MyCITROEN plus akcija do konca avgusta

Začel/a Nikokaoja, Avgust 25, 2014, 09:16:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

proizvodnja thugare se je selila na vzhod, kjer je tudi največje tržišče, v EU se prodaja le v Romuniji, Bolgariji in Ukrajini, posebne verzje za Mercedes Sprinter
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Aja, se pravi za nas u mittel ojropi pa ni več. Sam še Thule nam preostane. :(
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xantos

Sem bil prepričan, da dobi vsak rezervne dele s popustom, če se včlani v MyCitroen. Ampak temu ni tako.

Citat: "V kolikor deli niso vgrajeni pri pooblaščenem serviserju niste deležni ugodnosti iz kluba My Citroen."

Tako da najbrž ne bom vozil več pod kozolec, bom največ prihranil, če bom peljal na pooblaščenca, kjer bom dobil dele skoraj zastonj...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

jumper1

Citat od: xantos;212298Sem bil prepričan, da dobi vsak rezervne dele s popustom, če se včlani v MyCitroen. Ampak temu ni tako.

Citat: "V kolikor deli niso vgrajeni pri pooblaščenem serviserju niste deležni ugodnosti iz kluba My Citroen."

Tako da najbrž ne bom vozil več pod kozolec, bom največ prihranil, če bom peljal na pooblaščenca, kjer bom dobil dele skoraj zastonj...

Mogoče boš še kakšen € nazaj dobil��

xpuser

Zakaj imajo pegoti popustna ure citroeni nimajo?

andraž

Citat od: xantos;212298Sem bil prepričan, da dobi vsak rezervne dele s popustom, če se včlani v MyCitroen. Ampak temu ni tako.

Pametno razmišljaš... Zakaj pa misliš, da so si zmislili MyCitroen klub? Ker nas imajo radi? Zgolj zato, da se čim več vozil servisira pri pooblaščencih še naprej.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Meni je good. Sedem let star avto ima 35% off na servisni material. Se precej pozna pri računu. Ima pa seveda vsak svoj prav...

xantos

Seveda se strinjam, da je fajn MyCitroen, ampak koji k***** še pa vozi Kantije na pooblaščenca... Citroen bi moral biti srečen, da bolj skrbimo za njihovo tehnično dediščino, kot oni sami!

Si kar predstavljam, da peljem na pooblaščenca Kantijo Activijo, pa mi najprej rečejo, da če je jogurtu potekel rok uporabe, niso oni krivi. Potem jim le nekako razložim, da je to Citroenov produkt in nima veze z Dahnone in celi nesrečni le vzamejo avto. Avto pok na dvigalo, hauba gor in potem me en mehanik vpraša, zakaj švercam zelene bombe pod haubo? Malo začuden mu razložim da je to hidropnevmatsko vzmetenje in da bi to skoraj moral vedeti. Se spomni: "Aha to je enako kot na C4, ampak se ne reče hidropnevmatsko ampak zračno. Pa tam so blazine črno obarvane, zgleda so imeli starejši modeli zeleno obarvane..." No si mislim svoje, dvignejo avto, vidijo da zadaj nekje pušča LHM. "Gospod bremz olje vam nekje spušča!" No ja posvoje imajo prav saj je celoten sistem vzmetenja, zavor in krmiljenja povezan skupaj. Podučim jih da mi pušča cilinder, ki uravnava nagib avtomobila, pa me debelo gledajo. Po parih urah podučevanja jim le nekako uspem razložit, za kaj se gre... "Aha super, bomo zamenjali ta jogurt cilinder. Èe se včlanite v MyCitroen dobite še dodatni 35% popust!". Seveda se vpišem, nov cilinder 562,51eur - 35% = 365,63 eur. No si mislim, sem še kar poceni prišel skozi... Pustim avto tam par dni nakar me pokličejo. Račun skupaj z materialom blizu 1000eur. Skoraj me kap in hočem obrazložitev... "Ja veste gospod vse je bilo rjavo in zarustano, tako da cevi nismo mogli odtegniti in smo jih morali odžagati. Žal na Citroenu niso več dobavljive, tako da smo jih morali dati delati v Ljubljano na eno firmo in so stale vsaka 100eur. Pa tudi dela je bilo ogromno, ker naši serviserji niso vedeli kako bi pristopili k delu...". Dobro si mislim, samo da imam porihtano, plačam, se vsedem v avto, gori STOP lučka. Vprašam mehanika kaj to pomeni in reče: "Ja veste gospod, ker smo menjali mora kompresor napolnit zrak v sistem. Vi se kar peljite domov, do takrat bo lučka ugasnila." Peljem domov, zmeraj bolj čuden zvok, avto se nakako čudno obnaša, volan na trenutke trd... Pridem domov grem gledat kaj je narobe, ugotovim da je hidravlična črpalka zaribala, ker je bilo premalo LHM-a...

