Popravilo predala

Začel/a wragec, September 08, 2014, 07:24:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

wragec

Na C4 GP se mi je odlepila zaščitna tapeta na predalu armaturne plošče. Zdaj kako ta pokrov predala snet, da zadevo popravim pa mi ni jasno. Tisti nosilec ko predal drži odprt gre narazen, ne-vem pa kako je predal pritrjen od zadaj, ker je težko prit zraven. Slika kako zgleda odlepljen predal od zunaj

Èe je že kdo mel podobno zadevo naj sporoči, drugače se bom moral enkrat zapeljat do servisa.

zakl

Jaz sem predal odstranil iz avta, nanesel lepilo, in vse skupaj dobro stisnil na "plastiko" predala in pustil čez noč da se dobro prime, nato pa predal nazaj montiral v avto. Odstranitev samega predala je zelo enostavna tako da ga je boljše odstranit kot lepit v avtu. Obvezno pa kupi eno dobro in močno lepilo, ki je obstojno na temperaturo, ker drugače se bo stvar ponovila.

sušo

Iz predala poberi gumaste podne. S torxom ne vem kok odvij štiri vijake ki držijo pante. amortizer za pokrov pokonc držat snameš na pokrovu in ostane na armaturi.

Sem počel enako, dvakrat. Lepil z lepilom za avto šipe. Rezultat je, da se vedno odlepi tam kjer se še ni... Sem kupil drug pokrov.
Finta je da maš dve varianti. Ena je gumirana plastika al neki podobnega, ki jo nabijejo gor in pol pod lečo - beri sprednjo šipo - na soncu odstopi. Zlepit jo nazaj je kr problem, ker jo moraš nategnit pa dvakrat imaš lok predala v kontra smeri. je težko upasat in stisnit da se lim posuši. Druga varianta je plastičen pokrov iz trde plastike. Cirka zgleda isto kot prva varianta a ni tok fensišpensi.

wragec

Mi je uspelo snet pokrov, tako, da je prvi že v obdelavi, ko se posuši pa še drugi.

sušo

Super.
Nam boš zaupal tehniko lepljenja in seveda pokazal rezultat?

wragec

Najprej sem predal odlepil tako daleč, da sem lahko staro lepilo spraskal dol. Namazal predal in tapeto z neostikom, počakal, da se zadeva posuši in ponovno namazal ter spet počakal, da je bila zadeva skoraj suha. Nato sem pod predal položil karton in na karton kos laminata, v notranji del pa karton in potem dve deski. Stiskat mi je pomagal tast, da se je enakomerno stisnilo. Ko je bilo stisnjeno sem uporabil še spone, katere sem privil tako da je predal ostal stisnjen. Predala sta sedaj kot nova.

sušo

No fino.
Upam, da ostane tako.
Hvala za info.

RobertM

Citat od: wragec;190063Namazal predal in tapeto z neostikom,

Prej kot se lotim - ali še drži z neostikom ali naj poiščem kaj močnejšega (lepilo za stekla) ?

tomaz555

Neostik pa sonce, jaz ne bi. Najdi kaj močnejšega.

wragec

Meni je zdržalo 2 leti potem sem postopek moral ponovit

tomaz555

Èe drži 2 leti je super.