1.6 hdi 112km

Začel/a H3llAng3l, Junij 30, 2014, 09:28:27 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

H3llAng3l

Zdravo druzba,
imam C5 Tourer 1.6 hdi, letnik 12/10 - facelift.
kupil lani, 145tkm, uvoz iz francije.
prejsnji mesec, pri 170tkm, je zacel avto kuhat.
logicno sklepanje - gres na servis da ti zamenjajo termostat. prekuhal ga nisem.
potem opazil, da so saje v antifrizu. torej je tesnilo glave. krasno.
motor narazen, zamenjat, sestavit. zraven se kar naredil velik servis.
sedaj se mi med voznjo pojavljajo sledeca opozorila (nastavljeno mam nemscino):
 - vsakic ko ga vzgem izpise: MOTOR INSTAND SETZEN LASSEN (verjetno je to kak CHECK ENGINE? - gori lucka za motor)
 - ob mocnejsih pospesevanjih izpise: GEFAHR: PARTIKELFILTER FERSTOPFT. SIEHE ANLEITUNG. ok, torej je FAP zapacan? ampak zakaj ta stvar vedno po 5sek ugasne, in se ob naslednjem pospesevanju spet prizge? in nadlezno piska!
 - 2-3krat se mi je prizgalo tudi ASR/ESP Fehler, ta napaka potem gori dokler ne ugasnes avta. ob ponovnem vzigu napake ni.

vidi kdo v tem kak vzorec?
sem se odlocil da prvo povprasam tukaj, preden grem nazaj na servis - da bom prisel tja vsaj informiran, preden mi zacnejo bucke prodajat.
Cudno nakljucje mi je, da bi filter ravno zdaj bil poln. avto se drugace vozi na daljse relacije, skoraj nic mestne voznje.

hvala vnaprej za vasa mnenja in nasvete.

dalibor79

Pozdravljen
tudi meni so se enkrat neke lucke zacele vzigat ze ko sem obrnil kljuc in je vse mozno pisalo,od parking break faulty do child lock in ne vem,kaj se,,,in sem ugotovil da sem moral menjat akumulator,ker je bil ze na koncu in se mu je malo brkljalo...preveri napetost akumulatorja.

DejanO

Potem pa k Tonyju Jerovšku (Grosuplje).

Èe ti je to predaleč - mogoče Mlakar Šentjur.

V MB ne hodi, dobrega ni več nikogar.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Prvo kot prvo je že v drugi temi napisano da je ta motor za to kravo premalo, drugo kot drugo so bili problemi s turbinami, to da ima avto enih 100K manj naštevcu kot jih ima dejansko menda veš. Ker PDF filter se tukaj oglaša dosti dosti bolj pozno kot pri 179K pa glede na to, da ne peljaš nazaj na servis ne vem kdo je delal servis saj to spada pod: Alo kaj zdaj to sem plačal pa ne dela! Pelji na servis pa da probajo nekaj iz tega naredit.

H3llAng3l

Citat od: Xandrej;186136Prvo kot prvo je že v drugi temi napisano da je ta motor za to kravo premalo, drugo kot drugo so bili problemi s turbinami, to da ima avto enih 100K manj naštevcu kot jih ima dejansko menda veš. Ker PDF filter se tukaj oglaša dosti dosti bolj pozno kot pri 179K pa glede na to, da ne peljaš nazaj na servis ne vem kdo je delal servis saj to spada pod: Alo kaj zdaj to sem plačal pa ne dela! Pelji na servis pa da probajo nekaj iz tega naredit.

ja, bil pri mlakarju v grobelnem, saj grem tja nazaj zatezit, samo sem se hotel prej informirat, ker sem ze ob menjavi tezil 100 na uro!
torej zanima me, ali opozorilo za filter gori skoz ko je poln? meni se prizge, in po nekaj sekundah ugasne!
napaka ASR/ESP se pojavlja tu in tam - ne gori vedno!
to, da ima avto prevozenih toliko, kolikor sem ocenil da jih ima ob nakupu, pa je moja subj.stvar. je pa res da ima avto zmontirano vlecno kljuko - verjetno je francoz ni gor dal zato da bi ga boljse prodal! zato tudi sklepam da je bilo tesnilo glave fuc!

dejanslo

Ja to moraš vzeti v zakup, uvoženi so poceni z razlogom, če bi sam kupoval bi vzel 2.0hdi tisto verzijo kjer vztrajnik zdrži več kot 50.000km.

