RT6, eMyWay, WIP Nav+ FW 2.80

Začel/a sylver, Junij 18, 2014, 02:04:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Osti

OK, prosim pošlji, več nas zateži.. pa se bo mogoče kaj premaknilo

sylver

dvorjan

30€ za TMC v Sloveniji - na napravo?

A s taistim RT6 sprejemnikom pa dela TMC, ce gres v Nemcijo ali ne dela sploh?

Ker ce je 30€ za SLO, potem koliko mora znašati strošek TMC za celo Evropo?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sylver

Ja ta TMC dela v tujini. Samo za Slovenijo pa je treba samo licenco placat :)

Osti

dela v Avstriji (vidim ker sem v MB), v HR vsaj do sedaj ni delal, za ostale države ne vem.

dvorjan

Ah, potemtakem je treba pa ignorantske Fracoze j***t. Ce prodajajo "evropski" avtomobil z "evropskimi" funkcijami, potem naj poskrbijo tudi za to malenkost. Itak se Citroen pogaja za TMC po celi Evropi. Verjetno pac en pajac v tem skozi nos govorecem svetu ne ve, da je Slovenija del Evrope in je pac ni uvrstil na dokument, ki je sluzil kot zahtevek za ponudbo licencnine TMC. Ja, vem, teorija zarote ali le bogate izkusnje? =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Osti

če sem prav razumel sylverja ni problem samo Citroen in Peugeot... menda je edini Volvo ki je plačal.. mogoče je pa ponudnik storitve problem...

Markopr1

in kakšne so spremembe z novim FW?

sylver

Vam bom prilepil odgovor od TrafficNav, ki se trudi, da bi tudi v Sloveniji imeli na Peugeot/Citroen vozilih TMC prek Radia SI.

TrafficNav does not sell licences to end users and it is technically not possible. TrafficNav provides licence to the manufacturer of the device. For cost saving reasons Peugeot decided to implement TMC only in some Western-European countries, not in Slovenia. This was their business decesion despite our efforts to convince them to use our service. TMC in Slovenia is compatible with their map and sw but it is not activated in their software.​

The only legal way is Peugeot orders a new update. We are open to cooperate with them but we can not order it instead of them.

TMC licenses are usually lifetime licenses.

Carmakers are always investigating what services to put in the next models. They do not pay much attention to old models, since you have already made your decision to buy your car. Carmakers are very poor in terms of navigation support for existing car owners.

It is decided by Peugeot central in France, since this part of the production process.

Èicence fee is around EUR 30 / unit depending on quantity. This is a lifetime license, so it has to be paid only when the unit/car is sold to the car owner. Lifetime means that the unit can use the service as long as the service is available.

The same applies for other countries as well. The only differnece is that Peugeot has to pay the license fee for the cars sold in the countries which is covered by service. So if it is only Solvenia, they pay license fee for cars sold in Solvenia and cars sold in other countries can use the service free of charge.

We (TrafficNav) cover the following countries:
Hungary - live service
Slovenia - live service
Croatia - commercial launch is scheduled for Q4 2014
Bulgaria - live service
Greece - live service
Serbia - under development

Evo to je vse od TrafficNav. Vidimo, da v Sloveniji TMC na avtomobilih dela, samo Volvo po novem omogoča prikaz informacij uporabniku, ker so se odločili plačati licenco.

Kaj menite? Meni osebno zelo smešno, da se niso odločili še tistih borih 30 EUR plačat na avto in bi imeli potem vse funckije, katere RT6 omogoča.

Vprašanje, če ni to celo tako, da je uporabnik prikrajšan do funkcije, za katero je plačal ob nakupu vozila s tako navigacijo in da bi morali to omogočat?

Več nas bo "pritiskalo" na Peugeot/Citroen Slovenija, več možnosti imamo, da se bo kaj premaknilo.

Trenutno sem pa samo jaz tisti, ki jim tečnarim prek e-maila in sicer od novembra lani.

Odgovor, ki sem ga po 6 mesecih prejel se glasi:

Spoštovani gospod Priimek, 15.5.2014

skladno z našim dogovorom, smo v času od našega zadnjega kontakta, skušali dognati nevšečnosti, ki jih imate z delovanje sistema TMC v Sloveniji. Dejstvo je, da sistem TMC v tujini deluje brez posebnosti. Vozila z navigacijo Peugeot/Citroen sprejemajo signal TMC, kar pomeni, da ob morebitnem zastoju, navigacija pri vnaprej zastavljeni poti zastoj upošteva in voznika pripelje do cilja po predlagani alternativni poti. Vsled temu lahko ugotavljamo, da je sprejem signala ustrezen.

Èe je sprejem signala ustrezen, nas je zanimalo kako je potem z oddajanjem tega signala. Ugotovili smo, da za razliko od evropskih radijskih postaj, slovenske postaje oddajajo signal TMC PRO, kar pa je morebitni vzrok nekompatibilnosti oddajnika s sprejemnikom. Glede na to, da je sistem TMC po celotni Evropi nastavljen enotno, Znamka Peugeot ne predvideva spremembe na produktu Peugeot navigacija.

Lep pozdrav,
Ime in priimek
Služba za stike s strankami
Peugeot Slovenija d.o.o.

Z drugimi besedami povedano - ni plačane licence za TMC PRO, zato v Sloveniji ne deluje :argue1:

Osti

Samo iz odgovora Peugeota je za njih problem pri načinu oddajanja, oz. je problem v odločitvi za Traffic Nav kot provider-ja... iz tega bi sklepal da je krivec RTV SLO..

sylver

Nič ni to problem verjemi.

Samo licenco naj plačajo, pa bo TMC PRO podprt tudi v Sloveniji.

Tak odgovor so mi poslali zato, da jim dam mir :)

TMC PRO dejansko ne obstaja, ampak obstaja TMC PREMIUM in PREMIUM se pridobi s plačilom licence. Èe nimaš licence imaš samo TMC, če pa plačaš pa dobiš še PREMIUM zraven.

Osti

OK, pol pa predlagam da jih gnjavimo, več nas bo, več možnosti imamo...

sylver

Mislim, da bova samo mi2 in to je to ;)

Èe bi nas bilo vsaj ene 20, bi se zadeva premaknila naprej...

Svojo številko šasije jim boš moral posredovat - s tem se nekako identificiraš, da imaš res vozilo z RT6 sistemom :)

Osti

sylver, si ti Peugeotu posredoval odgovor TrafficNav-a?

sylver

Nisem še. Èakam, da pride odgovorna oseba iz dopusta (v ponedeljek, 23.6.2014).

Ponavadi jim pošljem e-mail in jih čez nekaj ur pokličem in se še v živo pogovorim, tako je najbolje.