Izginjanje hladilne tekočine

Začel/a Emilyo, Maj 30, 2014, 08:56:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dragan3

Emilyo navadi se... na tem forumu je pač zelo veliko ljudi ki preprosto nimajo kaj početi zato visijo tukaj...in dajejo nasvete.... dejansko pa akmolatorja ne znajo zamenjat... tako da fantje teorija in praksa to sta dva različna pojma!!!!!!!!!! teoretično znanje je komaj 20% ko se spraviš popravljat avto use ostalo je PRAKSA!!!!!!!!!!!!!!! JE PA NEKAJ TAKŠNIH FORUMAŠEV KI SO MOJSTRI!!!

xpuser

Ja samo če je kupil 12 let star avto verjetno ne bo metal še enkratnik vrednost avta na njega.
Dokler ta dela dela, drugače pa  imaš rabljene motorje za 200€.

Zgoraj je pa lepo napisano pri velikem servisu menjaš še termostat in si miren.

Zdravko77

Ne mi zamerit, rabljenega ima že sedaj. :-) Nič ne očitam, vem pa za ljudi, ki si pač ne morejo privoščit boljši avto zaradi trenutne ekonomske situacije. Nič novega, je pa dobro, če imaš kakšne otroke, da ti vsaj avto dela. Tako ali tako so vsi avti teoretično narejeni za čas garancije. Po drugi strani pa so avtomobili starejšega tipa dosti bolj zanesljivi od novejših. Sam imam XM letnik 1997 (moram bit pošten, imam 4), letos sem zamenjal praktično pol avta (sklopka, zavore, jermen, tesnilo glave, izpuh, gume...), v avto vreden 500€ sem vložil 2000€. Bedasto ane? Ampak peljem se pa za 2500€ kakor kralj, v avtomobilu ki bo delal... Za 2500€ lahko kupim kaj? Nič kar bo delalo do te mere in mi dalo vse kar ponuja moj avto, zato sem pa napisal, odvisno od ohranjenosti vozila. Saj če še dela, lahko vsak mesec vzame par komponent, bo pa čez 3 mesece vse naredil in ima lahko avto še 4 leta.

Zadnjič sem našel bratu od žene peugeot 306 letnik 1998 za 600€, vanj sva vtaknila še 500€ (moje roke so bile gratis), pa je srečen kt radio... Tako da zadeva ni samo črna in bela...

Pa še enkrat brez zamere, takšno je moje mnenje, ki pa ni nujno pravilno... se pa strinjam ja, da za 200-300€ se da rabljeno dušo dobit, če bi recimo umrl njegov pa da se ga potem znebi...:BigThumbs:

xpuser

Ah si še novi, beri teme ko kupijo xsaro/c5  s cenovno neugodno dimenzijo gum in potem iščejo vse možne načine da homologirajo drugo dimenzijo, če se da drugač pa vozijo z drugimi dimenzijami gum prišpara pa 50-100€?.
Ali pa štorije s par mesečnim odpravljanjem napak ker oni avta ne peljejo na pooblaščenca.
Lepo da eni vzdržujejo kot se šika, je pa res da ko je avto starejši več pozornosti in dobrega mehanika potrebuje v resnici je pa kontra.
In takemu potem rečt da naj menja kar si napisal.

Zdravko77

Bi bil presenečen koliko takih sem srečal v živo, ampak jaz nimam problema z njimi. Oni ga imajo s samim s seboj. Lahko naredijo pametno, lahko pa me obišče 25x pa vsakič plača 10% tistega kar bi v veliki verziji. :-) Povem kar mislim, nekaterim to ni všeč, drugi pa so navdušeni, kaj češ, demokracija.

