Menjava verige 1.6 vti 95 hp

Začel/a celinko, Maj 10, 2014, 07:43:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

celinko

Že nekaj časa opažam oziroma poslušam nek rrrrrrrrrrrrrrrr zvok, ki prihaja iz motorja. Zvok se skladno z dodajanjem plina povečuje oziroma zmanjšuje. Zvok deluje nekako plastično. Opazil sem da avto več nima prave moči saj v peti prestavi na avtocesti ne more doseči niti 140 km/h, poraba se mu je povečala za cca 2 litra. Skratka izgubil je moč. Moj Berlingo nima več 95 KM ampak po moji oceni 20 manj. Na servisu so mu na nek način izklopili vse kar deluje zraven motorja (vodna črpalka, alternator ,,,) ter je zvok še vedno prisoten. Ugotovljeno je da naj bi bila napaka na verigi ter najverjetneje na nekih plastičnih vodilih ki so tam nekje. Ker naj bi imela ta veriga neke minimalne tolerance se kao pojavi težava z samim delovanjem motorja. Pri 70000 prevoženih kilometrih pa ves avto v k.....u !

ModelJT

Ja ketne so kar fina zadeva.... Naoenjalec se je razrahljal verjetno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

celinko

Èe se je zrahljal napenjalec je zato potrebno menjati verigo?

dvorjan

Citat od: celinko;183423Èe se je zrahljal napenjalec je zato potrebno menjati verigo?

Jah, ce ti opleta po ohisju in drugih delih, se je verjetno kaj poskodovala ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

celinko

Pravijo da verige držijo več kot jermeni. Za citroena to očitno ne velja. Ne morem dojeti da sem imel do 70000 km toliko težav z štiri leta starim avtom. Kako pa ta veriga vpliva na moč motorja oz. kaj ima zdaj tu zvezo z močjo motorja?

dvorjan

Veriga ne vpliva na moc motorja. Mogoce je racunalnik zaznal napako in se dal v "varni nacin", da bi preprecil nadaljnje poskodbe. Zato avto "ne gre nikamor". To bos pa tezko resil v domaci reziji, bo treba do servisa.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

jumper1

veriga ima vezo z močjo motorja če je daljša kot mora biti potem motor ne deluje tako kot treba ker ni v fazi tako kot bi moral biti.sem imel na enem mercedezu problem je ropotal kot stari steier ko pa sem zamenjal verigo pa je bilo dobro.

xpuser

Citat od: celinko;183426Pravijo da verige držijo več kot jermeni. Za citroena to očitno ne velja. Ne morem dojeti da sem imel do 70000 km toliko težav z štiri leta starim avtom. Kako pa ta veriga vpliva na moč motorja oz. kaj ima zdaj tu zvezo z močjo motorja?

Podobne probleme imajo bmw dizl motorji in tudi wv 1.2tsi.
Tako da škoda posploševat, vsi šprarajo z željo po čim večjim zaslužkom.

celinko

Malo sem poguglal po nemških forumih kjer dosti pišejo o težavah z verigo na vti motorjih. Sicer najbolj pogoste na THP motorjih, imuni pa niso niti navadni motorji. Zasledil pa sem tudi kjer pišejo da se jim je zaradi verige zmanjšala moč motorja. Jaz sicer do četrte prestave ne opazim neke razlike, v peti pa je razlika kar opazna. Verigo bom sicer zamenjal vendar po mojem bi bilo najboljše menjati kar avto. Citroena ali kakega franca pa nikoli več pred bajto.

alesz

CitatCitroena ali kakega franca pa nikoli več pred bajto.
Ta motor ima kaj malo z Citroenom.Je kupljen,samo Nemci so točno vedeli kaj prodajajo zato so prodali stvar brez imena.Èe bi bila zadeva Ok bi ti kaka manekenka povedala "nemški je".Denar ki so ga iztržili so pa vložili v razvoj za naslednjo generacijo motorjev,ki so lepši boljši ,cenejši..........................

Zeko124

Kot so ti povedali ze pred mano, motor je prakticno BMWjev, imajo ga tudi Miniji,... Lahlo pa si kupis Kio s 7 letnim jamstvom :D
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

xpuser

Citat od: celinko;183466Malo sem poguglal po nemških forumih kjer dosti pišejo o težavah z verigo na vti motorjih. Sicer najbolj pogoste na THP motorjih, imuni pa niso niti navadni motorji. Zasledil pa sem tudi kjer pišejo da se jim je zaradi verige zmanjšala moč motorja. Jaz sicer do četrte prestave ne opazim neke razlike, v peti pa je razlika kar opazna. Verigo bom sicer zamenjal vendar po mojem bi bilo najboljše menjati kar avto. Citroena ali kakega franca pa nikoli več pred bajto.

Drugič goglaj preden kupiš, žal je tako da se šprara in vsaka stvar naredi da crkne po preteku garancije.
Se še seda spomnem starega reno motorja v petki veriga in turbina 115 konjev 1.4 motor menajva olja na 20.000 km delalo prek 200.000km ko je šla od hiše. Nobenih problemov s turbino čeprav je žarela kot tudi z verigo.

alesz

Ne vem, če se ravno špara.Stvari se tako hitro razvijajo,da če ti narediš nekaj novega moraš takoj s to stvarjo na tržišče,ker drugače te že konkuranca prehiti.Dejansko smo kupci postali končni test teh izdelkov.V bistvu bi moralo na vseh izdelkih pisati "Getestet auf Verbraucher"

celinko

xpuser

Citat od: alesz;183473Ne vem, če se ravno špara.Stvari se tako hitro razvijajo,da če ti narediš nekaj novega moraš takoj s to stvarjo na tržišče,ker drugače te že konkuranca prehiti.Dejansko smo kupci postali končni test teh izdelkov.V bistvu bi moralo na vseh izdelkih pisati "Getestet auf Verbraucher"

Stari bmw ji in mercedesi so zdržali čez 300.000 km s prvim šponarjem in verigo, sedaj je pa nevejo naredit ? In potem še naredijijo da je zobčenik del glavne gredi tako da menjaj še gred ker je fuč zobčenik?