C5 1.6 HDI FAP

Začel/a BP C5, Oktober 19, 2014, 11:53:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Pa saj ni zunaj rjav. Opazil sem, ko sem brisal po pranju notranje robove vrat - po loku vrat (tam, ko pokrivajo zadnji kolotek) je vse mehurčkasto in se vidi, da je spodaj rja ...

Pa C5I in C5II so imeli serijsko velke probleme s korodiranjem pri okvirjih vrat pod plastifikacijo - tam jih ima ogromno nabuhlo plastifikacijo.
OK

LP
Primož

Xandrej

pa to je zaradi aluminija v gumjastem tesnilu ne pa da vrata rjavijo. Menjaš gumjasto tesnilo okoli vrat pa je ko iz trgovine.

Citroenovc

v loku ni nobenega tesnila - pofarban pleh in spoj - in po spoju je vse mehurčkasto .... in pa od Al ne bi bilo rjavo.
OK

LP
Primož

Xandrej

BP C5

:bombs:
Moj avto nima nobene sledi o kakršni koli rji, jutri sledijo fotke znotraj in na vseh delih ki jih je navedel Citroenovc!

tomaz555

C5 I in II definitivno manj rjavita od konkurenčnih izdelkov. Je pa fino, če se avto na vsake kvatre opere.
Citroenovc in koliko let je že ta tvoj BX v garaži? Na prst bi rekel, da 10. Pa me popravi. Zanj si skrbel bolj kot za lepšo polovico... Verjetno se je marsikaj vmes spremenilo.

BP C5

Citat od: tomaz555;192213C5 I in II definitivno manj rjavita od konkurenčnih izdelkov. Je pa fino, če se avto na vsake kvatre opere.
Citroenovc in koliko let je že ta tvoj BX v garaži? Na prst bi rekel, da 10. Pa me popravi. Zanj si skrbel bolj kot za lepšo polovico... Verjetno se je marsikaj vmes spremenilo.

Se popolnoma strinjam, vzdrzevanje, ciscenje in nega, zlato pravilo!:AngelPray:

Citroenovc

Kaj se če pa spremenit? Èiča pa čaka da mu dam nov akumulator noter (nabavljen že) pa da naredim redni servis, ker je zdaj olje že staro.

Ja, seveda res je - za BXa sem se veliko bolj sekiral in ga pazil. Ampak to še vedno ne da opravičila, da začne nikoli tresnjen C5 rjavet na tkame mestu ....
OK

LP
Primož

BP C5

Obljubljene slike......končno.

Citroenovc

Citat od: BP C5;192212:bombs:
Moj avto nima nobene sledi o kakršni koli rji, jutri sledijo fotke znotraj in na vseh delih ki jih je navedel Citroenovc!

Hehe ... sej lepo da si zagnan - ampak fotke, ki si jih pa prilimal - niti ena ne kaže tistega, o čemer se mjaz govoril ;)
OK

LP
Primož

BP C5

Kje pa pol, zj pa res ne vem!:Hammer3:

Citroenovc

notranji rob zadnji vrat - nad kolotekom izrez. Ampak vrata. Fotknil si npr sprednja vrata. No, zadnja.
OK

LP
Primož

tomaz555

Ti jih slikam še jaz. Moja so svetlejša in se rja bolje vidi, oziroma se ne vidi, ker jo ni. Ti res ne najdeš več lepe besede za Citroena. Mogoče moj ne šteje, ker je kupljen rabljen s kupom računov od servisa, kilometre pa tako pridno nabira, da nima časa niti rjaveti. Očitno sem s tem hudičem oženjen, kupiti ga noben ne bi hotel(z realnimi kilometri), crkne pa tudi ne. Pa kaj je s to tovarno. Ali bodo te k.. nlinčki delali do polmiljona, al kaj?

Citroenovc

Daleč od tega, da ne najdem dobre besede. Ampak ko pa se pokažejo felerji, ki jih avto ne bi smel imet - pa pač ne mislim molčat.

A tebi je sprejemljivo, da je po cca 3 letih dobesedno sprhnela zunanja guma na prtljažnih vratih - ko je stik med šipo in karoserijo (spodaj je še ta glavno tesnilo, ki dejansko tesni)?
Meni ni - ampak ker je treba menjat komplet zadnjo šipo, ker se baje tega tesnila ne dobi samega zase - pa pač tako je že par sezon. In še bo.
OK

LP
Primož

DejanO

Citat od: Citroenovc;192322Daleč od tega, da ne najdem dobre besede. Ampak ko pa se pokažejo felerji, ki jih avto ne bi smel imet - pa pač ne mislim molčat.

A tebi je sprejemljivo, da je po cca 3 letih dobesedno sprhnela zunanja guma na prtljažnih vratih - ko je stik med šipo in karoserijo (spodaj je še ta glavno tesnilo, ki dejansko tesni)?
Meni ni - ampak ker je treba menjat komplet zadnjo šipo, ker se baje tega tesnila ne dobi samega zase - pa pač tako je že par sezon. In še bo.

Torej kaj čakaš, pokni šajbo, vse itak časti zavarovalnica.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive