poraba??

Začel/a casper, Oktober 15, 2014, 09:21:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Kolikor mi spomin sluzi, imas tudi polozaj M (manual) na menjalni rocici. In potem z obvolanskimi uhlji izbiras prestavo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sušo

Ko v načinu A prestaviš nižje z obvolanskimi šalterji potem ne prestavi nazaj gor nekaj časa. Daš robotu vedet, da bi rad sam odločal... Ne vem pa če je to dovolj časa za regeneracijo.
Drgač pa. Našega voziva pol tretje leto. Nisem še opazil regeneracije. Tudi opozoril ni. Šparam ga ne - vsaj za moje pojme ne. 99,3% voziva v A načinu. Leti ko raketa. Ne vem. Mogoče imam drugačne standarde v glavi glede poskočnosti, odzivnosti, končne hitrosti. Se pa z vsakim avtom, ki ga imamo doma vedno hitreje vozimo. Xantia je imela potovalno cca 120, Evasion 130, C4 150... Mal noro.

Med vožnjo preklopit iz A v M? Nisem poizkusil - si ne upam. Verjetno nebi blo nč narobe, ampak vseeno ne bom testiral.

casper

Citat od: dvorjan;191764Kolikor mi spomin sluzi, imas tudi polozaj M (manual) na menjalni rocici. In potem z obvolanskimi uhlji izbiras prestavo ...

ja seveda mam, ampak gre za to da imam ročico v A položaju in ne vem ali med vožnjo restaviti v M položaj in potem znižati prestavo.

Citat od: sušo;191768Ko v načinu A prestaviš nižje z obvolanskimi šalterji potem ne prestavi nazaj gor nekaj časa. Daš robotu vedet, da bi rad sam odločal... Ne vem pa če je to dovolj časa za regeneracijo.
Drgač pa. Našega voziva pol tretje leto. Nisem še opazil regeneracije. Tudi opozoril ni. Šparam ga ne - vsaj za moje pojme ne. 99,3% voziva v A načinu. Leti ko raketa. Ne vem. Mogoče imam drugačne standarde v glavi glede poskočnosti, odzivnosti, končne hitrosti. Se pa z vsakim avtom, ki ga imamo doma vedno hitreje vozimo. Xantia je imela potovalno cca 120, Evasion 130, C4 150... Mal noro.

Med vožnjo preklopit iz A v M? Nisem poizkusil - si ne upam. Verjetno nebi blo nč narobe, ampak vseeno ne bom testiral.

če ne gledaš porabe verjetno ne moreš opaziti regeneracije. ker koliko sem razumel edino tako lahko vidiš da se regenreacija dogaja.

strinjam se s tabo za odzivnost i moč. navdušen sem kako je uživanje voziti se s tem avtom. ko pritisneš pedal plina on pa naredi to kar hočeš. niti enkrat nisem opazil da mu manjka moči na klancu recimo, ali pri prehitevanju. v bistvu ne vem, zakaj eni sploh rabijo močnejši motor (ampak priznam, jar sem na začetku iskal 2.0 motor, ampak nisem našel avto na katerem mi vse odgovarja)
ampak čist drugače gledam na hitrost od tebe. ne glede na to da avto lahko gre hitreje in bolj povleče, nekak nimam željo ga peljati hitreje... nastavim tempomat na 130 na AC in uživam ;)

tudi sam ne upam prestavljati iz A v M med vožnjo. nisem še šel gledat navodil če kaj o tem piše, zato vprašam tukaj.

sušo

Sej z obvolanskimi komadami tudi v A lahko prestavljaš.
Ne rabiš dajat v M.

Ja to s porabo maš res. Je ne gledam konstantno. Samo občasno. In sem zadovoljen, kar vidim... ha ha

Pri potovalni hitrosti, ki se zvišuje pri nas pa gre za samo obnašanje vozila, hrup v avtu vsesplošno vzdušje potnikov in nasploh vozne lastnosti. Ni fora v "dirkanju", samo če gre avto ok tudi hitreje zakaj se nebi vozil hitreje. Ne narobe razumet. Ni zdej to obveza. Sam če je plac na AC pa da glih ne sneži... valda da bo letel.

bojanta

Iz A v M in obratno lahko prestavljaš med vožnjo pri katerikoli hitrosti.

casper

Citat od: sušo;191779Sej z obvolanskimi komadami tudi v A lahko prestavljaš.
Ne rabiš dajat v M.

Ja to s porabo maš res. Je ne gledam konstantno. Samo občasno. In sem zadovoljen, kar vidim... ha ha

Pri potovalni hitrosti, ki se zvišuje pri nas pa gre za samo obnašanje vozila, hrup v avtu vsesplošno vzdušje potnikov in nasploh vozne lastnosti. Ni fora v "dirkanju", samo če gre avto ok tudi hitreje zakaj se nebi vozil hitreje. Ne narobe razumet. Ni zdej to obveza. Sam če je plac na AC pa da glih ne sneži... valda da bo letel.

:))

razumem popolnoma. jaz sem tudi vse prejsnje avte vozil do nekih mej (varnosti in hrupa...).
ampak na tem me ne vleče da pritiskam pedal plina. v bistvu mal se sam sebi čudim  :D)

Citat od: bojanta;191783Iz A v M in obratno lahko prestavljaš med vožnjo pri katerikoli hitrosti.

logično se sliši ker so verjetno vse komande samo ukazi računalniku ki potem izračuna kaj mora naresti, ampak, vseeno, tega res nisem upal poskusiti.

gepl83

Brez problema. Jaz počnem to ves čas. Ko pridem v mesto imam takoj na M. Ko ste že pogovarjali o regeneraciji. Danes sem se peljal po ac od 140 do 160. Vse normalno, samo močno šumenje okrog kabine in radio. Na enkrat pa ugotovim, da ima avto globok zvok. Skoraj športen. Po parih minutah se je zvok skoraj umiril. Èez tri ure, ko sem šel domov pa zopet vse normalno. Je to mogoče od regeneracije?

casper

Citat od: gepl83;191812Brez problema. Jaz počnem to ves čas. Ko pridem v mesto imam takoj na M. Ko ste že pogovarjali o regeneraciji. Danes sem se peljal po ac od 140 do 160. Vse normalno, samo močno šumenje okrog kabine in radio. Na enkrat pa ugotovim, da ima avto globok zvok. Skoraj športen. Po parih minutah se je zvok skoraj umiril. Èez tri ure, ko sem šel domov pa zopet vse normalno. Je to mogoče od regeneracije?

Ampak zakaj na M v mestu. Saj je A koristen za po mestu. Pravzaprav dovolj je da mi ni treba pritiskati sklopko, tko da bi tudi M bil ok, ampak zakaj ne pustiti avtomatiko da dela za nas ;)

kar se tiče regeneracija, zdaj sem že ratal "strokovnjak" ;))
meni se to ne zdi regeneracija. Ali vsaj ni podobno tistemu kar se dogaja z mojim avtom: jaz ne slišim ali ne čutim prav ničesar. Èe ne bi gledal trenutno porabo, sploh ne bi vedel da se kaj dogaja