Diesel aditive pump

Začel/a Damc982, Junij 02, 2014, 03:33:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Damc982

Na C8 smo iz aditiv rezervarja spustili aditiv ven in nalili noter nafto, ker smo skušali narediti regeneracijo, ampak neuspešno. Zgleda da je crknala črpalka v rezervarju za aditiv ker noče narediti regeneracije oz. Po parih poskusih je test zacel ampak tam ko gre avto na 4000 obratov jih ne spusti po 60 sekundah ampak je avto bil se kar pod takimi obrati in smo raje test prekinali.  Spodaj pri rezervarju pa črpalka ne da nobenega signala, elektrika pride do nje crpalka pa se ne oglasi.

Ali je lahko kaj narobe če menjamo črpalko za aditiv, in v rezervarju pustimo nafto namesto aditiva?

Avto se pelje ves čas normalno, le včasih gori antipolution fault.

Damc982

v citroen avtohiši so rekli, da se lahko avto vžge če je nafta noter namesto aditiva, ima kdo izkušnje s tem?

alesz

In v čem je smisel nafte.....aditiv da pri zgorevanju krepko višjo temperaturo in s tem se doseže da saje v filtru zgorijo.Pri zgorevanju nafte pa nastajajo saje..............................

jumper1

Citat od: Damc982;184692Na C8 smo iz aditiv rezervarja spustili aditiv ven in nalili noter nafto, ker smo skušali narediti regeneracijo, ampak neuspešno. Zgleda da je crknala črpalka v rezervarju za aditiv ker noče narediti regeneracije oz. Po parih poskusih je test zacel ampak tam ko gre avto na 4000 obratov jih ne spusti po 60 sekundah ampak je avto bil se kar pod takimi obrati in smo raje test prekinali.

saj ne drži samo 60 sec na 4000 obrati,ne vem pa zakaj izpust aditiva in nalitje nafte to ti je pa že tako alesz odgovoril.

Damc982

a je kdo včlanjen v citroen klubu al pa da lahka zrihta kaj ceneje ta aditiv?

garac

citroen klub ti ne bo zrihtal cenejšega aditiva, morda je kaj ceneje, če si član my citroen plus?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Jaz sem danes narocen na redni servis pri pooblascencu. Ce mi poves, kateri aditiv te zanima, ti lahko sporocim ceno (in ce bos za tudi nabavim).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

Èe hočeš popust uveljavit je potrebno še njihova montaža.

Damc982

ja ne vem kakšen aditiv je potrebno not dat, trenutno je v okvari črpalka aditiva in jo moram tudi naročiti pri citroen servisu ( ker javlja napako diesel aditive pump permanent) in bi tudi to moral kupiti. Zdaj če bi lahko vzel preko tebe to črpalko + aditiv, na to imaš verjetno 35% popusta če si včlanjen v citroen klubu) in če boš odprl delovni nalog bi lahko verjetno tudi to oboje naročil. Drugače stane črpalka 230 eur.

Lahko ti dam številko šasije in povprašaš.

dvorjan

Damc982

Dvorjan a si dobil, ZS ker sem poslal ampak ga ne vidim pod poslanimi sporočili.

Damc982

Citat od: dvorjan;184792No, napisi, lahko na ZS.

Dvorjan a si dobil ZS, ker ga ne vidim pod poslanimi sporočili

dvorjan

Dobil, bom vprasal, kako in kaj.

Citroenovc

Citat od: Damc982;184790ja ne vem kakšen aditiv je potrebno not dat, trenutno je v okvari črpalka aditiva in jo moram tudi naročiti pri citroen servisu ( ker javlja napako diesel aditive pump permanent) in bi tudi to moral kupiti. Zdaj če bi lahko vzel preko tebe to črpalko + aditiv, na to imaš verjetno 35% popusta če si včlanjen v citroen klubu) in če boš odprl delovni nalog bi lahko verjetno tudi to oboje naročil. Drugače stane črpalka 230 eur.

Lahko ti dam številko šasije in povprašaš.

Matr kompliciraš.

Kak popust imaš v mislih? MyCitroen? Je vezan na avto. Ne na človeka. Dvorjanov DS3 ne rabi nobenega dizel aditiva oz črpalke oz karkoli s tem v vezi - torej mu popust za to, kar ti rabiš - NE velja.

A je težko it na splet ali pa se oglasit na enem servisu in izpolnit prijavnico za tvoj avto in boš imel popust na original dele - za vsako leto starosti +5% oz max 35%.
OK

LP
Primož

bojanta

sem se zanimal za aditiv kakšne tri mesece nazaj in sem dobil odgovor, da aditiv ne gre na popust mycitroen. Tako, da pokliči na citroen in vprašaj in boš vedel pri čem si.

pa lep dan