15. OBLETNICA SVAMZA-VRANSKO POLIGON 30.08.2014

Začel/a antasi, Avgust 24, 2014, 01:32:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Citat od: zlomjo;189260Pa je še kakšen pogoj glede starosti avta?

Drugače pa škoda, ker sem prejšnji teden podaljšal registracijo.

Ne vem včasih je bila starost 25 let, zdaj mislim, da je 30 let, ne glede na znamko in tip vozila.
Redka vozila (recimo CX GTI, l. 1988) s potrdilom dobijo tudi ta posebni bonus 90%.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Čojko

Jaz samo to vem, da Adriatic da avtomatično 50% popusta če je avto starejši od 25 let.

zlomjo

Citat od: Èojko;189265Jaz samo to vem, da Adriatic da avtomatično 50% popusta če je avto starejši od 25 let.

Meni je rekel en agent Adriatica, da moram biti član kakega kluba starodobnikov in potem dobim 50% popusta na popust, ki ga imam pri prvemu avtu, prav tako pri njih zavarovanemu.

Čojko

Agentje nimajo pojma o specifikah. Najbolj obvladajo kasko, kjer so največje provizije, ki so jih pripravlejni bolj ali manj deliti s tabo.

Dejstvo j, da bonus pridobivaš z leti in ga lahko uveljaviš zgolj na enem vozilu. Èe imaš avto starejši od 25 let (ni važno če je to edini tvoj avto, ni treba da si član česarkoli, ipd) dobiš avtomatsko 50% bonus pri zavarovanju. Res pa je, da imajo ta člen zapisan zgolj na internem gradivu in da tudi marsikdo od zaposlenih na Adriaticu ne ve da to obstaja.

Kako pa je z raznimi članskimi izkaznicami in drugimi zavarovalnicami pa ne bi vedel.

Zeko124

Jaz tudi mislim da je svamz en velik LKZ (leglo kuge i zaraza), sem pa skeptičen samo glede cenitve - kako ti avto tretirajo v primeru poškodbe - je tretiran kot starodobnik tudi brez certifikata+cenitve ali ti dajo 100€ za "dobro voljo" in radi sta oces z skrsanim kupom plocevine v katerega si vlozil par 1000€? :breaking_pc:

Homologacije se pa jaz sigurno nebi šel ker v tem ne vidim niti najmanjše prednosti.:breaking_pc:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Citat od: Zeko124;189273Homologacije se pa jaz sigurno nebi šel ker v tem ne vidim niti najmanjše prednosti.:breaking_pc:

Ravno to je bistveno. Imaš 40 let star avto normalno registriran in je to zgolj en zelo star avto, ki ni vreden nič. Že praska je totalka. Morda lahko zadevo "pogojno" rešuješ s Certifikatom starodobnika, ni pa to nujno, da tudi rešiš. Jaz se s tistim italjanom še vedno dajem (od 30.4. dalje) in če bom rešil, bom le na račun veljavnega vendar ne na moje ime izdanega certifikata SVS.

Ko pa je avto homologiran kot starodobnik in tako vpisan v prometno pa je to čisto nekaj drugega. Takrat je tudi dejanko nekaj vreden in ga tudi temu primerno popravijo v kolikor je bil poškodovan v prometni nesreči.

Zeko124

Svašta... nevem kdo bi to točno vedel, a ravno mi je zavarovalničar razlagal da s homologacijo pridobiš le 90 odstotni popust na cestnino in "nove" tablice. Drugače pa naj bi po njegovem mnenju bistven certifikat in uradna cenitev zveze ki ga je izdala. Po tej teoriji naj tudi težav o katerih razlagaš nebi bilo.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

antasi

..jasno, da morajo nekateri služit na račun nas naivnežev:argue1:
V zadnjem primeru,ki ga je opisal zeko je to zavarovalničar, zveza SVAMZ ali SVS ki izdaja certifikat,
razlago pa prilagodijo svojim potrebam:Hammer3:

Sva se že po telefonu s Èojkotom o tem pogovarjala.
V osnovi so bili certifikati in s tem povezamne ugodnosti lepo
zamišljeni, na žalost pa smo ga mi slovenceljni, kot še marsikaj drugega
totalno pokvarili, da se sedaj ne ve kdo pije kdo plača ( plačamo mi)

