12 V vtičnica

Začel/a pastir, Maj 14, 2014, 12:39:17 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pastir

Pri novem C4 GP delajo 12 V vtičnice samo pri vključenem motorju, oziroma kontaktu. Jaz pa bi rabil nekaj časa tudi napetost pri ugasnjenem avtomobilu, da bi mi delal prenosni hladilnik (ima zaščito proti izpraznjenju akumulatorja).
Ali obstaja kakšna uradna in regularna rešitev za ta problem?

gule

Citat od: pastir;183674Pri novem C4 GP delajo 12 V vtičnice samo pri vključenem motorju, oziroma kontaktu. Jaz pa bi rabil nekaj časa tudi napetost pri ugasnjenem avtomobilu, da bi mi delal prenosni hladilnik (ima zaščito proti izpraznjenju akumulatorja).
Ali obstaja kakšna uradna in regularna rešitev za ta problem?

Ne verjamem, namreč tudi, če bi vtičnica delala brez kontakta, to ne bi bilo dolgo...namreč avto bi šel v economy mode...

Gox

Kaj pa direkten priklop na akumulator?

MSrougeZX

Probaj še vtičnico v prtljažniku če imaš, pri C5 III tourer je tista extra od ostalih, tudi ko avto nima kontakta oz ni prižgan opravljla svojo funkcijo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

xpuser

Èe ni druge ti električar naredi napeljavo direkt z akumulatorja v prtljažnik.

pastir

Sem sedajle probal vse tri vtičnice, pa delajo samo pod kontaktom.
Res čudno, da niso pustili vsaj tisti pri prtljažniku stalni tok.

xpuser

pastir

Ja, najboljše da se zapeljem do njega in vprašam kako in kaj.

gregor

Predno vlačite nove kable do prtljažnika,
preverite če ni že stalni plus zadaj v avtu,
za 13polno vtičnico za prikolico.
Recimo Xantia X2 ima že napeljano nazaj.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gule

Seveda, če narediš takšen poseg na avtu, zgubiš garancijo. Po drugi strani, pa ne verjamem, da ti bo Citroen servis naredil takšno inštalacijo(direktno z akumulatorja...).

alesz

CitatSeveda, če narediš takšen poseg na avtu, zgubiš garancijo.
Zakaj...?Èe potegneš eno žico,ne vidim nobenega razloga za izgubo garancije.Èe pa boš potem hodil na servis reklamirat,da se ti prazne akumulator je pa normalno,da ta storitev ne gre pod garancijske usluge..................

gule

Citat od: alesz;183717Zakaj...?Èe potegneš eno žico,ne vidim nobenega razloga za izgubo garancije.Èe pa boš potem hodil na servis reklamirat,da se ti prazne akumulator je pa normalno,da ta storitev ne gre pod garancijske usluge..................

Zato, ker vsaka nadogradnja, ki ni Citroen porekla(oprema)in, ki ni vgrajena v Citroenu pomeni izgubo garancije. Tisti kabel, ne moreš kar zatakniti za klemo akumulatorja, in, ko prideš v servis bojo takoj pogruntali, da si nekaj čačkal...

Ostali del avta niti ne omenjam, ta žica ne bo šla, kar po luftu, ampak jo je treba, adekvatno skriti pod obloge, torej spet poseg v vozilo...

Eto zakaj...:BigThumbs:

alesz

Citatta žica ne bo šla, kar po luftu, ampak jo je treba, adekvatno skriti pod obloge, torej spet poseg v vozilo...
Točno,in če bo sedaj padla tapeta dol,gre to pod odgovornost tistega ki je to delal ,če problem z napeljavo,gre to spet pod odgovornost tistega ki je to narobe priključil,ne mi pa reč ,da če bo crknila xsenonka je to krivda tega posega zadaj.............razen če je v zadnjih petih letih umral zveza potrošnikov in razne inšpekcije.............In če ti tudi na pooblaščenem servisu to vgradijo to ne spada pod "citroen"garancijo ,ampak ti za to jamči servis sam ,kot pravna oseba....

gule

Citat od: alesz;183720Točno,in če bo sedaj padla tapeta dol,gre to pod odgovornost tistega ki je to delal ,če problem z napeljavo,gre to spet pod odgovornost tistega ki je to narobe priključil,ne mi pa reč ,da če bo crknila xsenonka je to krivda tega posega zadaj.............razen če je v zadnjih petih letih umral zveza potrošnikov in razne inšpekcije.............In če ti tudi na pooblaščenem servisu to vgradijo to ne spada pod "citroen"garancijo ,ampak ti za to jamči servis sam ,kot pravna oseba....

Tukaj gre za v poseg v elektro inštalacijo, kar je prepovedano. Adijo garancija, če servis to odkrije!

xpuser

Narediš baypas na samih varovalkah.