Menjava žarnice

Začel/a lpp539, April 21, 2014, 04:16:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jumper1

Citat od: lugr78;188208sam sem naročil LED pri Superstreli pa nisem preveč zadovoljen s svetilnostjo, sedaj pa čakam tele....

http://www.ebay.com/itm/281401670812

Te sicer kar dobro svetijo ampak najboljše pa je da napišeš HP24 2323samsung led pa še bolje svetijo in dosti dlje držijo.

g0gY

Zdravo včeraj sem zamenjal s tem:
http://www.superstrela.com/led-svetila-in-ostala-oprema-za-domove-gostinske-in-poslovne-objekte/led-sijalke-zarnice-za-dom/led-sijalke-12v-zarnice-g4/g4-led-sijalka-g4-led-zarnica-primerna-tudi-za-citroen-hp24w-hladno-bela-15-led-5630-5w-28w-dc12v-html.html

Dejnasko zelo dobro sveti. Edino tisto sedalo je treba malo predelati(beri plastiko porezati stran). Nato sem jo za vsak slučaj kar prikital gor. Sedaj je samo vprašanje kako se vidi pri opoldanskem soncu.

Aja prišel sem z roko zraven rabiš torex 45 pa fajn je da imaš kaj unega blueteck al kaj je da se sprime.

Aja šel sem pa na servis ker kolega tam dela in da sem videl da so pred mano že oslarije delali. In je bilo sedalo rahlo uničeno.

gs nautica

Ali bi mi lahko kdo slikal primerjavo prej/potem? Se tudi sam odločam za kaj takega. :)
Lp

g0gY

Za prej nimam ker sem pozabil sedajle pa takole zgleda

Osebno mi zgleda nadmočno :D Mogoče bi celo šel z HP24 2323samsung led če nebi toliko časa trajalo da pride.

Prej pa zgleda kokr je pri tebi mogoče lahko slikaš :D

lugr78

Citat od: g0gY;188563Zdravo včeraj sem zamenjal s tem:
http://www.superstrela.com/led-svetila-in-ostala-oprema-za-domove-gostinske-in-poslovne-objekte/led-sijalke-zarnice-za-dom/led-sijalke-12v-zarnice-g4/g4-led-sijalka-g4-led-zarnica-primerna-tudi-za-citroen-hp24w-hladno-bela-15-led-5630-5w-28w-dc12v-html.html

Dejnasko zelo dobro sveti. Edino tisto sedalo je treba malo predelati(beri plastiko porezati stran). Nato sem jo za vsak slučaj kar prikital gor. Sedaj je samo vprašanje kako se vidi pri opoldanskem soncu.

Aja prišel sem z roko zraven rabiš torex 45 pa fajn je da imaš kaj unega blueteck al kaj je da se sprime.

Aja šel sem pa na servis ker kolega tam dela in da sem videl da so pred mano že oslarije delali. In je bilo sedalo rahlo uničeno.

Sam sem tudi najprej naročil tele, pa sem potem ugotovil da imajo prevelik premer. Raje nisem nič rezal plastike, sem jih zamenjal s takimi ki imajo 13 mm premera ....
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

breznikar.peter

Ne bi rad " pametoval " o pomeni dnevnik žarnic. Dejstvo je pa itak,da nimajo dovolj % svetilnosti te kitajske led žarnice, kar pomeni,da ste potem takem v prekršku in ste na istem z nekom, ki ima prižgane samo pozicijske 5w5 ledice, kjer mu lahko policija napiše kazen,da nima prižganih luči.
Odkar so pršle ven te dnevne žarnice pri vozilih in zakon,da jih lahko uporabljamo tudi pri nas, še nisem zasledil,da bi sicer policija komu napisala kazen za neprižgane luči, razen, če še niti pozicijskih ni imel prižganih..Dejstvo je,da se vsi kr neki furajo, eni z meglenkami, ki mislijo,da služijo isto kot dnevne luči, drugi pacienti imajo kar dolge luči prižgane in kratke ugasnjene, skratka..Tukej mamo celo zmedo v Sloveniji :)
Sam sem pa mnenja,da, če je neka stvar narejena namenu, naj temu tudi služi...Sem za alternative, ampak pod dejstvom,da so učinkovite..In te kvazi led žarnice so jajca na kubik...V kolikor je malo megle zraven, jih na 50m sploh ne vidite, v kolikor je zelo možno sonce, spet nič...Ne izpolnjujejo naloge...
HP24 žarnica crkne cc na 2.5 leta....In meni osebno zato ni težko dat 30€ po komadu, toliko mi ga je namreč zrihtal moj zastopnik citroen, ki mi avto rihta. Te led žarnice, vam bodo pa crknile VSAJ 2x letno...Polej si pa zračunajte razliko v ceni...Treba vpoštevat tudi trud, izgled, in kar je najpomembneje, da smo vidni vedno in povsod.

