c5 II - engine temperature too high

Začel/a gico, Avgust 21, 2014, 12:57:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Naj ti na servisu povedo št. dela. meni za defoult vrže 1253 N5 (polna cena 380€) ali pa  1253 L5.

Gogol najde par tem na tujih forumih.

alesz

Citat od: C50;188735Še avstrijska stran:

http://www.pkwteile.at/frigair/2755490

Je za C5 1.6 Hdi 2006 letnik. Samo ne vem, če je to to.

Ta je sigurno za C3,na sliki mislim............

alesz

Citat od: C50;188734A je to kaj takega?:

http://www.tuttiautopezzi.it/2755490

takega najdeš kot kopijo na strani od Voze............Sem se že za en dan dela brez veze nat*****,zadeva ne komunicira z računalnikom......?

C50

Citat od: alesz;188744Ta je sigurno za C3,na sliki mislim............

Samo če zgoraj nad ventilatorjem klikneš na "Fahrzeugauwahl" in izbereš C5 1.6 hdi, od 04 dalje ti napiše, da ustreza temu avtomobilu.

xpuser

gico

original koda je 1253N5 (379e) + če ga ne menja uradni servis ne velja garancija nanj.

lp

alesz

Citat od: gico;188749original koda je 1253N5 (379e) + če ga ne menja uradni servis ne velja garancija nanj.

lp

To je pa čisto prva serija na teh avtomobilih.Tega,kar se mene tiče se splače malo potrudit in ga lepo odpret.Narejen je klasično ima normalen nosilec ščetk na plošči,klasične povezave,elektroniko ločeno,tako da voda v motorju na povzroča gnitja v elektronskem delu.

Citatče ga ne menja uradni servis ne velja garancija nanj.
In....? V enem letu ti ne bo crknil,če pa bo, boš sam kriv,ker je vzrok" zunanji" in si  sam kriv ker voziš avto po mokrem...Garancija krije napake ki nastanejo zaradi napake pri izdelavi ali so neposredno povezane z proizvodnim procesom....

xpuser

Èe je original zdržal skoraj 10 let...

C50

Glede na kodo 1253n5 imajo vsi motorji MK II ta ventilator (motor).

Kaj pa kak rabljen, če se že špara?

gico

še eno vprašanje - se mora klima ven spustiti pri menjavi (da je baje tako blizu da se mora ventil spustiti)?

malo sem čekiral po tujih forumih pa se načeloma bolj priporoča menjava če misliš avto še imeti...

alesz

Citat od: gico;188667Računalnik je javil napako ventilatorja hladilnika motorja...ventilator se malo zavrti pa se ustavi...ga je skušal preko diagnostike zagnati pa isto...malo se zavrti...varovalk nismo pogledali-bi lahko bilo vseeno to krivo?

cena dela je namreč zelo visoka in baje samo original. Popraviti pa to ne gre? Mehanik je rekel, da mogoče če bi se razstavil in sčistile ščetke?!

Je pa treba vse spredaj razdret, odbijač ipd. - je imel že kdo takšno zadevo in kolk ga je prišlo delo oz. kolk se po vaši oceni zdi realno (da me ne bodo nap.....)

lp
...

xpuser

Zamenjava, stakneš sprednji odbijač,potem odviješ ventilator potem pa še konektorje na voznikovi strani.

gico

Citat od: alesz;188750To je pa čisto prva serija na teh avtomobilih.Tega,kar se mene tiče se splače malo potrudit in ga lepo odpret.Narejen je klasično ima normalen nosilec ščetk na plošči,klasične povezave,elektroniko ločeno,tako da voda v motorju na povzroča gnitja v elektronskem delu.

In....? V enem letu ti ne bo crknil,če pa bo, boš sam kriv,ker je vzrok" zunanji" in si  sam kriv ker voziš avto po mokrem...Garancija krije napake ki nastanejo zaradi napake pri izdelavi ali so neposredno povezane z proizvodnim procesom....

Aleš, če te prav razumem je potrebno obnoviti te kontakte in povezovalno žico? tako sem tudi razumel mehanika...ni omenil, da bi ščetke dejansko menjal...pa meniš, da če je trenutno v optimalnem stanju in se to uredi, da bi potem moralo biti nekaj časa ok?

ali bolj priporočaš novega (bi pač dal 300e)?

hvala vsem za mnenja

andraž

Èe misliš avto še nakaj časa imeti, potem je edina možnost, da kupiš novega in imaš mir. Verjetno tako popravljena zadeva ne bo delovala v nedogled... Zračunaj koliko te stane samo mehanik, da odstrani vse kar je potrebno, popravi ventilator in vse sestavi. Èe to delaš enkrat, dvakrat letno potem tukaj ni nobene računice za takšno popravilo.