TULLN 2014

Začel/a antasi, Maj 26, 2014, 08:34:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Bili smo na sejmu v Tullnu in je bilo kar zanimivo,
sploh Citroenov je bilo kar nekaj,
cene pa take, da glava boli:Hammer3:

je bilo pa zanimivo več žab, kot spačkov?
in pa najdražji avto za malo več kot milijon in še četrt eurov:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

garac

lepo, pohvalno, je pa teh prireditev ratalo preveč, se je težko odločit, kam it.
Sam sem bil za 10 minut na Škofljici, kjer je vse po starem, potem pa gas v Brežice
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Po koliko so pa bile solidne DS-ke?

antasi

zanimivo, da opažam, da se cene lepih spačkov vedno bolj približujejo žabam,
to govorim iz večletnih opazovanj, ko je bila včasih razlika ogromna.

Se pa sigurno oldyi dosti dražje  prodajajo kot pri nas.

Čojko

Citat od: antasi;184414Se pa sigurno oldyi dosti dražje  prodajajo kot pri nas.

Pa se tudi kaj prodajajo?

Citroenovc

Mm, R5 Turbo. Kaj so pa Francozi iz tega 1.4 mlinčka ven stisnili pred več kot tremi desetletji.

Pa še se vidi, da je imel prste pri obliki moj najljubši dizajner, ki je zakrivil tudi kakega Citroëna :-))
OK

LP
Primož

Lovro

Tisti "rot ente" na prvih slikah mi je prav simpatičen :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Citat od: Citroenovc;184423Mm, R5 Turbo. Kaj so pa Francozi iz tega 1.4 mlinčka ven stisnili pred več kot tremi desetletji.

Pa še se vidi, da je imel prste pri obliki moj najljubši dizajner, ki je zakrivil tudi kakega Citroëna :-))

Da se dodatno izobrazim... Opron?

Citroenovc

Ne.

Tisti, ki je zrisal tudi Miuro in BXa :-)
OK

LP
Primož

antasi

aha bertone,
moj priljubljen dizajner
countach, X1/9, tudi prvi Berlingo...
za maxi petko pa tudi jaz nisem vedel, da je njegovo delo

Citroenovc

Nope. Ne govorim o dizajnerski hiši. Ampak prav o oblikovalcu - se pravi Marcello Gandini.

Namreč v avtomobilski zgodovini je nekaj avtomobilov, ki so mi oblikovalno nekaj drugačnega, posebnega, všeč.
In s tem ne mislim CX pa DS, ki sta pač širše gledano oblikovalski klasiki.

Govora je o AR Montreal, AR 33 Carabo, EB110, BX, Ferrari Dino 308GT, Fiat 132, X 1/9, Countach, Diablo, Miura, Urraco, Stratos, Khamsin, Ghibli II, Quatroporte II (in tudi IV), Shamal.

Potem pa še par skulptur, ki mi pa nikoli niso bile ravno lepe - so me pritegnile zaradi odštekanosti: Iso Lele, Espada in Jarama.

In evo - čisto vse po spisku je zrisal Marcello.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Aja - drugale Marcellova je predvsem nam zelo dobro (po)znana R5 "Supercinque" - se pravi oblika, ki je potem delala kasneje v NM kot (sicer notranje zelo osiromašena) Campus.

Pri R5T pa naj bi zdizajniral zadnji del avta - se pravi ravno ta legendarni nabuhli del. Avto kot celoto pa naj bi Renault naročil pri Bertoneju kot studiu, jeste ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

Pa še to - oglejte si reklamo za BX 16V z Marcellom za njegovim volanom. Super reklama.

Paše v "they don't do quality commercial stuff like this anymore".
OK

LP
Primož

antasi

Kam se je pa Marcello izgubil, ko ga že dolga leta ni več v Bertoneju?