Bolj me jezi dejstvo, da imajo mehaniki nepoznavalci toliko za povedat čez citroene... Greš k takemu po nasvet, misliš kaj ve v resnici pa te je nehote nategnil do groba... Večino citroenov (predvsem XM-ov) sem spravil nazaj na cesto tako, da sem jih pokupil po odpadih in za štalami, kjer so stali zaradi neznanja. Se pa spominjam mojih začetkov, ko sem kupil diano za 500 mark, ki jo je samo barva skup držala, ampak tako je življenje. :-) Rad bi pomagal lastnikom citroenov, ki nimajo možnosti si kupit boljši avto ali pa si ga niti ne želijo pa nimajo človeka, ki bi jim to pomagal speljat. Tako da... prijatelji želim vam, da se še dolgo in srečno vozite z vašimi jeklenimi konjički.:AngelPray:

Dragan3

no uglavnem ker smo zavil čisto drugam od zacetne teme....  emilyo za začetek če bi ze rad stvar reševal sam in zgubljav živce... čopič nitro in operi use okoli da bo čisto kot suza!!!!!! potem pa na eno relaksacisko voznjo usake 2...3 km ustavi poglej če je ze kaj priteklo... tako boš najlazje našel mesto kjer naj bi to spuščalo :D

Zdravko77

:emot112:
Sorci!

Mas prov...:emot165:

Romzi

Citat od: xpuser;184711Ah si še novi, beri teme ko kupijo xsaro/c5  s cenovno neugodno dimenzijo gum in potem iščejo vse možne načine da homologirajo drugo dimenzijo, če se da drugač pa vozijo z drugimi dimenzijami gum prišpara pa 50-100€?.
Ali pa štorije s par mesečnim odpravljanjem napak ker oni avta ne peljejo na pooblaščenca.
Lepo da eni vzdržujejo kot se šika, je pa res da ko je avto starejši več pozornosti in dobrega mehanika potrebuje v resnici je pa kontra.
In takemu potem rečt da naj menja kar si napisal.
Veš XP, tudi jaz sem eden tistih ki ga "moti" dimezija gum na Xsari MK2. Zato pravim že ves čas, da mi je MK1 veliko bolj simpatična - zaradi gum, pa še zaradi par drugih stvari. Ne vem, meni se pri vrednosti avta za jurja (ali manj) pač zdi bedasto dat 400€ za komplet solidnih gum, na MK1 pa daš manj kot 200€ pa še več izbire imaš. Creative Technolgy kaj češ. Ko se spravim(o) obnavljat premo, so pa komentarji da je to kao bedasto, ker avto itak ni vreden več kot 600€. :Hammer3:

xpuser

Citat od: Romzi;184718Veš XP, tudi jaz sem eden tistih ki ga "moti" dimezija gum na Xsari MK2. Zato pravim že ves čas, da mi je MK1 veliko bolj simpatična - zaradi gum, pa še zaradi par drugih stvari. Ne vem, meni se pri vrednosti avta za jurja (ali manj) pač zdi bedasto dat 400€ za komplet solidnih gum, na MK1 pa daš manj kot 200€ pa še več izbire imaš. Creative Technolgy kaj češ. Ko se spravim(o) obnavljat premo, so pa komentarji da je to kao bedasto, ker avto itak ni vreden več kot 600€. :Hammer3:

Kaj naj rečem, sam kupim novejši letnik ker naj bi še vse delalo, če je vsaj koliko toliko vzdrževano, vem pa za nekaj ljudi ki kupi avto za 300-1000 in vozi dokler gre potem pa po drugega je pra res da ne kopujejo xsar in xsantij, že vejo zakaj.

Emilyo

Hvala vsem za nasvete! Vikend bo namenjen temeljitemu raziskovanju :)  Je pa zanimivo da je voda še vedno na MAX od zadnjega dolivanja, po cca 350km... stvarno svašta.

Zdravko77, midva se pa verjetno slišiva kakšen dan, da vržeš uč :)

bert

Helou!

Kaj pa če narobe hladi ali celo izpljune vodo zaradi vodne pumpe? Največkrat se v kabini sliši škrebljanje na desni strani motorja - kot da je slab kolešček od napenjalca mikro jermena. Pumpa se ne uščije vselej ko je hin in če ti zaradi nje dol poskoči zobat jermen.....vadi pare.