DS Divine

Začel/a garac, September 05, 2014, 09:49:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Mene malce na kak Audi A3 spominja, sploh sprednji del mi audijevsko deluje...

Se pravi, DS bo luksus, Citroen pa kao za "ljudske mase"?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Citat od: Lovro;189490Se pravi, DS bo luksus, Citroen pa kao za "ljudske mase"?
Ja, in to za one tretjerazredne, ki si ne bodo mogle privoščit levčka (avti kot so C elyse ipd.)

Bo treba hitro pokupit dobre Citroene pa jih vozit v "neskončnost":Hammer3:

tomaz555

Zame so komot tretjerazredni rabljeni Citroeni. Naj le bodo kvalitetni, udobni in cenovno dotopni. Premium znamka Citroen ni bil in ne bo. Namesto, da bi bili ponosni na kmečke korenine (spaček). Brez kvalitete in dobrega dizajna pa lahko modele imenujejo kakorkoli želijo, prodali pa jih ne bodo (vsaj ne veliko). Kmalu se bodo lahko zgledovali po Škodi, za katero se ve kje je bila pred 30 leti, ko je Citroen delal avtomobile.

Mogoče bodo čez deset let menedžerji v Citroenu pogruntali, da je moderno 4x4 in ga bodo počasi začeli razvijati. V njihovi ponudbi je en sam majhen terenec, poglejte kaj pa nudi Wolksvagen skupaj z Audijem in Škodo.

Pred 20 in večleti so imeli večjo ponudbo 4x4 vozil kot danes.

Najlažje je reorganizirati podjetje, nekoliko težje je povečati prodajo in seveda sveti dobiček. Dobiček zadnja leta bolj ali manj vsi večajo na račun kvalitete. Zato je isti šmorn kaj kupiš, vsak se ti bo kvaril, bo imel konstrukcijske, porodne, ali katerekoli napake. Pri vsem napredku, so avti manj zanesljivi. Vsak model ima manjšo porabo, pa mi še vedno C5 1.6 hdi pokuri VEÈ, kot mi je 25 let star Mercedes. Hud napredek.

Citroenovc

Ja tvoj ta zadnji odstavek pa še kako drži.
Žal.
OK

LP
Primož

Xandrej

Samo nezadovoljtvo tu ej.... Sami drek, brezveze pa še kaj...

Xandrej

Citat od: tomaz555;189506.  Vsak model ima manjšo porabo, pa mi še vedno C5 1.6 hdi pokuri VEÈ, kot mi je 25 let star Mercedes. Hud napredek.

Ja in kaj je ta veličastrni mercedes nudil? kos pleha pa 4 kole... je mel karkoli drugega? Zdaj mi ne govorit da nič ne rabuš pa da je esp pa abs pa zračne blazine pa klima, radijo el špie... Mislim da ta superduper stroj ni imel niti ene stvari od tega... še kaj brezveze ker pol se morate v kameno dobo preselit oz v eno jamo v zemljo itak je vse brezveze.

Čojko

Xandreju pa najbrž bavarc močno nagaja, da take izjave v zagovor Citroenu piše,....

Xandrej

Meni nic ne nagaja. Lahko prides na probefart. Ampak nenehno pljuvanje pa tarnanje. Saj zato pa je slovenija kjer je. Nobenemu vec nic ne pase. Pred 20 leti pa.se eni avta niso pri bajti meli.

gepl83

Jaz jih pa po eni strani razumem. V svoji znamki jim ni uspelo prdobit renomeja luksuznega avta, zdaj bi radi uspeli po bljižnici z linijo ds. Moje osebno mnenje je, da so v liniji ds vsi avti hudi, z izjemo ds 3, ki je še vedno en mali jajček. Mogoče je moje mneje tako tudi za to, ker mi majhni avti niso všeč. Drugače je z citroenom. Ne me napadat, pač izražam svoje mneje. C3 ni nič posebnega, prej obratno. Prejšni model c4, je bil itak poizkus kopije megana zaradi posebnega zadka(govorim za kupeja), pa jim ni ravno uspel. Zadnji ni nič lepši od leona in ostalih.  C5 je šele z zadnjim modelom dosegel kar bi moral že v prvo. C6 je pa meni osebno eden najbolj norih avtov danes na cesti. Težko rečem da je lep, ampak avto enostavno bode v oči. V poplavi neopaznih avtov, ki se danes vozijo po cesti, ga je resnično lepo videt. Škoda, da več ljudi nima o c6 takega mnenja.
Za moje pojme, ločitev DS znamke ni nič napačnega. Kaj dejansko bi pa lahko prinesla samemu koncernu, bo pokazal pa samo čas.
Kakor koli že, jaz še vedno čakam eno oreng ladjo razreda Xm ali c6, pa naj si bo pod znamko DS, ali pa Citroen.

LP