Èeška

Začel/a Xandrej, Avgust 20, 2014, 11:17:55 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ker je bil podaljšan vikend smo se vsedli v C5 III 2.0 16V BENCIN in se odpravili iz MB proti Èeški.

Na meji z Avstrijo in Èeško v vstopu na češko smo prvo natankali voz kjer nas je bencin stal nekje 1.3€ Prvi dan smo se peljali do mesta Krumlov. Krumlov je lep ko satan vse zrihtano v piko, ugodne cene, ugodna prenočišča, obvezno v gostilno (krčma krčma) kjer se boste napili pira pa najedli ko zmaji za res ugoden denar rec čebulno juho v kruhovem loncu pa na žaro pečeno kračo (vepøové koleno)... Ogled gradu in mesta obvezno. Prispeli smo zvečer obvezno it pogledat  temi in seveda nato ogled mesta. Imate kaki dan kaj za delat tam. Pivnic pa itak na vsakih 10 metrov.

Drugi dan smo iz Krumlova krenili še v Èeške Budovjice. Lep trg, na stolp ogled mesta iz ptičje perspektive in ogled mesta. Obvezen ogled še grad Hluboka ter seveda ogled pivovarne Budwaiserja (kjer se v njihovi pivnici tudi dobro in ugodno je).

Nato pa pot do Prage. V Pragi smo spali ene 5 km iz prage. Hotel je bil preprost, čist ugoden in poln z dobrim zajtrkom. Tramvaji, avtobusi, podzemne pičijo nonstop. Karta za te zadeve so 100 Kč (270Kč je 10€) kar pomeni da se lahko s to karto voziš s čem češ pa nekak mislim, da je bila veljavna 48 ur...

Praga je lepa kar že itak veste ampak mogoče še kdo ni bil tam. 2 dni imate kaj za delat v sami Pragi ker imajo res kaj za pokazat. Eden izmed največjih gradov, samo mestno jedro, novo, staro... Na netu si sprintajte kaki načrt potovanja oz izleta pa grete rec. isto turo ali pa seveda v Turist info pomagajo povedo dajo načrt mesta kje jest kje ono kje tretje... Vglavnem lepo.

V bljižini hotela je bilo tudi nakupovalno središče kjer smo nakupili piva za domov (pivo v trgovini stane češko nekje 40-60 centov)... Avto naložili do vrha. (budweiser, pillzener, kozel...) pa še ogromno neznanih... Spijejo pa Èehi nekje 140l piva na prebivalca na leto.

Nasplošno. Občutek sem dobil, da se Èeška pobira od vseh njenih vzponih pa padcih s svetlobno hitrostjo, delajo ceste, infrastruktura špila, ljudje prijazni, ustrežljivi, vsi govorijo angleško, nemško brez problema... Vse zadeve imajo zrihtane, obnovljene ogromno zadev zaščiteno pod Unescom...

Iz prage smo se še ustavili v Munchenu kjer smo šli v olimpijsko vas, na stolp (dvigalo leti z 7 m/s) in hop pa si na 190 metrih... Lep pogled na Munchen. Ogled BMW Welta in upali na ogled Muzeja BMW pa je bil zaprt. Pojedli eno wurstlo in proti domu.

C5 III polno naložen 4 v avtu nam je požrl 7.6 litra bencina na tej poti.

- Krumlov
- Krčma Krčma
- Budejovice
- Trg
- Hluboka
- Praga

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

in niste šli na moto GP!?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

S tem avtom sem jaz že bluzil po Munchenu :-)

Èeška nas je po mojem že konkretno prešišala.

Lenko

Lepi kraji in lepi spomini na 2009 ko smo se na poti iz svetovca potikali po teh krajih

Xandrej

Citat od: garac;188454in niste šli na moto GP!?

Ne ker edino mene zadeva zanima ostali trije niso bili navdušeni...

@ Superca13 he he... Vidiš kako to gre... Edino kaj mi gre pa pošteno na živce pa so tile tuneli skozi avstrijo kr jih ni konec... Pa še plačaš jih kjub vinjeti ko se tak bunijo!

superca13

Citat od: Xandrej;188457Ne ker edino mene zadeva zanima ostali trije niso bili navdušeni...

@ Superca13 he he... Vidiš kako to gre... Edino kaj mi gre pa pošteno na živce pa so tile tuneli skozi avstrijo kr jih ni konec... Pa še plačaš jih kjub vinjeti ko se tak bunijo!

Ja ni konca ne kraja, pa še omejitve zraven.

gule

Jarane, tista druga slika. Pa takšno dnevno sobo bi pa imel, ja...namesto LCD-a, pa tisti kamin...uhhh

Citroenovc

Xandrej - Èeška nas je že zdavnaj prešišala.

Sicer pa - že zgodovinsko gledano - a se čudiš.
OK

LP
Primož

tomaz555

Moto Gp je bil super. Letos prvič, ampak ne zadnjič.