Vlado333

ESP se ti verjetno prižiga zaradi napake na motorju. Glede napake povezane s fapom, je prvo treba preveriti parametre diferencialnega tlaka v prostem teku in nato še med samo vožnjo-obremenitvijo.  
ÈE se je to začelo pojavljati po popravilu vozila, je ena od možnosti, da so zamešali cevi na senzorju diferencialnega tlaka ali je kakšna od njih počena, seveda v primeru, da so ga demontirali s cevi. Imel sem že raznorazne probleme, vendar je brez vpogleda v parametre motorja in fap filtra tole samo ugibanje.

Toliko v vednost, opozorilo za fap se prižge, ko je razlika med vstopnim in izstopnim tlakom prevelika ali premajhna. V motornem računalniku je tudi možno videti, koliko kilometrov naj bi še ostalo do menjave fap filtra in v primeru, ko so ti kilometri "potekli" se tudi prižiga lučka, vendar v tvojem primeru to ne bi smelo biti to, saj se ti lučka prižiga samo ob pospeševanju, torej takrat ko je pretok izpušnih plinov povečan.

H3llAng3l

hvala vsem zaenkrat..
po sluzbi sel relacija celje - maribor - sl.bistrica, avtocesta.
sicer ne dokonca, vendar spodobna obremenitev.
doma parkiral, poskusil, lucke ne gorijo vec.
bomo videli kaj bo v prihodnosti.
sicer ne rad hvalim prehitro, ampak citroene sem vedno maral zaradi njihove "self-mending ability".

H3llAng3l

mah..
lucke se se kar prizigajo.. dva dni je bil mir, pa je spet zacelo. sicer lucka za motor ne gori vec (ampak a ni tu neka fora, da se po 24ih vzigih vprogramira v rac. in bo itak spet zacela?)
evo slucajno mi je zacel zadnji lezaj prepevat, pa sem ga dal se na tester priklopit.
napake se zacnejo pri fap filtru - je zamasen. verjetno posledica tega da je zakuhal, in je kaj antifriza prislo notr. in pravijo, da se napaka ABS-ESP potem kot posledica tega pojavlja.
bom dal odstranit filter, reprogramirat zadevscno. upam da bo potem mir.
jeb***o stroski, ce mi nebi bil vsec bi ga ze .. ah..

H3llAng3l

novosti
po priklopu na tester kaze napake:
-zamasenost FAP filtra
-preveliko doziranje aditiva
-egr
-previsok tlak v turbini
-prekomerno polnjenje turbine
in se 2 ki mi jih ni nastel.
je to se vedno fap filter?
ne vem vec no..

Vlado333

Rade volje bi ti pomagal takole preko foruma, a žal to ni mogoče. Brez poglobljenega vpogleda v parametre motornega računalnika med delovanjem je to misija nemogoče.
Ravno danes sem reseval problem na C5 2.2HDI s katerim so se že nekaj časa ukvarjali na parih servisih (po besedah lastnika) ter menjavali komponente dokler niso obupali.
Rešitev problema, ventil za 40€  :D

H3llAng3l

mah.. moj je zdaj v rokah golje..
sicer mi je prvo svetoval da ga peljem nazaj k mlakarju v stopce - ampak tja ne grem vec..
nekako clovek zgubi zaupanje, ne vem no..
hotel sem da mi prvo odstrani fap filter, vendar bo prvo zamenjal nek ventil na turbini..al senzor.. saj ne vem..
rezultati bojo popoldan - oziroma cez nekaj dni voznje spet..

gepl83

Resno sem razmišljal o nakupu c5 ali pa c4p. Danes sem se prijavil na forum in po treh urah branja raznih tem, resnično ne vem več, če je to pametno? Ne vem, če je tudi na forumih drugih znamk tako, da je skoraj vsaka tretja tema o tem kakšne težave ima kdo s svojim avtomobilom.

garac

na forum pride večina, ko ima težave, ali pred nakupom, ko avto dobro dela jih večina ne piše na forum. Je pa pri citroenarjih ena posebnost, priznajo napake, ki jih ima avto in jih ne zamolčijo, kot je to pri "prestižnih" znamkah
Tisti, ki kupijo citroen prvič so navadno najbolj kritični, a se ne zavedajo, da so za c5 odšteli velikooo manj, kot za enako opremljen A4
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gepl83

Žalosti me to, da sem imel 6 let nazaj tri citroene. Res da same x-e, vendar z nobenim nisem imel problemov. Oziroma tudi tisti ki so bili, so bili povezani s starostjo. Tukaj pa berem teme, ko imajo vozniki probleme z 3 leta starimi avtomobili, z praktično še neutečenimi motorji. Trenutno imam sam 14 let staro a4-ko z 280000km, pa mi v 6ih letih kar ga imam, ni povzročil toliko stroškov, kot marsikater nov citroen tukaj na forumu. Resnično sem navdušen nad 2012 C4P, sem se pa sedaj malo preplašil.