Delovanje klime

Začel/a bfranc, November 04, 2014, 08:59:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bfranc

V čem je finta,da se vklopi klima kompresor tudi v teh temperatur, ki so zjutraj?
Torej, klima je nastavljena na 22 stopinj, zunaj je 7 stopinj in kompresor se vklopi po približno 10 sekundah od vžiga motorja in nato deluje, kot da je zunaj 30 stopinj, torej vklop in izklop na nekje 20 sekund.Je pa poleti delala brez problema, tako da senzorji upam, da delujejo.

Pa se ne da narediti, da ko pritisneš eco gumb, da tako ostane tudi pri ponovnem vžigu motorja?Ker pri meni se premakne nazaj na auto.

Čojko

Èe imaš nastavljeno na odroševanje prednje šipe je ne moreš ročno izklopit.

alesz

CitatPa se ne da narediti, da ko pritisneš eco gumb, da tako ostane tudi pri ponovnem vžigu motorja?Ker pri meni se premakne nazaj na auto.
NE   ,  če je razlika med nastavljeno in dejansko zunaj več kot 8°zadeva vedno starta  na avtomatiko.

bfranc

Aha ok, kaj pa glede kompresorja? Ker mislim, da nebi smel hladit, če notranjost še ni ogreta.

alesz

Uparilnik je pred grelcem,torej ti odvzame vlago nato ti zrak pogreje.Je pa vprašanje v kakem položaju so bati,verjetno na 20% delovnega volumna....tako da ne obubožaš zaradi porabe......................

bfranc

Alesz,zdej kolkor te razumem, to pomeni, da je kompresor inverterski in da se vklaplja zaradi odroševanja stekel.
Sej nebi spraševal, vendar se prav čuti in sliši ko vklopi kompresor, sem pa mislil, da je kaj narobe z kakim senzorjem in po eni strani je to kar moteče, ko slišiš tisto šklocanje navsezgodaj pri parih stopinjah nad nulo..Glede porabe sem še vedno tiho. :))

Sej nič ne rečem, vendar bi to lahko pisalo  kakem priročniku.

xpuser

Nevem, na naši pustil zjutraj pri 8-9 stopinjah na eco sedaj prižgal pri 19 ih in še vedno na eco.

zupi13

Ni pri ECO kompresor izklopljen?

xpuser

Citat od: zupi13;192880Ni pri ECO kompresor izklopljen?

Jp, potem nimam problemov z vkopi in izklopi kompresorja, pa še eko je.:gimme_money:

bfranc

Ko bi vsaj skoz držalo na ECO, sploh zdaj ko je mrzlo.Ali pa funkcija eco+auto bi bila še najboljša kombinacija, da ti vzdržuje temperaturo brez uporabe kompresorja.

Gox

Jaz imam vklopljen gumb AUTO in je ... pol stiskam samo puščice gor pa dol, odvisno koliko me zebe ...

naj dela avto in kompresor kar hoče.

gepl83

Tudi jaz se še nisem čisto navadil na tole. Pri mojem c4p sta tipki ac in auto, praktično enaki. Ac ne morem izklopit brez da bi se zrave ugasnil auto in obratno. Pri audiju sem bil navajen, da si mel na auto program, z tipko econ, si pa vklapljal in izklapljal kompresor.

bfranc

Se čist strinjam s teboj gepl83, dovolj bi bilo da je na auto in zraven eco, da se ne vklaplja kompresor . Čeprav po spominu vem, da sem enkrat imel vklopljeno eco+auto , ker mi je tako kazalo na zaslonu.
Lansko leto sem imel tako nastavljeno v Octavii na Krku, ko je bilo zunaj 35 stopinj, in se je avto dovolj ohladil tudi brez kompresorja.

gepl83

Na katerem avtu? Pa si to sam vklopu?

xpuser

Citat od: bfranc;193054Se čist strinjam s teboj gepl83, dovolj bi bilo da je na auto in zraven eco, da se ne vklaplja kompresor . Èeprav po spominu vem, da sem enkrat imel vklopljeno eco+auto , ker mi je tako kazalo na zaslonu.
Lansko leto sem imel tako nastavljeno v Octavii na Krku, ko je bilo zunaj 35 stopinj, in se je avto dovolj ohladil tudi brez kompresorja.

:emot112:

Èe razumem nisi imel vklopljenega kompresorja ampak pri 35+ ti je prijetno hladno pihalo.:Hammer3: