Pedal plina ne prime

Začel/a gregorino, Julij 14, 2014, 12:22:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregorino

Èe je že kdo imel podobni problem, da bi vedel kaj več, kaj bi bilo lahko narobe.
Na C5 MKI, 2.0hdi mi gas občasno ne prime, avto ne vleče.
Problem se dogaja že tam kakšne 4 mesece (20.000 Km), včasih se je to pojavljalo bolj poredko, zadnje čase pa že bolj pogosto kar redno vsaki dan.

Primer: iz štandgasa do nekih obratov (cca. 1600u/min) avto vleče normalno, nato se ustavi in ne vleče več naprej, pedal gasa tišim, a izgleda kot da nebi pedal plina prijel. Nato dam na tempomat in normalno gas prime in avto vleče kot mora. Sumim da je potenciometer na pedalu gasa za zamenjat. Èe bi bilo kaj drugega potem tudi preko tempomata ne bi šel-po moje.
Saj ta potenciometer sm tudi zamenjal, sem 2 druga rabljena probal, sm jih dal not, sam potem je bilo še slabše, je imel gas neko veliko zakasnitev avto ni šel nikamor kot da ima 50 KM. Nevem ali je možno da potenciometer iz drugega avta ne prepozna (sta bila pa isto od C5 2.0hdi samo drugi letnik), bi moral kaj v računalniku spremenit??

xpuser

Ti sam menjavaj enkrta bo žem nedajbože it priklopit na lexio.:Hammer3:

xantos

Res ne razumem, a je tako težko napisat: "Poskusi priklopit na diagnostiko (Lexio) in ti bo mogoče tam pokazalo kje točno je napaka."

Žal je tako, da se nismo vsi pametni rodili...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

jumper1

Lahko je tudi luftmeser če ga imaš ga poizkusi zamenjat.xantos ne obremenjuj se saj si že prebral verjetno veliko njegovih "zelo pametnih"odgovorov!

Romzi

Malo čudno je da avto vleče če je pod tempomatom... Drugače bi poleg MAF dodal še EGR (tega bi prvega pogledal, za test lahko vzameš vakuum iz elektroventila ki proži EGR, cevko pa blokiraš).

gregorino

Citat od: xantos;186749Res ne razumem, a je tako težko napisat: "Poskusi priklopit na diagnostiko (Lexio) in ti bo mogoče tam pokazalo kje točno je napaka."

Sm prej pozabil napisat, sm ga imel na testerju, tam pokaže: napaka pedala plina

xpuser

Citat od: xantos;186749Res ne razumem, a je tako težko napisat: "Poskusi priklopit na diagnostiko (Lexio) in ti bo mogoče tam pokazalo kje točno je napaka."

Ja kaj naj mu pa napišem, šparamo pa naj stane koliko hoče, mogoče bo pa tretja stoplaka delala?

Romzi

Citat od: gregorino;186773Sm prej pozabil napisat, sm ga imel na testerju, tam pokaže: napaka pedala plina
Potem bo najbrž res kaj v povezavi s pedalom za plin. Še bolj verjetno pa kaj v zvezi z napeljavo ali kakim konektorjem.

gregorino

Citat od: xpuser;186778Ja kaj naj mu pa napišem, šparamo pa naj stane koliko hoče, mogoče bo pa tretja stoplaka delala?

Kje pa ti vidiš šparanje, na testerju sm bil, mehanik mi je konektor namazal z kontakt gelom, ni bilo nič boljš, zato sm zamenjal naslednjo možno zadevo- to je potenciometer, za to pa nerabim lih k mehaniku hodit, saj nimam dve leve roke, ga zamenjaš za 5 min, res da nisem vzel novega (ta stane 360 €), rabljenga pa dobiš za 30-40 €.
Sm bil danes še pri mehaniku, če ima on kako idejo, se strinja z mano pravi da druga že ne more bit kot ta potenciometer in da mora pasat iz drugega avta, da ni nič kodiran, najbrž sta bla tista dva slučajno tudi zanič, bom probal še kakega. Javim če kaj zrihtam

xpuser

Potem preveri še napeljavo/konektorje.Tester je pa bil?

Romzi

Citat od: xpuser;186822Potem preveri še napeljavo/konektorje.Tester je pa bil?

VAG-Com. :Hammer3:

dalibor79

jst sem mel podobno na fordu,,,in je sla sklopka v tri krasne ...

gregorino

Evo zrihtano.

Sm šel včeraj na servis k Jerovšku v Grosuplje, in je majstr zrihtal. Nism bil nič naročen, sm se kr tak oglaso in si je šef vzel cajt, čeprav je imel gužvo in zrihtal. Res se možakar spozna, ve kaj dela, čist drugač kot pa te servisi kam sm prej hodo, pa še poceni je, sem bil zelo zadovoljen (bom vedo za drugič).

Aja, ste imeli prav ja, debimeter (merilec pretoka zraka) je nagajal (je premajhen pretok zraka odčitaval), je dal novega not zdj pa avto spet normalno vleče. Je kr užitek, ko lahko spet normalno prehitevam.

Èeprav mi še zdaj ni čist logično, zgleda da ko je na tempomat, da gre preko drugega sistema, da takrat ne rabi podatkov iz Debimetra.

Hvala vsem za pomoč z nasveti.

Romzi

Citat od: gregorino;186878Evo zrihtano.

Sm šel včeraj na servis k Jerovšku v Grosuplje, in je majstr zrihtal. Nism bil nič naročen, sm se kr tak oglaso in si je šef vzel cajt, čeprav je imel gužvo in zrihtal. Res se možakar spozna, ve kaj dela, čist drugač kot pa te servisi kam sm prej hodo, pa še poceni je, sem bil zelo zadovoljen (bom vedo za drugič).

Aja, ste imeli prav ja, debimeter (merilec pretoka zraka) je nagajal (je premajhen pretok zraka odčitaval), je dal novega not zdj pa avto spet normalno vleče. Je kr užitek, ko lahko spet normalno prehitevam.

Èeprav mi še zdaj ni čist logično, zgleda da ko je na tempomat, da gre preko drugega sistema, da takrat ne rabi podatkov iz Debimetra.

Kot zanimivost: ko mi je na Xantii hecal MAF, je avto potegnil če sem polahko dodal gas. Èe sem zahodil je bila tema. Dobesedno. Èrn dim za mano :Hammer3:

xpuser

Citat od: gregorino;186878Evo zrihtano.

Èe bi že takoj peljal...koliko časa in živcev bi si prišparal.