Menjava žarnice

Začel/a lpp539, April 21, 2014, 04:16:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sine64

Kako pa je v praksi s temi HP24 z samsung LED? svetijo res dosti bolje od ostalih LED? kakšna slika mogoče?

Sam imam že dve leti LEDice na G4 podaljšanem podnožju in zaenkrat še svetijo BP, mogoče bi res lahko bila večja svetilnost v kakšnem soncu ali megli.

spajdi

Ok,
mogoce bo to za nekatere neumno vprašanje, sam men je crknla dnevna žarnica in hočm kupt novo. Prebral sem teme na tem forumu in mi neki ni jasno.
Kateri tip denven žarnice potrebujes (T10 ali G4) podstavek, seveda govorim za led.
Nekateri priporocajo te (ki imajo G4 podstavek):
http://www.ebay.com/itm/2-AMPOULE-HP24-A-LED-SAMSUNG-2323-10W-PEUGEOT-3008-5008-CITROEN-C5-TRES-PUISSANT-/161096871654?hash=item25821f2ee6

medtem ko so nekateri pisali da so vgrajevali take z T10 podstavkom:
T10 LED 25SMD (ker so tiste z 38 predolge)
http://www.ebay.com/itm/2-X-T10-168-194-501-W5W-25-SMD-LED-White-Car-Side-Wedge-Light-Lamp-Bulb-12V-/221157130450?hash=item337dfe00d2&vxp=mtr

katere zdaj??? al obje pašejo???

LP

breznikar.peter

Jaz bi ti priporočal ( če boš že dal te led notr ),da izbereš tiste s  prvega linka. Večje ledice so, bolj močno svetijo, pa tudi na prvi pogled mi izgleda boljša izdelava.
Tiste s T10 podstavkom so kr nekej. Sem jih imel možnost vpogleda, bolj ceneno vse skupaj, pa tudi nekaterim so crknale dokaj kmalu ( mesec dni ).
Pašejo pa oboje, ampak mislim,da je treba odebelit te nogice,da boljše sedejo notr, ker drugače pride do slabega stika in ti lahko utripajo. Èe nisi najboljš vešč, boljše,da ti naredi kdo, ki to bolj obvlada..Saj jih je kr nekej tu na forumu, ki so si že gulili roke :)

spajdi

Po nekaj urah iskanja na netu sem se odločil da kupm samsung ledice za dnevne luči, ker so še najboljša izbira. Ko jih bom namonitral pošljem fotke.
Sem pa naročil, sam za foro, tudi ene ledice s T10 podstavkom za parkirne luči k naj bi imele 500 lumnov svetilnosti in so koštale 4 EUR. Bom naredil test če so bolše kot orignalne luči.

MSrougeZX

Èe do zdaj nisi menjal še dnevnih luči so držale rekordno dolgo...ko sem ti avto prodal so bile že not skoraj 2 leti...so pa bile cenene t10 led za 1eur po komadu.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

TiTaN

spajdi ne kupuj od tega dilerja, ker je nategator, vse ima 3x dražje in če hočeš vrnit izdelek, ker je slab ne dobiš denarja nazaj in sploh ne odgovarja... Imaš na alibaba bistveno cenej glej npr. g4 led 7w, več ne ker so predebele ali predolge, to imam jaz in je dovolj dobra. stane pa cca 10€ za obe. Na tiste njihove lumne se ne oziraj oziroma jih prepolovi. Lp

spajdi

Jebat ga, sem ze narocil. Bomo vidl kako pa kaj.
Kakor sem dojel med prebiranjem vseh teh postov kar se zarnic tice, sem dobil obcutek da so 7,5W zarnice predebele za dnevne luci (premer 16mm in vec) in da mors pol mal plastiko rezat na nastavku.
MSrougeZX, jp zdrzale so do zdaj, oz ena se vedno dela, sem opazu da si jih rahlo modificiral (odebelil nogice). Bom naredu fotko na eni strani nova Samsung zarnica na drugi pa tvoja ledica za 4 €, glih tok za foro :)

DaKirba

Zdravo,

ali je morda kdo že menjal luči za tablico s celim ogrodjem?

takole mislim:

Ali mi lahko kdo pove, kako se dobi ven ta okvir - ali je zapleteno, ali je čisto preprosto?

Lp

Gox

Mislim da so enake kot pri C4, enostavno gre ven.

Malo jo v eno smer zamakneš, da se sprosti zatič in gre ven.

Nova na servisu je okoli 14€.

DaKirba

O super. Ali morda veš v katero smer se katera iztakne, da ne bom v napačno smer tiščal :)
Ali se desna iztakne v levo stran in leva v desno stran?

Gox

To se pa ne spomnem :)

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=220766&postcount=188

Malo jo poskusiš z nohtom privzdignit, z ene al druge strani ... Na tisti strani ko ni kabla, bo šla ven.

Sine64

mislim da se tišči oba proti sredini avtomobila, je pa kar fejst na tesno drži. Malce privzdigni z izvijačem da vidiš kje poteka priklop konektorja, potem pa (žal) kar na trdo. Vsaj pri meni je bilo tako, sem tudi kar cvikal.

Sem pa dal notri kitajski LED komplet in še danes deluje super (kr mal čudno ja).

DaKirba

Super, bom probal tole narediti. Hvala za odgovore!

DaKirba

Pismo, ravnokar sem probal in mi ni uspelo. Ne upam na silo, da ne bom kaj polomil.

Skratka, premakne se proti zunanjosti vozila in potem tisti del, ki gleda proti notranjosti lahko privzdignem. Ampak ven ga pa ne dobim, ker ga nekaj drži in ne upam na silo povleči.

Kakor vidim pri novih je na eni strani kor neka plastična vzmet - to sklepam, da je na zunanji strani, saj lahko luč premaknem na zunanjo stran, ampak potem ne vem, ali naj povlečem ven notranjo stran, ki se že z kakšne pol centimetra privzidgne, ali naj povlečem ven tam kjer je vzmet? Samo tam tudi vse zelo na trdo drži... :(

Gox

Ma more it ven ... A boš novo dal? Oz zakaj dajaš ven lučke?

Na C4-ki sta obe lučki obrnjeni v isto smer.