Moja 1.9d

Začel/a smoukar, Maj 15, 2014, 02:50:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

smoukar

Dones ni pokaže eno rumeno lučko. Pokukam v navodila, nič, pokukam na splet, hudiča :funny34d:. Lučka sveti, če je voda v nafti :). Joj, pa to ti 16 let star pleh pove? No, lučka je pri ponovni vožnji ugasnila.
Kaj pa sedaj? Filter nafte menjat?

antasi

al pa avto zamenjat,
pa je verjetno lažje filter zamenjat
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

smoukar

Citat od: antasi;205376al pa avto zamenjat,
pa je verjetno lažje filter zamenjat

Se ne žalim čez avto, nasprotno. Sam zanima me, če je to pokazatelj, da je potrebno filtr menjat. Tankam skoz na isti pumpi, xantio in Forda in če bi bilo kaj narobe s nafto, bi verjetno Ford prej crknu. Nevem ugibam. Xantia bo pri hiši, dokler bo pleh oziroma dokler bo šla.

mirchi

Ce ga dolgo nisi menjal,ga daj. Ce se ni dolgo od menjave,inas na spodnji strani filtra vijak za izpust vode in vozi dalje.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

smoukar

Da malo popluvam to lumpo. Že dolgooo se spavlajm poštimat lučke za uro in ventilacijo. Dones vse to z muko poštimam. Problem je bil, ker sem na citroenu dobil tut napačne žarnice za ventilacijo. Z mal več tiste palstike, ki se zatakne. No, da je blo zayebano plastiko okol volana skup spravit, raje ne omenjam.
Vse to skup zmečem in hitro po enega lumpija, da se oddahnem. Vse sveti ko more :BigThumbs:. Bravo jaz.
Do noči, ko je bilo potrebno se malo peljat :bombs::Red-Irate:.
Crknejo lučke v v radiju :argue1:. Pa ne vse, kot po diagonali so šle. Od gumba za vklop pa dol od postaj 3-6.
Pa v pyzdu, no. A je to mogoče sam kontakti za radijem al so lučke v radiju, ker to pa ne znam sam poštimat.

smoukar

Dones presenečenje na črpalki :). Vedel sem, da imam prazen tank a hudič je spravil vase 71 litrov :funny34d:

jumper1

Pumpe znajo kar dobro goljufat sem že tudi jaz v 80l tank nekaj km po prižgani lučki spravil 82l goriva ter naslednjič na isti pumpi spet isto.

gregor

69l sem jaz že tankal.
Realnih, ne po števcu na pumpi.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

pubi2cv

V XM-a sem jaz nalil 92l :Hammer3:

smoukar

Da bi pumpa okol prenašal ljudi skor dvomim, ker ne nihče ne buni. So mi pa smešne te cife, ker pri fordi, ki ima 55l uradno, ne spravim več kot dobrih 58, ko je prazen tank. Očitno ima dotočno vec Citroen v spiralo :)

smoukar

Moja ga biksa na polno :funny34d:. Včeraj ugotovim, da če imam v rikvercu, ne ugasne. Èe ugasnem luči vgasne in ko dam iz rikverca. Je pa res, da mi že nekaj časa ne delajo meglenke, troba in rikverc lučka. Sam pogledaš čukast, ko imaš kluč v rokah a avto še kr dela.

gregor

Meni isto. Kable do zadnje havbe imaš precvikane na pregibu.
Evasion 2.1TD 1999
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

smoukar

Aha.
Si že doma? Se slišmo kaj?

gregor

Evasion 2.1TD 1999