Ventilator kabine ne ugasne

Začel/a amixdriver, Julij 14, 2014, 09:48:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amixdriver

Pozdravljeni,

na Xantiji imam problem in sicer ventilator kabine ne ugasne. Piha na polno non stop (seveda ko prižgeš avto), in ga negre izklopit, bilo v katero pozicijo daš.

Klima dela ,toplo, mrzlo tudi, le izklopit ga negre.

Prosim za pomoč kako zadevo rešiti.

Hvala že vnaprej.

xantos

Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

rsm23

Ja, kaj drugega kot da sta šla tranzistorja na modulu je malo verjetno.
Poglej temo "Naša exclusivka" od ModelJT je na predzadnji strani omenjen isti problem.
Lahko torej menjaš modul z obnovljenim (se dobi na servisu ali pa eBayu); lahko pa tudi zamejaš tranzistorja.

amixdriver

Zgleda je je res to narobe ja. Sem že odmontiral ventilator zaj pa bom videl ali zamenjat smo tranzistorje ali kar celotno ploščo.

Hvala obema za pomoč.

xantos

Kakšna slikca ne bi bila odveč... :)
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

visar

______/\\______
______/\\______

amixdriver

Sem naročil na Ebay-ju kar novo ploščo, cena 20€ (poštnina že vključena), pa da vidimo če bo potem stvar delovala.

Sporočim.

amixdriver

Tudi z novo ploščo ni delovalo, zato sem oz. mi je kolega zamenjal na stari samo oba tranzistorja (strošek 10 eur) in sedaj deluje.

Baje da so na novih tranzistorji prešvoh.

lp

rsm23

Na določenih obnovljenih iz eBaya in podobnih virov res dostikrat šparajo s kvaliteto in "dimenzionirnjem" komponent.
Meni se zamenjava originalnega FW26025A1 z MJ11015 tranzistorjem iz Farnella dobro obnese.

pubi2cv

Tudi jaz sem naredil tako in ni nikoli več crknilo:BigThumbs:

visar

si pa poceni dobil saj je samo en tranzistor cca 6,5 + stroški je cca 7,5 brez dela na komad.
Menjata se dva , kar pomeni da je kolega delal z izgubo ali pa ima kje cenejši vir.
______/\\______
______/\\______

alesz

Citatkar pomeni da je kolega delal z izgubo ali pa ima kje cenejši vir.
Težko dobiš kje cenejše,sploh pa ne kvalitetnih.Edinkrat ko sem nabavil neke super ugodne,sem imel od 12 modulov 13 reklamacij..................Potem pa tudi vijake je potrebno kupit,en je poceni,vrečka je že dražja,dela pa verjetno vsak za preživetje,če pa nekdo naredi to ljubiteljsko ali drugače po prijateljskih vezah,pa to ni potrebno navajat v številkah.Sam nebi mojo poslal na barantanje za ceno............

amixdriver

Tranzistora sem sel kupit sam v trgovino cip,v Mariboru.Imajo tudi internet stran.In cena za oba je bila 10 eur plus par centov.

Delo pa je bilo zastonj,brez kakega barantanja saj mi je to naredil moj prijatelj ce se sedaj razumemo.

Lp

ppero

Pozdravljeni!
Sam sem imel isti problem... ventilator je gnal na polno in ni ugasnil. Na forumu sem zasledil da je potrebno menjati tranzistorje kar sm tudi naredil ... sedaj pa ventilator ne obrne več... poizkusil sem tudi z drugim ventilatorjem iz ene žal preminule xantije pa ravno tako nič.
Prosim za pomoč pri ugotavljenju kje tiči problem. Hvala!

Romzi

Problem tiči v kosu ki si ga domnevno popravil.