Moj spak

Začel/a thundercat, September 08, 2014, 07:14:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jagoda

Še malo. Le tako do konca.
Dober je za kogar je ...

thundercat

Hvala fantje za pomoč pri tem profilu. :BigThumbs:

Drugače je pa danes za en ku...c dan. Opazil sem da pušča mašina olje na očalih na eni strani. No in kar mal preveč je zacejalo.
Pa sem vse še enkrat razstavil in našel krivca.
Deformirana cevka na mestu kjer naseda na cilinder. Benti sem jezen.:breaking_pc:

Tole cevko se najbrž ne da zamenjat ???...je tenka ko papir.
Pa tako previdno se je sestavljalo, čist po predpisih.
Èlan Citroen klub Slovenije

garac

se da, ampak če imaš drugo glavo je enostavneje tisto porabit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

thundercat

Na srečo imam še eno glavo iz rezervnega motorja. Upam, da bo uspelo.

sušo

@garac mah če je blo prej gor valda smo dal nazaj. Mus pa ni.
Drgač pa ja. Bolj kot ne je samo sebi namen, pa piha malo manj zadaj pri "R Y nuts" hitrostih...
Je pa zadeva še en omejevalec odpiranja vrat, poleg spodnje gumice. Kar zna bit mal tečno pri nalaganju večjih kosov na zadne zice.

dyane

Jojoj...tundercat......tu te pa moram skurcat...sem pred časom naredu komplet temo o obnovi motorja...in sem lepo opozarjal in celo slikovno opozonorail kako se montirajo glave..da ne pride do te poškodbe....še enkrat si dobro preberi vse..s slika i vred....

Pa še enkrat..ko montiraš glavo,gumi očala močno potisne po vodilo navzgor,tako da se vidi na koncu alu vodilo. Namaži z tesnilcem...ne preveč...in montiraj glavo na blok...

Pred tem odtegni klackalice in odpri vijak za nastavljanje ventilov do konca...
Še pred tem daj glavno gred v nulto točko...tako da sta v bloku oba dročnika na najnižji točki....sedaj montiraj glavo...in ko vstaviš voeila v  luknjo za dročnike glavo odspodaj močno privzdigni navzgor...da bodo obe palčki vodila...lepo padla v odprtino....(isto kot pri ženi)..nič na silo....in sedaj morajo vijaki pogledat ven cca 10mm...daš gor podložke....matice in začneš zategovat počasi......
Do največ 2.5kg....
Pri tebi pa je prej prišlo do napake....vodila se niso lepo vsedla...vijaki niso dovolj pogledali ven...in si na silo montiral matice in začel preitegovat.....ker pa so te palčke mehke...so se zvile...odmaknile očalo in začelo je puščati olje....prav tako je na tej steani fejst klepalo......

Drugač se ta vodila dajo menjat...rabiš nova...stara odstraniš tako da prej segreješ....ko montiraš nova...jih prej ohladiš v zmrzovalniku....da lažje grejo noter.....

Tko malo...pa fajn reši
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dyanozaver

Priden si in lepo napreduješ,tak da bo končni izdelek siher TA pravi !
....zanima me kakšne sedeže imaš spredaj?
lpDyanozaver

thundercat

Citat od: Dyanozaver;198021Priden si in lepo napreduješ,tak da bo končni izdelek siher TA pravi !
....zanima me kakšne sedeže imaš spredaj?
lpDyanozaver

Sedeži so od BX. :BigThumbs:

thundercat

Dyane, hvala za razlago. :BigThumbs:

Sem že popravil in je motor že na mestu in laufa. :BigThumbs:

Tourer c5

Citat od: thundercat;196150Zadnjič sem izkoristil še zadnje tople dni letos in zaključil z barvanjem.
Potem sem se lotil nove napeljave štroma za zadnji del avta pa tapiciranja pa zadnji zic je potrebno obnovit...

Èe ima kdo prevleko v sivi za zadnjo klop se lepo priporočam.:BigThumbs:

Ooooo,jest bi pa rabu obris teh sivih stranskih tapet,ki jih maš na fotki,da bi jih naredu za svojga spaka,če bi šlo??? Drgač pa lepo napreduješ,same pohvale. :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

thundercat

Citat od: Tourer c5;198199Ooooo,jest bi pa rabu obris teh sivih stranskih tapet,ki jih maš na fotki,da bi jih naredu za svojga spaka,če bi šlo??? Drgač pa lepo napreduješ,same pohvale. :BigThumbs:

Žal ti ne morem pomagat ker sem imel "mušter" iz več kosov papirja zlepljen in sem nato vrgel ko sem naredil.
Bom pa mal vprašal okol če še ima kdo spravljeno.:BigThumbs:

garac

@tourer, meni se zdi, da je vsak spak malo drugačen in nikoli ne paše, kot bi moralo, najbolje, da sam narediš šablone, ali pa kontaktiraj amipicka, če ima kaj za prerisati

Verjetno se tudi dobi kakšne obloge pri mcda, ali kakšnem podobnem dobavitelju, pri mcda so npr cca 16€.

http://www.mcda.com/291-tapis-insonorisants-2cv-6

@thundercat, a si ti dobil sedežno prevleko, je tvoj predsednik zrihtal prevoz prejšnjič
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

thundercat

Citat od: garac;198277@tourer, meni se zdi, da je vsak spak malo drugačen in nikoli ne paše, kot bi moralo, najbolje, da sam narediš šablone, ali pa kontaktiraj amipicka, če ima kaj za prerisati

Verjetno se tudi dobi kakšne obloge pri mcda, ali kakšnem podobnem dobavitelju, pri mcda so npr cca 16€.

http://www.mcda.com/291-tapis-insonorisants-2cv-6

@thundercat, a si ti dobil sedežno prevleko, je tvoj predsednik zrihtal prevoz prejšnjič

Gaši, nimam še prevleke. Daj mi sporoči kdaj bo akcija.

thundercat

Moj spak končno dobiva pravo obliko. :BigThumbs:
Mimogrede sem se poigral še z vratnimi paneli in zamenjal skaj .

Lovro

Lepo se sveti. :emot112:

Meni je sicer bolj všeč črna barva okoli ventilatorja, ampak glavno, da je tebi všeč tak, kot je. :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)