Navigacija

Začel/a bfranc, Junij 01, 2014, 01:40:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bfranc

Pozdravljeni.

Par dni nazaj sva z ženo kupila Xsaro Picasso 2.0 hdi l.2002 in imava že prve težave/vprašanja.

Najprej sem misli, da ima avto cd changer pa je v resnici navigacija v prtljažniku.Kje lahko dobim navigacijski cd pa če le ta podpira Slovenijo?Druga stvar je zaslon.Ko gledam navodila, mi kažejo kak nastavim uro in datum....problem ker nimam tistih dveh desnih gumbov in se zadeva štela preko daljinca, ki sem ga našel v predalu.Vprašanje tukaj je kam usmerim daljinec?Nimam tudi gumba na levi ročici, kjer piše auto.
Tretja stvar je tudi desni zaslon, ki mu začnejo izginjati temp., ura in datum, čim se segreje.Kako rešit to stvar, ker ne pride v poštev menjava za drugi števec, če je na tem navigacija in ima drugačno  razporeditev podob...mogoče se motim glede tega?
Je kakšna poceni možnost vgradnje tempomata in avtomatskega prižiga kratkih luči...razvada iz VAG koncerna?

xpuser

Èe ste frišni lastnik se obrnite na prejšnjega lastnika, on bi mogel vedet kako in kaj je z navigacijo(nisem vedel da so tusi v xp tlačili navigacije). Je eden uporabnik na forumu ki se ukvarja z navigacijami povprašajte še njega.
Drugače se dobi navigacija z lepim velikim barvnim zaslonom za 100+€.
Luči naj bi se prižgale prek lexie.Tempomat če so kabli in stikala na pedalih rabiš še ročko in in lexio.
Daljinec mogoče rabi samo novo baterijo?

bfranc

Ja, sem friški lastnik Citroena...čeprav priznam mi je bila muka kupit eno tako znamko, samo se mi z  vsakim prevoženim kilometrom bolj prirašča k srcu.

Je bilo treba samo menjat baterije v daljincu in zadeva dela.Kdo je stari lastnik pa ne vem, ker sem kupil avto preko avtohiše.

Zdej je treba samo popravit display(kolkor sem gledal bo treba menjat tisto polarizacijsko folijo, ker ko pritisneš nanjo se pokažejo številke) in nekje najti cd.Bog ve, kolk je en tak zaslonček...

Kaj bi mi kakšen uporabnik na forumu poskusil vklopit avtomatske luči z lexio pa mal pogledat kaj in kako je z avtom? Če ne druzga grem k Jerovšku v Grosuplje.

jumper1

Kaj bi mi kakšen uporabnik na forumu poskusil vklopit avtomatske luči z lexio pa mal pogledat kaj in kako je z avtom? Èe ne druzga grem k Jerovšku v Grosuplje.[/QUOTE]

Èe bi napisal od kje si bi ti kdo iz tvoje bližine lahko to uredil,ker lexio ima kar nekaj uporabnikov tega foruma,večina pa je iz slovenije in smo ti vsi blizu!

bfranc

Ajej, bo treba mal up. profil zrihtat...sem iz Dobrepolja, okolica Grosuplja.

Gox

Pozdravljen,

a lahko dodaš še kakšno slikco displeya, daljinca, pa navigacije ?

bfranc

pa še vprašanje: je to pravo olje za 2.0 hdi motor? po specifikaciji piše da je pravo za dci,hdi....do zdaj so vlivali 5w-40 olje.

Dokler se ne navadim na forum,bi prosil malo potrpljenja glede slik, ker tele so res majhne.

xpuser

Citat od: bfranc;184642Èe ne druzga grem k Jerovšku v Grosuplje.

Pelji k njemu, bo na koncu najcenejše, seveda se prej naroči.

zlomjo

Tempomat in dnevne luči ti jaz lahko nastavim.

zlomjo

Oz. še prej povej kakšen model ročk imaš.

bfranc

Bom prej vprašal Jerovška, če mi hoče vklopit luči.Kako to misliš model ročk?

zlomjo

Ali imas komande za radio na volanu ali pa na rocki pod rocko brisalcev.

bfranc

zlomjo

Jaz sem že montiral tempomat na Berlingota II in III ter na C3 l. 2003. Vsi trije so imeli obvolanske komande COM2000. Potem ti verjetno ne morem pomagati. Toliko za informacijo pa ti še povem, da tudi Jerovšek ni vsemogočen, saj mi je šef servisa Jerovšek povedal, da se na mojega C3 ne da inštalirati tempomata, na koprskem Citroenu pa so mi rekli, da ne bodo posegali v varnost vozila z montiranjem tempomata, tako da sem pač nabavil Lexio in sam naredil.

bfranc

Samo da zdele popoldne dobim nazaj avto od žene, pa se zakopljem pod volan, da vidim, če je predpriprava za ročko tempomata.
Če drugač ne, pa vlečemo kable na ecu kot že enkrat prej na Škodi.

Ideja, kaj tiste obvolanske tipke se bi dalo prekodirat, vsaj te na levi strani, da se uporabijo kot tipke za tempomat?Ali pa vsaj z njimi narediti povezavo na ecu?