Getribe

Začel/a dyane, Oktober 02, 2014, 06:40:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Že dolgo nisem nič napisal, pa me je zamikalo malo,da se da spet nekaj gor....saj vete...da se dogaja......

Pred časom mi je rikno menjalnik pa sem ga šel popravljat....valda...namesto da bi vzel tam iz zaloge kakšnega dobrega..mi ni dalo mira....in ko vzemem menjalnik vun,vidim prebito zadnjo plato...pa si mislim...eh matica se odtegnila...menjam matico..mogoče ležaj in je to to...amapk...ker je vedno zakomplicirano..me čaka presenečenje..matica zategnjena,ležaja ni,mislim kuklic,zadnja plata prebita,polž zvit...in ker mi ni dalo miru,sem odprl še zgornjo plato....uuuuu...noter masaker.

Zadnji reduktorski zobčenik je tako mlel po ohišju...da je povečana in raztrgan....osovina in iglični ležaj...pa sta tokrat odpela svoje zadnje momente.....ma da še to ni dovolj...ma lej ga ti krščenega matička...tudi spodnka piramida jr zmleta vkup.....te pa ja ni čudno da ke tak mlelo v prvi hehehheeh....
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

In kakšni so plani za naprej?

Čojko

Lepo. če bi bili zraven še podnapisi in razlaga za telebane pa bi bilo še lepše.

dyane

Citat od: gule;191037In kakšni so plani za naprej?

ni jih..heheh..saj kot sem povedal menjalnik že dela nekaj časa dela ..v nulo into je to..

Citat od: ÈojkoLepo. če bi bili zraven še podnapisi in razlaga za telebane pa bi bilo še lepše.

Ja kaj naj napišem...nisem neki strokovnjak...pač na oko znucane stvari sem zamenjal z tistimi boljšimi, skupaj zmeto in to je to..
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Končno se je še nekdo opogumil delat menjalnike.Saj ni tak baubau.Bravo!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

Hvala..moram povedat,da sem imel.menjalnik skupaj, dost hitreje kot motor.....,amipick,če pa še imaš kaj dodat tukajle k slikcam,pa si več kot dobrodošel
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Lahko samo napišem,da je imel tip več sreče kot pameti.Sem že videl kaj lahko naredi ena kuglica ležaja,če pride na napačno mesto-menjalnik zablokiral in totalno sesut,avto namreč.
Ni za se hecat,če tuli v tretji prestavi,je treba ležaj zamenjat in pika.Ostali ležaji niso tako kritični,so bolj zaščiteni proti razpadanju.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

Finta je v tem,da v tretji ni kaj fejst  ni ružo,mlelo je v prvi najbolj. So pa bile kuglice povsod v menjalniku...pa še sreča je bila da se je zgodilo prd hofom.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Proces nastavljenja prestav..

nova zadnja plata

Priprave na vgradno diferenciala
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Sestavljenec

Naj še malo povem zgodobo..kot sem že povedal...amijev menjalnik....kateremu sem zamenjalspodnjo piramido..je od novega tipa...in to jaz opazim,ko že imam vse skupaj..da nekaj ne štima...sem že vse razdiral in še menjal spojno osovoino...no kot zanimivost naj dodam da ima ima v prvi prestavi 11 obratov spojne osovine..tale z novejšo spodnjo piramido pa 10,3/4...kot zanimivost.......dobil ven spačkov menjalnik heheheh:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

aja..pa če to menjal sem celotno zadnjo kišto, ker je bila stara preveč razcscefrana pri tretjem ležaju...:Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]