Optika podvozja na C5 X7

Začel/a lugr78, Avgust 19, 2014, 07:50:44 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Si bil na laserski optiki, brez kablov itd itd... Jaz sem vedno šel v MB na AMZS tam imajo vrhunsko optiko. Enkrat se mi je zgodilo, da je volan malo v levo stal sem šel takoj nazaj pa so popravili in špila.

lugr78

bil na laserski optiki, mašina kalibrirana par tednov nazaj (tako pravi mojster)...
Jutri pride stari mojster da pogledava, je mulc obupal pa ne ve več kaj bi še naredil...dobr da je med potjo domov.

Še vedno pa ne vem zakaj naj bi bil volan prost, so mi ga še pri vsaki optiki tudi pri hidravličarjih blokirali...

@Xandrej - a si bil zraven ko so delali optiko? Je bil volan blokiran in avto v vozni višini ali kako drugače?
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Xandrej

Vedno blokiran. Avto pa v normalni višini.

rsm23

Tisto glede ne-blokiranja volana velja izključno in samo za DIRAVI in nima veze za ostale hidravličarje.
Pri DIRAVIju se volan sam vrne v sredino - koles drugače kot čez volan ne moreš premaknit. Èe bi ti ga blokiral, bi ti ga lahko blokiral drugače kot "razume" DIRAVI sredino (malo zamaknjeno) - potem bi imel pa ekstra sranje. Več o tem je mislim da v temi od belem superčinem XMu.

Edino kar velja za vse hidravličarje je da more biti v normalni/vozni višini.
Torej naredi tako kot pravi Xandrej.

Čojko

Citat od: rsm23;191324Edino kar velja za vse hidravličarje je da more biti v normalni/vozni višini.

Točno tako! Z dviganjem in spuščanjem se geometrija malo spremeni in takrat lahko ne narediš prav. Meni jo z nobenimi najsodobnejšimi brezžičnimi zadevami niso mogli uštimat.

zlikovski

Ko nastavljaš eno stran, se spreminja tudi druga zaradi letve, če pa imaš blokirano, pa s tem vse porušiš, moraš nastavlati volan v nevtrali in ne blokiranega.
Potem pa nastavljaš levo in  desno stran, dolker neprideš na predpisane vrednosti.
Jaz to delam doma vse v kanalu, brez aparatur, imama samo meter ter vrvico na vsaki strani avta in nato nastavljam.

frodo1

Citat od: zlikovski;191338Ko nastavljaš eno stran, se spreminja tudi druga zaradi letve, če pa imaš blokirano, pa s tem vse porušiš, moraš nastavlati volan v nevtrali in ne blokiranega.
Potem pa nastavljaš levo in  desno stran, dolker neprideš na predpisane vrednosti.
Jaz to delam doma vse v kanalu, brez aparatur, imama samo meter ter vrvico na vsaki strani avta in nato nastavljam.

Pa misliš, da nastaviš točno,- mogoče približno.
:breaking_pc:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Frodo ne jebi ker je to 100% boljše kot računalniška tehnika boš videl. :Hammer3:

Citroenovc

No ja, sicer pravi mojstri bodo s štangami nastavili optiko bolje kot neuki uporabnik drage moderne laserske mašine ....

Tako kot pri motociklistih gumo res dobro lahko scentrirajo (je pa takih vse manj :( ) majstri brez kakršnekoli super duper moderne mašine.
OK

LP
Primož

Xandrej

No pripelji mi mojstra ko mi bo na C6 ali pa C5 ali kakršnemkoli novejšem vozilu naredil optiko z štango in žnurami, da mu bojo previsi, stekanje, zamik štimali v proizvajalčevih normah. Pa ne bedarij pisat no pa kaj vam te je??? S štango pa z žnuro res svaka čast če to naredite ampak moja guma je predraga za take trotlarije počet... Poleg današnje tehnike.

Aja pa to ponavadi naredite brez lebdečih podstavkov za kolesa pa v kanalu a ne?

Citroenovc

Poslušaj - mene en ku.c briga kolk hudo mašino ma majster - če je za njo en butelj, mu nič ne pomaga.

Moj lokalni optik/vulkanizer zna marsikaj narest brez moderne superduper opreme (ima pa tudi lasersko, da ne bo pomote in jo pridno uporablja) in naščije marsikatero brihtno glavo, ki misli, da ji je nakup mašine prinesel tudi znanje ....

Sem ti samo napisal, da dobra mašina še ni pogoj za uspeh.
OK

LP
Primož

frodo1

Citat od: Xandrej;191366Frodo ne jebi ker je to 100% boljše kot računalniška tehnika boš videl. :Hammer3:

Za to pa iščem nekoga, da bi mi z žnurami nastavil, ha, ha
če ne bo v redu pa
:emot172:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

zlikovski

Na C6 se previs da nastavljat?
Ponavadi so kao ''navadna'' vozila po večini imela fiksen previs, no tu pa tam kakšna izjema, kako pa je z temi novejšimi vozeki pa nebi vedel.

Je pa res, da si jaz avto nastavim po svoje, da mi zdržijo dlje gume.

lugr78

Včeraj bil spet na optiki, je prišel mojster ki je že v penziji malo pogledat ;)

Avto naredil v nulo, izrekel par besed čez današnjo mladino ki si ne vzame čas za nastavitve in opremo...
Preden je začel delat optiko je imel pol ure dela z dvigalom in ostalim da je bilo tako kot je treba. Je nastavil najprej zadaj, potem pa še spredaj.
Avto gre sedaj naravnost, volan v centru.....:BigThumbs:
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Čojko

Hehe, tipično. vsi ful pametni, pa noben nima pojma,... Danes je težko mojstre dobit.

V kateri višini je nastavljal in kako je bilo s fiksiranjem volana?