Tresenje volana

Začel/a kurki, Oktober 21, 2014, 08:51:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kurki

Pozdravljeni

Rabil bi pomoc, ker mi nobeden ne ve povedati kje naj bi bil vzrok za napako.Tresenje volana se pojavlja med 110-135km/h.Zamenjani so bili vsi diski in ploscice, obe sipki stabilizatorja, sprednji amortizerji, vzmeti, podvozje je brez zracnosti.Trese tudi pri zaviranju ampak nic bolj kot med samo voznjo in med omenjeno hitrostjo.Prosim vas za nasvete.Tnx lp

cikocx

Cx za zmeraj:BigThumbs:

sulicar

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

kurki

Gume so popolnoma nove in ok tako zimske kot letne. V kakšnem stanju sta volanski drog in 1/2 osovine pa ne bi vedel povedati, ker mi se nobeden ni to omenil naj pogledam. Kaj pa naj dam pregledat pri polosovinah in volanskem drogu? A se da kaj vizualno pregledat ali samo obvezno strokovnjak pa kaksne meritve itd.......

kurki

Pozabil sem povedati da gre za Xsaro Picasso 1.6 HDI 110km l.2007 in da so gume ok scentrirane in narejena optika pred enim mesecem.

xpuser

Sam bi prvo menjal platišča naprej nazaj, če ne pomaga si sposodi druga platišča.
Vulkanizer lahko scentrira tudi kocko....

sulicar

Kaj pa pri speljevanju in pospeševanju tudi trese!

kurki

Platišča so po pogovoru z vulkanizerjem cisto ok. Bog si ga vedi, če so res...Zamenjal sem ze gume, spredaj-zadaj, letne-zimske pa ni bilo nic boljše.Za probat bi bilo še edino z drugimi platišči. Volana mi pri speljevanju in pospeševanju ne trese, vsaj do zdaj nisem opazil, bom pa stestiral se enkrat vse skupaj za vikend in na AC. Opazil sem edino, da mi volan preneha tresti pri tej cudezni hitrosti 110-135km/h edino, ko se peljem po klancu navzdol. Kot da bi vsa ta masa avta, obtezila sprednji del tako zelo, da je kar na enkrat vse ok. Res je cudna ta zadeva in čadalje bolj moteča. Èe pa vozim po ravnem in v klanec, se tresenje spet pojavi pri omenjeni hitrosti. Na pooblascen servis, ne grem do zadnjega ne, ker vem, da mi bodo za dober dan zaračunali vsaj 50 EUR in zamenjali vse mogoče, še tisto kar ne bi bilo treba in vse fino zaračunali. Na koncu pa mi bo najverjetneje volan se kar treslo in njihov odgovor bo, drugega se več žal nič ne da narediti :( Vem da ste tukaj na forumu nekateri vrhunski strokovnjaki in mehaniki, ki poznate citroene v dno duše. Zato verjamem, da mi boste znali pomagati pri odpravi te vse bolj nadležne napake.

xpuser

Ko bo dal vulkanizer platišče z gumo na stroj glej če vse skupaj skače gor dol ali levo desno.
Za tvoj konec ne vem v lj imaš tole

http://www.b-f.si/s-25-vulkanizerstvo.aspx

Sam še vedno stavim na platišča in pnevmatike, če so diski res ravni in podvozje ok.

S polosmi imajo berlingoti III težave.

jumper1

Ali je bil slučajno menjan kateri od sprednjih ležajev koles,v tem primeru se lahko pri prešanju le tega poškoduje pesto in posledično trese

Xandrej

Zvite prerobnice oz ko so menjavali ležaje ali pa diske spredaj da je kaki idiot preveč tolkel po pesti... To sem jaz imel na c5... eno budalo se je z prevelikim hamrom lotil sprednjih diskov...

gepl83

Jaz bi res prosil nekoga, da mi posodi kolesa za probo. Predn boš zapravljal denar za kaj drugega. Tudi če ne bo problem v tem, vsaj veš da to ni to.

bfranc

Jest bi rekel isto polosovine al pa homokinetični zglobi - notranji ali pa zunanji, probaš zglobe tako, da primeš polosovino in jo probaš premikat naprej/nazaj.Lufta ne sme biti preveč.

kurki

Desni sprednji kolesni lezaj je res bil zamenjan, ker je imel luft. Ampak mi je treslo volan ze pred menjavo. V bistvu je zadeva zacela tresti po menjavi sprednjih vzmeti, ker mi je desna počila. Ob zamenjavi vzmeti, so bile zamenjane se udarne krogle kompletno.Zdaj kaksno povezavo, bi to naj imel s tresenjem volana ne vem. Vzmeti niso originalne od Citroena, so pa nove in prav za Xsaro Picasso. Razen tega kar ste ze omenili, da bi mehanik bil salabajzer in uporabljal preveliko kladivo in seveda pri tem kaj poškodoval. To bi bila se edina opcija. Malo sem se zanimal in kar se tice polosovin sem izvedel, da bi mi treslo volan pri obremenitvi( speljevanju, pospesevanju in konstantni vožnji). Èe pa bi recimo na AC pri konstantni hitrosti in tresenju volana, avto prestavil v ler, bi moglo prenehati s tresenjem. To bi naj baje bil en tak laicen test. Bom se to probal, če ne pa na dvigalo z njim pa naj preverijo polosovine....Samo ne vem kam ga naj peljem da bo to pregledal res en dober strokovnjak. A je kateri med vami tudi mehanik in se spozna na te zadeve?Bi se dalo kaj zmenit, seveda ne za zastonj, bi bil vsakemu zelo hvalezen.Sem iz Zasavja, tako da mi ni problem avto pripeljat v LJ ali pa tudi v MB, samo da je top zadeva. Drugače za homokinetični zglobe sem pa ze testiral na mestu volan do konca v eno smer in drugo smer, ter pocasno vožnjo naprej in nazaj pa ni nič pokalo in škripalo... Edino mogoče da bi bilo se za preverit volanski drog in če je tam kaj lufta ali je se tam kak stabilizator?TNX