UPRAVIÈENO SE LAHKO VPRAŠAŠ.
ZAKAJ CERTIFIKAT?
ZAKAJ HOMOLOGACIJA?
ZAKAJ PODPIRAŠ NEKE ZAVAROVALNICE?
ZAKAJ PLAÈUJEŠ DENAR NEKIM KLUBOM S KATERIM NIMAŠ NIÈ?
ZAKAJ PLAÈUJEŠ ZVEZAM?
PREDVSEM PA KOMU GRE TA DENAR?

Vrhovno poveljstvo(beri vodilni ljudje v zvezi si 1x letno privoščijo večdnevni izlet s svojimi partnerkami, katerega dobijo za nagrado za prostovoljno delo.
Èe si dovolj pri koritu lahko greš zraven..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Zeko124

Antasi a ti kaj več veš o tem o čemer sem zgoraj pisal? Tudi (enkrat) ko bo moj Ami na cesti me zanimajo samo izplačila v primeru nesreče. Za "oldie" tablice, našitke klubov, certifikate in ostale bedastoče mi pa gladko dol visi ker me ta scena popolnoma nič ne zanima. Sem šel gledat enega Amija in mi tip razlaga "v tujini so trendi taki taki taki, ne menjava se delov če se le da ampak se jih obnavlja, ta avto je original 1969 letnik...."

Avto je itak bil 75 letnik in na dokumente od 69, notri motor od Dijane, prav tako sprednji sedeži, odlomljen retrovizor, polomljeni obe ročki za pomik šip, v zadnnjih notranjih blatnikih 20x20cm luknje... In dokler bo ta scena taka kot je me zraven ne vidijo :BigThumbs:.

www.keramika-genorio.si

amipick

Èe nočete imet težav v primeru nezgode in odškodnine,je najenostavnejša stvar peljat avto,ko je narjen ,sodnemu cenilcu,da napiše uradno cenitev vozila.V primeru škode,zavarovalnica nima izgovorov in se dela vse na podlagi cenitve.Kolega je peljal dyano,pa so mu jo ocenili v takratnih tolarjih na 700.000,v primeru totalke.To je bilo vsaj 10 let nazaj.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

tomaz555

Ima kdo kaj slik iz Vranskega? Sam sem odšel na ogled med dopoldansko in popoldansko službo, pa nisem mič slikal. Jaz sem jih videl, verjetno pa koga zanima, kako je bilo videti. Nekaj je bilo tudi Citroenarjev(Robi, Miki, bivši forumski kolega..)

antasi

tale link je večkrat objavljen

izgleda, da je bil fotograf v koloni fičkov:BigThumbs:

baje med 700 in 800 prijavljenih vozil,
rekord več kot 1000 avtov izpred petih let ni bil presežen.
Malo kriza, malo pa še česa drugega,
je pa vseeno impresivna številka za eno srečanje

https://plus.google.com/photos/110078227144065332606/albums/6053459873245619793
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

tomaz555

Za slovenske razmere je bilo avtov več kot ogromno. Sem bil presenečen. Avti so bili zanimivi, skoraj vsi pa s slovenskimi registrskimi tablicami, zelo malo tujcev.

Lovro

Na slikah mi je najbolj všeč pisanost barv avtomobilov. Èisto nekaj drugega, kot današnja sivina.

@Zeko - s homologacijo starodobnik imaš 70% popusta pri cestnini in ne 90. 90% popusti so na obvezno zavarovanje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Citat od: Lovro;189311Na slikah mi je najbolj všeč pisanost barv avtomobilov. Èisto nekaj drugega, kot današnja sivina.

@Zeko - s homologacijo starodobnik imaš 70% popusta pri cestnini in ne 90. 90% popusti so na obvezno zavarovanje.

Se posipam s pepelom. Pa vendar še nihče ni povedal točnega odgovora na moje vprašanje, razen Amipicka ki je omenjal nekakšno sodno cenitev (za katero prvič slišim) in nekako upam da bo povedal o tem kaj več :BigThumbs:.

www.keramika-genorio.si