HIDRAVLIKA

Začel/a tanov, September 25, 2014, 01:56:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tanov

Pozdravljeni

Prebiral sem teme,ki se navezujejo na hidravliko oz.krogle.Nisem zaznal nobenih podobnih mojim problemom,zato se obračam na vas.
 Zamenjal sem vse štiri krogle,na kar se je pojavil problem,da se mi je avto sam spredaj spuščal in dvigal še en čas ko sem parkiral.Na servisu so zamenjali senzor za višino,ampak ni še to to.Pri speljavi se mi avto postavi čisto na rit,spredaj ga pa ful dvigne in tako se malo priklanjava.

Lep pozdrav.

tanov

Res ste za v pomoč.Hvala

Romzi

Res si velik napisal. Krogle si menjal sam servis? Predvsem pa zakaj?

ModelJT

To da se je avto sam spuščal in dvigoval, je lahko krivec zrak v sistemu. Tisto ko  se pa "priklanja" je pa lahko vzrok v tem, da si imel prej tako slabe bunke, da je bil avto čisto trd in se ti zdaj čudno zdi, ker dela tako kot treba. :D Tudi jaz sem bil presenečen ko sem se prvič peljal z novimi bunkami, kako je avto plaval pri speljevanju.
[SIGPIC][/SIGPIC]

C50

Potem imam jaz verjetno tudi zanič bunke, saj se čuti skoraj vsak grbinca. Sicer pa bi bilo verjetno tudi normalno pri 8 letih starosti in 220.000 km?

Koliko pa je dela/stroška za menjavo? Se samo odvijejo stare in navijejo nove?
(ne bi delal sam, ampak servis).

Nisem nek hidravlik majster -nazadnje sem imel BX-a pred 20 leti, pa še to samo dva meseca.

xantos

Citat od: C50;190905Potem imam jaz verjetno tudi zanič bunke, saj se čuti skoraj vsak grbinca. Sicer pa bi bilo verjetno tudi normalno pri 8 letih starosti in 220.000 km?

Koliko pa je dela/stroška za menjavo? Se samo odvijejo stare in navijejo nove?
(ne bi delal sam, ampak servis).

Nisem nek hidravlik majster -nazadnje sem imel BX-a pred 20 leti, pa še to samo dva meseca.

Na C5 ne vem, pomoje ni kakšna huda umetnost. Razbremenit sistem (gre samo z računalnikom - Lexio, kolker vem), odšraufat kugle, zamenjat LDS in je to to. Krogle so po cca. 70eur/kos (IFHS; imaš jih 8) in še kake 50eur za LDS + seveda delo.

Citat od: tanov;190860Res ste za v pomoč.Hvala

Poglej mojo temo in probleme s hidravliko. Ne gre to z dans na juter hehehehe! :Hammer3:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

ModelJT

C5 II pa nima 8 krogel. Èe je hy3 jih je 4, če je pa hy3+ jih je pa 6. C5 III in C6 pa jih imata 7.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Jaz bi tanovmu svetoval, da se odpelje do enega renomiranega pooblaščenca na en orenk diagnlostični pregled, mu plača uro ali dve dela in potem vidi kaj in kako bo urejal. Bo sigurno najracionalneje.

xantos

Citat od: ModelJT;190911C5 II pa nima 8 krogel. Èe je hy3 jih je 4, če je pa hy3+ jih je pa 6. C5 III in C6 pa jih imata 7.

Se pardoniram... Sem bolj na Xantijah doma hehehe.

C50

Hvala.

Ima 5 bunk

A potem jih ima smisel menjat ali se še naprej vozit z "nemcem"?

ModelJT

Citat od: C50;190925Hvala.

Ima 5 bunk

A potem jih ima smisel menjat ali se še naprej vozit z "nemcem"?

Jah no če je nemec potem je seveda jih smiselno zamenjat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

UF zdajle sem opazil eno napakico oz dve (mater sem lev). C5 brez sport tipke ima 4 krogle ne 5, C5 III in C6 pa jih imata 7.
[SIGPIC][/SIGPIC]

xantos

Nima akumulatorske spljoh?! Svašta...

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

CEPETKO

C5 če nima šport tipke ima 4 sfere, če ima tipko potem jih je pet.
Letos sem jih menjal in tudi olje pa še zadnja dva valja ker se je posedal kot žaba in to za celih 13 cm v šestih urah.
Citroen - kreative tehnoloži.