Žarnice

Začel/a C4-Jan, Julij 16, 2014, 10:44:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

C4-Jan

Pozdravljeni sam sem lastnik C4-elegance.
Zanima me če veste kako je kaj z našimi zakoni o LED žarnicah v avtomobilu.
http://www.ebay.com/itm/1x-Car-Vehicle-H7-18-LED-5050-SMD-Xenon-White-Fog-Light-Bulb-Lamp-Headlight-12V-/191200696505?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2c847318b9&vxp=mtr Naprimer.
Policija dovoli oziroma naši preklenski zakoni ? ;)

Lp Jan

alesz

Na tej povezavi nimaš podatka o moči osvetlitve,navadna H7 žarnica ima okoli 800 lumnov,ta z navadnimi ledicami pa nekako pol od tega.Ponavadi na škatli piše"primerno za avto salone in vožnjo po parkiriščih.......Iskati moraš nekaj takega...............Kar se pa ostalega tiče je pa "divji zahod" V principu je žaromet homologiran skupaj z avtomobilom in ima predpisano žarnico "naprimer socked H7" to pomeni ,da moraš vgraditi to žarnico.Kaka pa je te načeloma ne zanima če  ima "CE",sedaj pa prepričaj lokalnega šerifa.......................

Noddy

Ali ima kdo že kakšne praktične izkušnje s tem?
Predvsem me zanima ali se zadeva kaj pregreva?

C4-Jan

Torej je o teh LED svetilkah vredno pozabiti in kupiti malo bolše H7 ?
Kaj predlagaste da bi dobil malo bol modro barvo svetlobe ? :)

alesz

CitatKaj predlagaste da bi dobil malo bol modro barvo svetlobe ?
Saj si že sam napisal vprašaj,nosiš temna očala zato ,da se ti ne blešči.pri zarnici pa misliš da ti barva v steklu poveča svetlobo..........vzemi žarnice z podaljšano življensko dobo,da bodo nekaj časa zdržale..................

dvorjan

Citat od: C4-Jan;186897Torej je o teh LED svetilkah vredno pozabiti in kupiti malo bolše H7 ?
Kaj predlagaste da bi dobil malo bol modro barvo svetlobe ? :)

MTEC SuperWhite
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

C4-Jan

Citat od: dvorjan;186929MTEC SuperWhite

Olaa :D
Veš mogoče kje se dobi jih kej bol poceni ? :)

dvorjan

Jaz sem jih iz Ebaya narocal (Nemcija), //www.ebay.de.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

C4-Jan

Najlepša ti hvala :emot112: