C5 1 2.0 bencinar - zjutraj ne vžge

Začel/a miklavz, September 11, 2014, 12:25:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

miklavz

Kot že naslov teme pravi - pa mislim, da sem enkrat nekje zasledil odgovor: zadnja 2 meseca, zjutraj sedem v avto, obrnem ključ, motor vergla - pa se nič ne ugodi. Vzamem kontakt, počakam, da pumpa oddela svoje, obrnem ključ - v pol primerih tako brez volje zalaufa, drgač pa sicer nič. Načelno zalaufa v tretje ali četrto in dela, kot da se nič ni zgodilo.
Ne verglam dlje kot normalno - enkrat sem probal, pa ni bilo nobene spremembe. Torej, vžge od tretje ali četrte.
Ali link na temo, kjer je to že bilo ali pa kakšen nasvet.
Hvala, LPM

Romzi

Tole zelo spominja na bratovo Laguno. Ves čas se je sumilo na senzor vtrajnika, vzrok je bil zelo blizu temu: kabel med senzorjem in ECU.
Najverjetneje tudi tester ne bo nič našel, ker ECU "ne ve" da senzor kao ne dela, niti tega da verglaš ....

Romzi

Edit: precej dober test tega senzorja je poskus vžiga "na porivanje". Vzrok je v ne tako velikem padcu napetosti na akumulatorju kot pri vžigu prek štarterja.

rsm23

Lahko je tudi še kaj drugega. Recimo kak senzor temperature zraka/hladilne in je potem "prešvoh" mešanica za hladen vžig ali pa recimo regulator pritiska goriva.

Romzi

Citat od: rsm23;189842Lahko je tudi še kaj drugega. Recimo kak senzor temperature zraka/hladilne in je potem "prešvoh" mešanica za hladen vžig ali pa recimo regulator pritiska goriva.

Seveda je lahko tudi kaj drugega.
Vendar v tem primeru bi motor zajebaval tudi ko deluje.
V primeru oslabelega senzorja je pa prvi simptom ravno zgoraj opisano. Nekje ima ECU tudi mejo (švohosti signala s senzorja), pri kateri še dovoli vžig. Ko enkrat laufa, pa ni teorije, da bi "smel" ignorirat impulze z vztrajnika.

miklavz

Ojla, Roman, sam moj je avtomatik; tko da ni šanse na porivanje... Ma, bom videl, verjetno tester res nič ne bo pokazal. Je pa tako - to dela samo pri prvem vžigu zjutraj (ali popoldne). Ostali vžigi so bp, pokažeš ključ in že dela. Bolj kak senzor pretoka, vlaga (?), zaenkrat še ni bilo sonca 10 dni zapored. Moram par dni na morje pa bom videl.
Še kakšen predlog? MAP bi verjetno konstantno zaje...val; po domače, mora biti nekaj glupega...
LPM

Romzi

Hehe, sam res. Avtomatika lahko porineš kvečjemu v graben (pa še vedno ne bo vžgal).
Ostali vžigi so po mojem skromnem mnenju bp ker:
- je motor ogret in se lažje obrne in štarter rabi manjši zagonski tok (posledično manjši padec napetosti)

- je akumulator konkretno dofilan in ima nekoliko večjo sposobnost in malo manj pade napetost

Jaz bi probal s kakim "boost" polnilcem zjutraj enih 10 minut šopat akumulator in potem poskusil vžgat, magari s priklopljenim polnilcem (ima zaščito proti preobremenitvi). Lahko se tudi zmeniva recimo za soboto zjutraj (ne prezgodaj hehe) pa priletim pa probava. Tarifa za trud je pa že znana in univerzalna :-))))

miklavz

Ni panike, lahko; sam mokra bova, najprej zunaj potem pa znotraj. Oh, ti prekleti alkoholiki, sic transit gloria mundi; pa še FURS nama lahko sede na nekaj - sosedska pomoč.
Sam, lej, zalaufam zjutraj - pa ga serje. Prevozim par km, potem grem pa šele zvečer spet igračkat se - in zalaufa bp...
No, bova probala v soboto. Pri meni se točilnica odpre že ob 8 zjutraj...
Se slišiva, LPM

xpuser

miklavz

Nobene razlike. Brez ali z gasom, dolgo verglanje ali kratko. Šele v tretje ali četrto. LPM

Romzi

Citat od: miklavz;189848Ni panike, lahko; sam mokra bova, najprej zunaj potem pa znotraj. Oh, ti prekleti alkoholiki, sic transit gloria mundi; pa še FURS nama lahko sede na nekaj - sosedska pomoč.
Sam, lej, zalaufam zjutraj - pa ga serje. Prevozim par km, potem grem pa šele zvečer spet igračkat se - in zalaufa bp...
No, bova probala v soboto. Pri meni se točilnica odpre že ob 8 zjutraj...
Se slišiva, LPM
:emot112: Saj notranje namakanje lahko narediva kdaj drugič, magari s kelnarco. Èe maš slučajno vžigalne kable, ne rabiva niti polnilca, samo avto postavi tako, da bo možno priklopit (pa tester privlečem zraven). Jutri med osmo in deveto zjutraj?

miklavz

Velja. Preverim še v kakšnem stanju so kabli pa ti javim. LPM

superca13

Kaj pa kak tlak goriva in nepovratni ventili?
Bi bilo za preverit.
Èe tlak goriva čez noč slučajno pade...dokler čpralka spet ne vzpostavi primernega tlaka, je zagon zelo otežen.

miklavz

xpuser

Citat od: superca13;189893Kaj pa kak tlak goriva in nepovratni ventili?
Bi bilo za preverit.
Èe tlak goriva čez noč slučajno pade...dokler čpralka spet ne vzpostavi primernega tlaka, je zagon zelo otežen.

Daš 3-4 kontakt če je mogoče črpalka.
A to je tisti predelan na plin?