napake,napake...

Začel/a bfranc, Junij 03, 2014, 07:52:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bfranc

Po par dni lastništva se že kažejo skrite napake.

Radio predvaja glasbo, cd pokaže da odšteva čas,ko predvaja glasbo samo zvoka ni.

Zadnja desna vrata se ne zaklenejo...če parkrat probam z ključem direkt na ključavnico pol se po enih petih poskusih zaklenejo in pol spet par poskusov nič.

Oglašat se je začel prednji ležaj, kateri še ne vem in bom še malo počakal.

Je na splošno pri vseh xsarah, da je trda sklopka in trdo šaltanje, to šaltanje ni zatikanje ampak samo malo več moči rabiš?

Predvsem me zanima drugi odstavek,kaj lahko naredim, da zaklenem vrata?

andraž

Kakšno si pa kupil? Letnik... Sklopka je pri tem avtu prej mehka kot trda, tudi prestavna ročica nikakor ni fitnes...

garac

mogoče je potrebna samo nastavitev, ali pa podmazovanje pletenic?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bfranc

Letnik je 2002, redno servisiran, ta lastnik ga je imel 7 let in ga je res vzdrževal.

Čojko

Citat od: bfranc;184730Po par dni lastništva se že kažejo skrite napake.
Predvsem me zanima drugi odstavek,kaj lahko naredim, da zaklenem vrata?

Avto, ki ti je dolgo dobro služil običajno prodaš ko se ti začnejo nabirat zadeve za popravilo. Èe še kmalu presegajo tržno vrednost avta pa sploh,...

Glede zaklepanja zadnjih vrat pa bi najprej pogledal v ožičenje na pregibu vrat.

andraž

Vsekakor pa težave, ki jih opisuješ niso katastrofa, z malo truda in denarja jih saniraš, pa imaš ok avto. Ko je avto enkrat starejši od 5,7 let je stalno nekaj za popravljat...

bfranc

Vrata so popravljena, tapeta dol,motorček ven(valda se ga ne da odpret), malo potolkel z kladivom po njem in našprical v vse luknje wd40.Obenem naredil še servis in zdaj je avto dober za 15000 km.Čaka pa me še menjava gibljive cevi avspuha in švasanje cevi za prvim loncem ker se vidi, da je počasi začelo puščat.
Glede starosti in popravil mi je jasno, crkujejo tudi novejši in jih zato prodajajo.
Dam primer tega avtomobila,ki sem ga menjal za to xsaro.Po treh letih starosti avtomobila sem eno jutro prešaltal v rikverc in spustil sklopko in poči ter začne ružit v menjalniku.Sodelavec pravi diferencial ti je crknil.In kaj je bila napaka...tisti pametnjakovič, ki je sestavljal menjalnik je obrnil narobe zobnik za rikverc.Namesto da bi se vrtel skoraj po 1.5 cm veliki podlagi drugega zobnika je bil naslonjen manj kot pol cm in namesto da bi se zaklenil v položaj ga je držala samo vilica na tem mestu.In itak, ko sem spustil sklopko in malo hitreje speljal je ta rob zobnika požrlo.In kaj sem naredil, odprl menjalnik, po shemi ugotovil šele tretje razdiranje kaj je narobe, obrnil zobnik in avto po dveh letih še vedno dela kot mora.
Zgodb je pa še mnogo, pa hvalabogu sem jih zastonj popravil.
Ga pa še vedno nebi prodal oz.menjal za to Xsaro, samo v igri je bil še leasing pet let ali pa zamenjat za cenejši avto in se znebit leasinga, ter ta denar za obrok kje drugje porabit.
Upam pa, da tale moja tema nebo skoz polna nekih napak te Xsare.Aja pa še ena...jest sem skoz mislil, da imam v prtljažniku neki dodatni plastični sedež na desni strani....pa vzamem ven in vidim, da je košara z koleščki za nakupovat.Pametni teli Citroenarji.:BigThumbs:

gregor

Glede šaltanja je najbrž treba namazat vzvodovje.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

bfranc

Ali lahko menjam števec z navigacijo z tistim brez navigacije? Pa kako je z konektorji, ker jaz imam dva (modri in črn), ti ki se prodajajo pa so v večini z samo modrim?
Pa če ima kdo za poceni prodat ta števec za Xsaro Picasoja, mi naj piše na ZS.

xpuser

Citat od: bfranc;184758Letnik je 2002, redno servisiran, ta lastnik ga je imel 7 let in ga je res vzdrževal.

Odloči se jamraš za en kup napak, gori pa pišeš da je super vzdrževan.

Glede displaja poglej za številke na njem če se ujemajo z novim displejem.
Uradno za to navigacijo ni slovenskega cdja, da nebo trud zaman.

bfranc

Vzdrževan v smislu, da je naredil glavni servis, delal male servise redno, notranjost da ni zguljena in raztrgana in da ni potolčen in popraskan po vseh vogalih zunaj.

Teli dve napaki,ki sta mi ostali pa bom pač popravil...kaj naj zdaj starega lastnika za jaj** obesim, če pač ni popravil ta displaj, ker ga pač ne dobiš na vsakem odpadu in zamenjal ležaj, ki je začel meni tulit na AC proti domu.Pa saj vsak avto ima nekaj napak, jaz jih vsaj omenim in poskušam sam popravit brez pooblaščenca, rabim pa pomoč glede navodil in mogoče kakšne sheme ali pa mogoče kakšnega napotka kaj in kako.

Druga stvar ki sem jo zasledil na drugih forumih..če hočem menjat displaj, moram vzeti takega z manj kilometri, ker drugače mi prekopira večje kilometre v ECU.A ni lepo videt, če kdo ve tak podatek, da odgovori tistemu, ki sprašuje v tej smeri...sam sem dosti pomagal marsikomu na drugem forumu v takih slučajih, pač vprašaj in lahko ti pomagam, če vem.

Jamram?  mislim da ne.  Pa prosim, ne vzet ta post za napadalnega.

garac

to o števcu si lahko tudi na tem forumu prebereš sta vsaj 2 temi odprti, lahko tudi uporabiš funkcijo išči, desno zgoraj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bfranc

Kdo ve kaj je to za ena koda P0903, brez lučke za motor in povezava na emisije?

alesz

Xsara picasso.....?Tega nima,sploh pa to ni na povezavi z izpuhom.Verjetno imaš v okvari stikalo ...............