Katere dele kupiti? staro zalogo ali nove kopije?

Začel/a mezy, April 24, 2014, 11:49:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Pusti ebay in pojdi v spodnjo trgovino v KP. V njej dobiš marsikaj za GS-a.
http://www.trgovina-lezaji.si/

SKF je alfa in omega za ležaje.

mezy

sem klical in se ne da dobit. Kar se pa tiče SKF pa je rekel Vojko da je pred leti iskal in se ga ni dobilo. Bom preveril še enkrat :) A ni lažje kliknit in naročit z ebay-a hehe :)

superca13

Čojko

Za njegovega bi moral biti 80 mm. SKF ali Timken imaš tukaj.
http://www.franzoesische-klassiker-shop.de/epages/63117739.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63117739/Categories/%22Citroen%20GS%20%26%20GSA%22/Achse

Jaz zaenkrat prisegam na Daniela - ima kar hočeš na enem mestu, svetuje, jasno vse zapisano, zanesljiv, .... sproti si zapisujem potencilano potrebne kose in ko je naročila dovolj ali nekaj nujno rabim kar ne dobim pri lokalcih spletno naročim, plačam in čez 3-5 dni imam doma. Morda ni ravno najcenejši, je pa sigurna roba, in 100% za tvoj model oz. letnik avta...

mezy

Dimenzije ležaja so: Inside: 40mm, outside: 80mm, width: 32,5mm.

Tudi sam naročam pri Danielu... V tem primeru pa potrebujem izključno samo ležaj in to čimprej in nima veze kje naročim... pri Danielu me pride ležaj s poštnino 77€, ebay je približno 15€ cenejši s tem da dobim originalni del.

To je bilo tudi moje osnovno vprašanje...je boljše kupit novo zadevo od SKF-a ali vzamem nov ležaj iz stare originalne zaloge...

GSclub

Čojko

Citat od: mezy;182601V tem primeru pa potrebujem izključno samo ležaj in to čimprej in nima veze kje naročim... pri Danielu me pride ležaj s poštnino 77€, ebay je približno 15€ cenejši s tem da dobim originalni del.

Ni nujno, da to drži.
Na e-bayu ne veš kaj dobi in od koga dobiš. Daniel je preverjen.
V original stari Citroen embalaži tudi ne veš kaj je noter. Je sigurno SKF?
Pri danielu imaš Timken za 20 EUR ceneje od SKF. Verjetno ni slab,... povprašaš Daniela za mneneje oz. izkušnje - jih ima.

... ne vem no.

frodo1

Citat od: mezy;182601Dimenzije ležaja so: Inside: 40mm, outside: 80mm, width: 32,5mm.

Tudi sam naročam pri Danielu... V tem primeru pa potrebujem izključno samo ležaj in to čimprej in nima veze kje naročim... pri Danielu me pride ležaj s poštnino 77€, ebay je približno 15€ cenejši s tem da dobim originalni del.

To je bilo tudi moje osnovno vprašanje...je boljše kupit novo zadevo od SKF-a ali vzamem nov ležaj iz stare originalne zaloge...

Mogoče ga kje lahko dobiš še ceneje, samo vedet moraš točno kaj kupuješ.
Samo mere ležaja so premalo, kroglični enoredni dvoredni igličast, sodčkast,...v avto trgovinah so deli tudi dražji.
Poskusi poiskat v kakšni specializirani trgovini, ki se ukvarja z ležaji, sem prepričan, da bi ga lahko našel kje ceneje.

https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CEgQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.lezaji.si%2F%3Flezaji-in-lezajna-ohisja%2C18&ei=AOVZU6ORAYiEtQbuhIDAAw&usg=AFQjCNHaO_xUnRmd2bHjePARo4HbwvgPMg&sig2=Xpxf2RRBV9rXk-3mKK5oKg&bvm=bv.65397613,d.Yms
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

MATEJ2

Poskušaj na tehimpex Vipava, So uvozniki za skf. Tam ne boš dobil po tipu vozila, temveč po dimenzijah. Èe te zanima, imam jaz doma eno rabljeno pesto, ima dober ležaj, ti podarim oz. menjam za tekoče zadeve.

superca13

Citat od: mezy;182601Dimenzije ležaja so: Inside: 40mm, outside: 80mm, width: 32,5mm.

Jaz bi vzel iz Ebay-a ..original.
Pri ležajih je tako, da če ga pravilno zmontiraš, bo tudi poljski, češki ali kitajski držal ravno tako dobro kot tisti z najbolj zvenečim imenom.

mezy

Sem naročil originalnega iz ebay-a. Škoda živcev in telefonskih klicov za na koncu prišparanih 10€ ;) Hvala vsem za nasvete! :BigThumbs:

Zeko124

Èojko, a maš ti z Danielom kako pogodbo za oglaševalski meneðment?

Daj še enkrat preberi kaj si sploh napisal v tej temi. Glede na kdo šraufa to GS-ko, mislim da ve(sta) kaj dela(ta) in kakšno robo dajeta noter. Pa če dobiš NOS robo za manj kot pri veleslavnem Danielu kupiš to, zmontiraš in srečno novo leto (kot bi rekel Xandrej). Èe to ni to, zadevo vrneš in je rešeno.

Mezy, sam gasa, preimenuj temo v "katero pivo spiti" pa se vidmo un teden po praznikih :BigThumbs:!

:emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Zeko, ...  zate se bom še posebej potrudil, da ti ta krstni žabji izlet ostane v trajnem spominu. :emoticglass:

Zeko124

Se bom potrudil bit dobra družba ;).

(še dobro da nas bo en avto mladih ;)).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si