor temu primerno optimira. avto zdaj zvezno pospešuje, brez grdega cukanja in butanja, poraba po računalniku je zaenkrat enaka, bom pa videl čez čas, ali se bo kaj spremenil. zaradi mene lahko gre tudi navzgor, samo da zdaj avto lepše gre.

Zeko124

Fantje, prava optimizacija se začne z odprtjem motorja in pravi tunerci to vejo. Taki optimizaciji sledijo drugačne odmične gredi, sklopke, drugi bati, močnejše bremze, podvozje, itd itd itd in šele na koncu pride elektronika. Vse ostalo je blef in umetno navijanje motorja.

Seveda pa je to samo moje mnenje, vse kar vem o pravi optimizaciji pa je pravzaprav znanje gospoda ki mi je o tem povedal zelo veliko in avte predeluje že lepo vrsto let. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gepl83

He he. Ne morem verjet. Važno, da se vam dobro zdi. Optimiranje....!?

breznikar.peter

Citat od: Romzi;194865Se v večini se strinjam s tabo.
Tole glede cukanja pa.... Kaj ma to veze? Kot kaže so temu "bonbončku" podvrženi kar več ali manj vsi HDI-ji od starejših 2.0, do novejših v vseh mogočih variantah... Ajde res je lahko pri komu vzrok v premalo relacijah in se garež nabere v EGR-ju pa FAP se zabaše, ampak da ima pa tako velik procent lastnikov težave???

Seveda...Poznam tri c5tke, ki jih vozijo vsak dan relacija CE-LJ..Nobenega zamika v plinu, ko ga pohodiš, takoj stopi...Avto se more vozit dinamično, ne mara držanja obratov pod 1500 rpm ipd vožnjo. Moje izkušnje samo.

jakobssen

@gepl83
samo to. ni da se mi fajn zdi, ampak avto je prej cukal, zdaj več ne. that's it, end of story. pa ko šljivi tiste dodatne konje in navor. glavno, da se pelje kot mora.

zlikovski

@jakobssen to si bil pri električarju v Krogu?

gepl83

Moj komentar je letel samo na izraz optimiranje. Kot sem napisal, sem tudi jaz pristaš tuninga. Kar sem jaz vozil čipanih avtov, šlo je v glavnem za tdi je, je šlo isključno za povečanje moči. Èe imamo pa v sloveniji strokovnjake, ki so bolj sposobni od citroenovih inžinirjev uglasiti motor, da ne cuka, je pa to zelo žalostno za citroen.

breznikar.peter

...Pa saj, če gledamo kak so " sposobni " inženirji...Da nardijo take čungalunga sklopke,da gredo pr 50.000km rakom žvižgat...Pol si na žalost res lahko samo slabo mislimo o njih, žal je tak..Lahko pa,da na vse skup vpliva recesija in servisi in avto hiše ne služijo več na prodaji avtov, temveč na samem servisu potem.

jakobssen

Ni blo v Krogu,ampak v Tišini ...

dalibor79

Citat od: breznikar.peter;194965...Pa saj, če gledamo kak so " sposobni " inženirji...Da nardijo take čungalunga sklopke,da gredo pr 50.000km rakom žvižgat...Pol si na žalost res lahko samo slabo mislimo o njih, žal je tak..Lahko pa,da na vse skup vpliva recesija in servisi in avto hiše ne služijo več na prodaji avtov, temveč na samem servisu potem.

Najbolj iskani in najbolj placani inzenirji so prav tisti,ki naredijo da material zdrzi tocno do garancije.:emot65:

antasi

npr.akumulatorji,
tu so mojstri...
original zdrži 6 do 8 let,
pol ko ga pa zamenjaš
pa crkne vedno glih mal čez garancijo(dve leti)

zanimiv je odgovor "mehanikov"
izrabljen avto ki zaradi starosti kuri več elektrike
in posledično izrablja aku...
Pa izgleda da ti že sami sebi verjamejo,
kak nebi pol mi verjeli:argue1:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

altair123

Citat od: dalibor79;194984Najbolj iskani in najbolj placani inzenirji so prav tisti,ki naredijo da material zdrzi tocno do garancije.:emot65:

:bombs:

To je debela stereotipna laž.
Najbolj iskani inženirji so tisti, ki naredijo v kratkem času svoj izdelek še boljši in privlačnejši.

Večino stvari kupiš nove, ker so obstoječe zastarele... vsaj tiste,ki so produkt inženiringa. AMpak najbolj pa si zapomniš stvari, ki si jih moral kupiti ker so crknile, od tu tak občutek.