Velikost tanka za bencin

Začel/a smuky, Avgust 20, 2014, 01:38:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

smuky

mene pa zanima kok velik tank za bencin ima c3 pluriel? jaz sem vedno mislil da ima okoli 35l tank, ampak v knjizici pise okol 47l, sam jaz pa lahko naredim samo okol 400km z polnim tankom, pol mi pa rezerva posveti...po takih izracunih, pije vec k 10l/100km?? a je to normalno? je pa res ce je prazen in ga tankam polnega, ga natankam lahko samo okoli 34,35l..
aja pa avto je c3 pluriel 1.6 16v sensodrive l.2005

alesz

Citatpol mi pa rezerva posveti.
Rezerva je nekako 7 pa do 10 litrov(bolj 7),odvisno od točnosti plovca......

Čojko

34 litrov deljeno s 400 km x 100km pomeni porabo 8,5 litra, kar je čisto normalna poraba za ta 1.6 16v motor

smuky

ja samo kako je mozno ce imam 47l tank pa naredim samo dobrih 400km?...jaz naredim slabih 400km, potem se prizge rezerva in ko porabim rezervo je koncna kilometrina max 430km...nazadnje sem se vozil toliko casa, da sem porabil celo rezervo in so na stevcu izginile vse crtice oz je na racunalniku pisalo da imam se za 0km bencina, potem sem sel tankat in sem tankal lahko samo 35l...zdej me pa zanima kje je ostalih 12l?

frodo1

Èe piše v navodilih 47l, potem takem imaš še 12l v tanku, ne glej preveč na črtice, verjetno, da ti ne kaže prav. Kanister v prtljažnik, pa vozi do konca, da se enkrat prepričaš.
Pri večini xsar je tudi tako, se moraš pač navadit, Voziš do nule, potem pa tankat.
:emot151:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dvorjan

Mogoce ima pa dizel 47l tank, bencinar pa manjsega, npr. 42l? Sicer pa imej kantico s seboj (seveda polno bencina) in se vozi, dokler ne zmanjka - pa bos videl, pri cemu si. To pocetje sicer odsvetujem, saj so na dnu rezervarja razlicne smeti, za katere ni pametno, da jih dobis v crpalko goriva, sam dovod in motor ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alesz

CitatMogoce ima pa dizel 47l tank, bencinar pa manjsega, npr. 42l?
Mislim,da so imeli ti vsi enak rezervar tam okoli 46 pa še malo litrov.....

Čojko

Glede na tvojo porabo bi moral naredit tudi do 550 km do izpraznitve. Imej kantico s seboj pa poskusi naslednjič naredit 500 km in nato tankaj.

Èe ti rezerva prehitro zasvet (noter še 12 litrov, običajno je pri kakšni 6-8 litrih), je mogoče to tudi softversko uredit (če ni mehansko okvarjeno)

alesz

Citatpo takih izracunih, pije vec k 10l/100km?? a je to normalno?
Realnost je ponavadi bolj tragična,drugo so pa mokre želje...............