LP..

MSrougeZX

Originalna mi je zdrzala 1,5 leto, kitajska vec kot 2leti pol sem pa tak avto prodal...tudi ce bi mi vsak mesec pregorela bi prisel s kitajsko ceneje skoz. V megli tudi originalna en drek sveti..v takih primerih se je treba zavedat in preklopit na glavne luci. Izgled je pa tak sto proti ena, tudi ce slabse sveti.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

g0gY

Citat od: breznikar.peter;188593Ne bi rad " pametoval " o pomeni dnevnik žarnic. Dejstvo je pa itak,da nimajo dovolj % svetilnosti te kitajske led žarnice, kar pomeni,da ste potem takem v prekršku in ste na istem z nekom, ki ima prižgane samo pozicijske 5w5 ledice, kjer mu lahko policija napiše kazen,da nima prižganih luči.
Odkar so pršle ven te dnevne žarnice pri vozilih in zakon,da jih lahko uporabljamo tudi pri nas, še nisem zasledil,da bi sicer policija komu napisala kazen za neprižgane luči, razen, če še niti pozicijskih ni imel prižganih..Dejstvo je,da se vsi kr neki furajo, eni z meglenkami, ki mislijo,da služijo isto kot dnevne luči, drugi pacienti imajo kar dolge luči prižgane in kratke ugasnjene, skratka..Tukej mamo celo zmedo v Sloveniji :)
Sam sem pa mnenja,da, če je neka stvar narejena namenu, naj temu tudi služi...Sem za alternative, ampak pod dejstvom,da so učinkovite..In te kvazi led žarnice so jajca na kubik...V kolikor je malo megle zraven, jih na 50m sploh ne vidite, v kolikor je zelo možno sonce, spet nič...Ne izpolnjujejo naloge...
HP24 žarnica crkne cc na 2.5 leta....In meni osebno zato ni težko dat 30€ po komadu, toliko mi ga je namreč zrihtal moj zastopnik citroen, ki mi avto rihta. Te led žarnice, vam bodo pa crknile VSAJ 2x letno...Polej si pa zračunajte razliko v ceni...Treba vpoštevat tudi trud, izgled, in kar je najpomembneje, da smo vidni vedno in povsod.

LP..
TUle se strinjam z vami. Kar se tiče vidnosti. Zato pa v taki svetlobi ko je sedaj, je vse skupaj res bolj vidno oziroma se vidi normalno. Tiste rumene nimajo neki baš večje svetilnosti. V dežju itak samo preklopi na kratke. Parkirne 100x manj svetijo kot te. To je za test. Obična mi je crknila. te 2 prideta 21€ s poštnino. Bom vidu kako se bo obneslo. Od vsega mi je najbolj pomembno da bo pri opoldanskem soncu se vidilo. Èe se ne bo mi ni problema dat 30€ za obične.

Ja tud če mas znance na citroenu ne pridejo nič ceneje :)

gs nautica

Izgled je res top. :) Ali mi lahko kdo pove kakšno žarnico je treba, da ni treba nič prilagajati? Samo vstaviš in gasa.
Hvala. :)
LP

g0gY

Zdravo,

Dodajam slike. Sedaj sem ponovno zamenjal. Vidi se super je tudi kolega potrdil ko se je peljal pred mano.

jumper1

Citat od: gs nautica;188675Izgled je res top. :) Ali mi lahko kdo pove kakšno žarnico je treba, da ni treba nič prilagajati? Samo vstaviš in gasa.
Hvala. :)
LP

Hp24 2323 samsung led ni treba nič prilagajat tudi +- ni treba nič ugotavljat velikost pa je tudi takšna da se lepo "usede"v plastično grlo ki gre potem v luč

CEPETKO

To je pa na Drenovem Griču slikano v delavnici in poleg nje.
Citroen - kreative tehnoloži.

baktiv

Citat od: jumper1;190321Hp24 2323 samsung led ni treba nič prilagajat tudi +- ni treba nič ugotavljat velikost pa je tudi takšna da se lepo "usede"v plastično grlo ki gre potem v luč

kje lahko nabavim?

jumper1

Na ebay-u odtipkaj to oznako in jih ima en francoz dobiš jih v manj kot tednu dni

g0gY

Citat od: CEPETKO;190329To je pa na Drenovem Griču slikano v delavnici in poleg nje.

Jap :D Moj pooblaščeni serviser :)