Nakup starega avta

Začel/a Karmeng, November 06, 2014, 12:27:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Karmeng

Živjo,

Ravnokar so mi pri vulkanizerju zamenjali gume. In na mojo grozo so me opozorili, da so prednji diski in ploščice nujno za zamenjati. :argue1:Ne upam si niti pomisliti, kaj me še čaka, kaj vse bodo še našli, ko bo avto v ponedeljek na servisu. :bombs:

Ali kdo ve kolikšen strošek predstavlja omenjena menjava prednjih diskov in ploščic.

Karmen

Čojko

To ni nič groznega. Ko kupiš avto z druge roke je praktično vedno še nekaj za dodat na njega - običajno okoli 500 EUR. Stroška do tu se ne boj, če bo kaj bistveno več pa si zapomni za naslednjič, da je tak pregled potrebno opraviti pred nakupom.

Pri diskih in ploščicah naj ti pogledajo ali so še prva vgradnja. Diski bi pri teh kilometrih (če so realni) morali bit še prvi. Verjetno bo material in delo nekje okoli 150 EUR.

skrt3

Za C5 II sem placal prednje diske in ploscice in delo 150 EUR, vaski mehanik

lp

Karmeng

Živjo,

Danes je bil avto na servisu pri Merlaku. Zamenjali so mi prednja diska in ploščici, svečke, vse filtre, zamenjava olja ... (avto ni imel narejenega servisa pri 60.000 km, ravno tako je bil izpuščen naslednji redni servis). Avto so mi pregledali, pravijo, da je avto čisto v redu, manjkala sta mu pač dva servisa, kar smo sedaj uredili. Servis je bil EUR 400. Naslednji servis imam čez 1 leto oz. na 20.000 prevoženih kilometrov. S servisom sem bila zadovoljna, so bili prijazni, strokovni in so mi bili pripravljeni razložiti vse kar me je zanimalo. Tako, da bom avto tudi v bodoče servisirala pri njih.

Vsem vam bi se rada zahvalila za vse nasvete in pomoč. :BigThumbs: Upam, da nama bo avto dobro služil do naslednjega servisa ( brez dodatnih financ).

Karmen

Lovro

Naj dobro služi. :BigThumbs:

Sedaj so ga pregledali in poštimali in bo verjetno mir :emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Jaz ti tudi želim, da ti dobro služi in da si bila s servisom zadovoljna.
Glede na to, da je avto ok, XP itak en najmanj problematičnih Citroenov in pa še malo kilometrov ima,... tako da kar mirno.

antasi

tu na forumu nismo verodostojni, ker sam šinfamo nove citroene,
stare pa hvalimo in kujemo v zvezde.

Je pa v vseh statistikah TVOJ AVTO eden izmed najmanj  pokvarljivih.
Tud sam bi ga imel, če nebi imel toliko prešinfanega berlingota,
ki se mi sploh noče pokvarit.
Trkam na les..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

frodo1

Malo me čudi da so pri 77000km zanič diski. Pač moje razmišljanje, je pa res dosti odvisno od načina vožnje.

:emot178:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

gregor

Diski so brez problema zanič, če se je z avtom bolj malo vozilo, oz. je večkrat stal, da je disk lahko zarustal, potem pa se nikoli ni pošteno pohodilo bremze, ampak se je vozilo po polžje, in rje ni ščistilo dol. Po par letih imaš debel sloj rje, kjer bolj slabo bremza.
Tipičen primer C2 od moje mame.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

vinotoc

Evo spet jaz:
na svet večer pred božičem mi je moja XP povedala, da je šla sklopka. Pedala ni več, brez pedala je šla.... sem zapel in odpeljal na servis. Jo pustil tam in šef se mi je opravičeval, ker nima nobenega nadomestnega vozila v firmi :) !!! Na silvestra dan je bila popravljena.
Spet reklama: Hvala vsem na Servisu Merlak z Drenovega griča!
Srečno 2015 vsem ostalim, posebej še varuhom reklam :) Imejte se radi!
Vinotoč.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

zupi13

Koliko cekinov je bilo? Naša XP ima še 186.000 km in sklopka prime bolj pri vrhu, pa me zanima na koliko lahko računam....

branko1

ej, pa baci ti to nekam.
pri 77000 km diski hin, pa sklopka, pa.............. niso več citroeni "kao nekad".
Novejšega citroena bognedaj k hiši. Sem kupoval C5-ko, doživel vse mogoče in se na koncu odločil za "mečko".

vinotoc

Citat od: zupi13;196538Koliko cekinov je bilo? Naša XP ima še 186.000 km in sklopka prime bolj pri vrhu, pa me zanima na koliko lahko računam....

Sori, še nisem dobil računa, ko bo, ti sporočim. Aja, pa XP ima skoraj 280.000 km.
LP Vinotoč.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

tomaz555

Branko1 veliko sreče in poročaj.  To sem že dal skozi. Novejšega Citroena pa takoj, če bi le bil denar.