Izolacija

Začel/a gero, Avgust 20, 2014, 07:46:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gero

Potrebujem "zvočno izolacijo" za pod prednjo havbo in kovinske ščitnike za zadnje blatnike za Dyano,Vsaka info dobrodošla. Gero , Koper   041 250 898:emot90:

garac

misliš alu robri ščitnike?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

Gor dej neki takega kar tudi ne tli ne samo da ne gori.  
Žo ma precej slabe izkušnje s kvaliteno zvočno zaščito pod haubo a žal tako ki tudi zagori/tli.

pubi2cv

Gor nalimaš gradbeni filc. Poceni ga dobiš v Mengšu. Èe te skrbi vnetljivost, preko njega prelepiš tanko ALU folijo. Na tak način so včasih dejansko izdelovali zvočno izolacijo za vozila. Recimo, zelo podobna reč (sendvič filc/alu) je vgrajena v TAM kamione...tega se spomnim še iz starih cajtov....:AngelPray:

Francl

Pri kakšnem izolaterju poskusi dobiti armaflex. Dobi se v raznih debelinah in dimenzijah. Pravi, črni armstrongov armaflex, ne tisti , ki ga prodajajo, da na njem ležiš (tisto je poliuretan). To je še najbolša zvočna in toplotna izolacija.
:Hammer3:

pubi2cv

Armaflex je dobra toplotna izolacija, saj se uporablja za izolacijo bojlerjev, cevi in peči. Tudi vnetljiv in gorljiv seveda ni. Kot zvočna izolacija pa ni ravno ne vem kaj. Govorim iz lastnih izkušenj. Sem ga uporabil tudi sam, pa se ni obnesel najbolje. Nato sem ga vrgel ven in zmontiral filc.

gero

Garač,mislim na podobne kot jih ima vsak drugi spak,za Dyano pa jih ne dobim...mislim pa na tiste ki se montirajo na zadnje blatnike s sprednje strani (pri zadnjih vratih).Eni so alu,eni kromirani,eni rostfraj,lahko so tudi organski (iz trde želobovine)...

gero

Pubi,ideja je dobra...Svoje cajte sem mel res gor liman nekakšen filc,sam bog ve kakšen...:emot2:

sušo

Èe pa dobiš želebovinaste se pa nimaš več česa bati.
Lahko avto v morju pereš in ne bo zarjavel.
Je pa res da niso ravno pogosti na tržišču.