Evo ti qrac pooblaščenca...

PS: Zgodba je popolnoma resnična in temelji na popolnoma neresničnih dogodkih. Glede na to, da sem jih podučil o jogurt vzmetenju, kako hudiča nisem vedel kaj pomeni STOP lučka na armaturki? Kako hudiča sem ugotovil, da mi je zaribala hidravlična črpalka, nisem pa prej videl simptomov? Zakaj je servis pod kozolcem s Citroen napisom dobil popust MyCitroen jaz pa ne? Tisoč zakaj, tisoč zato.

PS2: Kdor najde kakšno manjkajočo vejico dobi za pir! :BigThumbs:

PS3: Material za sanacijo puščajočega jogurt cilindra pride cca. 10eur (My Citroen ni vključen) + 4ure otepanja slame pod kozolcem.

garac

ne moreš verjet, srečam vsaj 2 xantiji, različni, nisem pa že dolgo videl xm na pooblaščenem
[SIGPIC][/SIGPIC]  

xantos

To je torej približno 0,3% Xantij, ki so še registrirane v Slo. Ni čudno, da vse romajo na odpad, če jih pa nobeden ne vozi na pravi servis...

BT-C5

zlomjo

Jaz sem nesel kolesa centrirat v Kopru na še tastarem Citroenservisu. Najraje jih nebi centrirali, potem so jih nacentrirali, pa so bemtili čez pripravo za vpetje felten brez lukenj. Ko sem želel, da mi vklopijo tempomat, mi ga niso hoteli. Me ne vidijo več. Olje in filtre znam pa tudi sam zamenjati.

pixxel

:AngelPray:pa smo spet nazaj na privat citroen

andraž

Jaz bi pivo!!!

Si kar predstavljam, da peljem na pooblaščenca Kantijo Activijo, pa mi najprej rečejo, da če je jogurtu potekel rok uporabe, niso oni krivi. Potem jim le nekako razložim, da je to Citroenov produkt in nima veze z Dahnone in celi nesrečni le vzamejo avto. Avto pok na dvigalo, hauba gor in potem me en mehanik vpraša, zakaj švercam zelene bombe pod haubo? Malo začuden mu razložim, da je to hidropnevmatsko vzmetenje in da bi to skoraj moral vedeti. Se spomni: "Aha, to je enako kot na C4, ampak se ne reče hidropnevmatsko, ampak zračno. Pa tam so blazine črno obarvane, zgleda so imeli starejši modeli zeleno obarvane..." No, si mislim svoje, dvignejo avto, vidijo da zadaj nekje pušča LHM. "Gospod, bremz olje vam nekje spušča!" No ja, posvoje imajo prav, saj je celoten sistem vzmetenja, zavor in krmiljenja povezan skupaj. Podučim jih, da mi pušča cilinder, ki uravnava nagib avtomobila, pa me debelo gledajo. Po parih urah podučevanja jim le nekako uspem razložit, za kaj se gre... "Aha super, bomo zamenjali ta jogurt cilinder. Èe se včlanite v MyCitroen dobite še dodatni 35% popust!". Seveda se vpišem, nov cilinder 562,51eur - 35% = 365,63 eur. No, si mislim, sem še kar poceni prišel skozi... Pustim avto tam par dni, nakar me pokličejo. Račun skupaj z materialom blizu 1000eur. Skoraj me kap in hočem obrazložitev... "Ja veste gospod, vse je bilo rjavo in zarustano, tako da cevi nismo mogli odtegniti in smo jih morali odžagati. Žal na Citroenu niso več dobavljive, tako da smo jih morali dati delati v Ljubljano na eno firmo in so stale vsaka 100eur. Pa tudi dela je bilo ogromno, ker naši serviserji niso vedeli kako bi pristopili k delu...". Dobro si mislim, samo da imam porihtano, plačam, se vsedem v avto, gori STOP lučka. Vprašam mehanika kaj to pomeni in reče: "Ja veste gospod, ker smo menjali mora kompresor napolnit zrak v sistem. Vi se kar peljite domov, do takrat bo lučka ugasnila." Peljem domov, zmeraj bolj čuden zvok, avto se nakako čudno obnaša, volan na trenutke trd... Pridem domov, grem gledat kaj je narobe, ugotovim da je hidravlična črpalka zaribala, ker je bilo premalo LHM-a...

Kar precej ti jih je manjkalo...