Povečanje moči na Xantiji 1.8

Začel/a ervinm, Junij 03, 2007, 11:50:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ervinm

Pozdravljeni vsi na forumu!
Sem praktično novi lastnik xantie 1.8 / 8v, l. 93 in istočasno tudi novi na forumu. Xantio sem si kupil kot dodatni avto, drugače pa imamo picassoja 2.0 HDi. Pred tem sem vozil dva BMW in sicer 1.8i ter 2.0i. Picassoja sva kupila izključno na željo moje spremljevalke, xantio pa čisto slučajno. Moram pa vam povedati, da sem z xantio zelo zadovoljen, ne samo, da je od vseh avtov, ki sem jih kdaj imel najbolje ohranjena (vse deluje b.p.), z njo se tudi najraje vozim (raje kot s picassom). O?aral me je s svojim hidrauli?nim vzmetenjem.Picasoo ima dale? najbolj?o porabo (5,4l), xantia pa od 8-10l. Me pa nekaj stvari moti pri xantii in to je; ko odprem pokrov motorja, mi postane slabo. Polno je nekih cevi, loput.., ki jih pri BMW-ju ni bilo. Pri njem je mašina zelo enostavna, pri xantii pa, ?e mi kdo vpraša, čemu sluči neka cev, mu to ne znam pojasniti. Torej vprašanje,
1 -zakaj ima citroen čisto svojo tehniko motorja?
2- se da na motorju kaj narediti z manjčimi in cenovno ugodnimi posegi, da bo bolj pročen - ?ivahen?
3 - vožnja z xantio je prava sinfonija, občasno pa me moti, ko mi pri ničjih prestavah in pod niskimi obrati avto cukne, kot bi ugasnil za sekundo. Kaj bi to lahko bilo?
4- in ?e zadnje vprašanje, ?e avto na mestu malo naturiram, mi nekaj poči v motorju. Mehanik pravi da je to pri vseh xantiah hiba.Torej vaše mnenje?

Toliko zaenkrat, moj naslednji avto bo verjetno C5 http://www.citroenar.eu/images/smilies/new/emot26.gif
:emot26:.

Hvala za odgovore!

LP, Ervin

deyo

?e ti deluje hidravlika, je vožnja res kot pravi? sinfonija. Tudi sam sem bil takrat ko sem jo kupil izredno presene?en.
Moj motor je 1.8 16V in ko ga spoznaš, ni kompliciran (ne poznam pa 8V motorja). Edini "dodatki" so cevke od hidravlike.

drugače pa ti šelim sre?no vožnjo in dobrodošlico med Hidravličarji.

garac

kot je rekel deyo, motor kot motor, čista klasika, črpalka in cevi so pa? dodane, ?e bi bil ta motor v xsari recimo bi bil povsem enak le namesto lhm ?rpalke, bi bi?l vakum.
Poči? Ne vem kaj je mislil? Centralno bnko ali kaj? A je ?e kdaj ?raufal citroen?

Veliko udobno prevoženih kilometrov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

neyc

najlažje napali? ?e menja? ma?ino... 2.0 8v + rač. iz zx-a... poka zato, kr dobiš v avpuh ?e nezgorjeno koli?inco bencina, pa pol ''explodira'' ;)

michoBX

CitatSe da na motorju kaj narediti z manjčimi in cenovno ugodnimi posegi, da bo bolj pročen - ?ivahen?
Ko si kupil avto, si verjetno menjal olje, sve?e in filtre. ?e slučajno ?e nisi - potem to naredi najprej. Glede moči je pa te?ko brez kakšnih večjih posegov. Poskrbi, da dobi dovolj hladen zrak v fergazer. Saj kar se tiče moči v nizkih obratih nebi smelo biti problemov pri 8V ma?ini...
Hja, dougcajt mi je ja...

deyo

?e pa hoče? ?ivahnost in moč v višjih obratih pa rabiš 16V ma?ino.

Samo

Malo pomaga tudi OMV 100 oktanov ali pa Agip 98.
Ne klenka pri ničjih obratih.
Pa ?e malo dajo gume ničjega preseka od predpisanih (malo ve? pospe?ka a manjša kon?na hitrost).

Tudi mene je osvojila z udobno vožnjo.
Aja ma?ino imam enako.

Sre?no