problemi z novim avtom

Začel/a brat00, April 17, 2014, 10:15:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TeMpL

Citat od: brat00;182182nimam levih rok vendar je vozilo pod garancijo in nočem popravljat sam vem pa da guma na steklu drsnih vrat udarja po zadnjem steklu in to ropoče tudi če rahlo udariš po steklu slišiš isti zvok to je tudi sodni izvedenec ugotovil
kaj bom storil glede tega še nevem verjetno se bom obrnil na kakšnega odvetnika ki je res dober glede takšnih zadev in obrnil se bom tudi na matično firmo in jim pojasnil vso zgodbo mogoče se še bom obrnil na medije
človek kupi nov avto in misli da bo nekaj časa mel mir pol se pa ti tole zgodi
nebi šel tako daleč če bi v avto hiši SELMAR rekli recimo to vam nemoremo popravit lahko vam pa damo nekaj v zameno recimo kakšen servis ali kaj drugega in bi bili mi zadovoljni in oni vendar ti opluvajo avto dobesedno kakšne jajce so citroen

Daj zatakni neko gobo pod šipo, pa na testno vožnjo ...boš videl da ne ropota steklo oz vsaj samo to ne :) ...

Pa pozabi na servise... škoda živcev in truda., sem sam brez smisla vozil ave na servise pisal dopise.. jih je za polne 3 fascikle...(brez pretiravanja)

Pa čisto vsako napako sem na koncu moral popravit sam.. vsaj za trajno popravilo.

Kam mi kosti na primer nov volan če bo spet olupan če 25k .... itd...(uf, to me še čaka po prvomajskih ...poizkat res kavlitetnega tapetnika) ;)

Pozabi.. ciroen je avto brez garancije... Vsak nadomestni del ki ga kupiš "ne pri citroenu" in da je "oem premium" znamke je boljši kod vgrajen, beri orginalen... (vsaj pri Berlingu)

Kaj ti bo tožba, če ti bo popravilo zdržalo na primer "6 mesecev"...

So mi menjali 4x + še dodatno 2x brusili diske....
ŠE sedaj se pred ovinkom pripravim na tresenje.. čeprav imam že 15k mir (seveda niso popravili pri citroenu), se "zareže v kosti". lol...

avto prodaj .. al pa si ga začni sam "popravljati" oz.. če paš poznaš koga ki da kaj na svoje delo.. To citroen servisi z vedno novimi 16 letnimi mulci niso.
Mehaniki brez plač firme gredo skozi več stečajev.. (temo primeren je odnos in kvaliteta popravila). ... V MB so v 2 letih ko sem imel garancijo propadle vse 3 ene celo večkrat ..(brez heca)...

MOJE SOŽALJE....

Hudo je edino, da z malenkost več pozornost do detailov in malo kvalitenejšimi deli.. bi lahko bil res super avto... (ker uporaben je..)

Èaka te pa še dolga in težka pot.. tudi seznam menjanih delov do 100K bo ogromen, če pač hočeš brezhiben avto.... Je pač naret bolj z take ki jim je pomembo čiso samo to, da se z njim, da premikat od A - B.

.....se opravičujem da je malo brez repa in galve napisano... sam se vedno trest začnem, ko se spomnim na servise in garancije... katastrofa.

MaGo5

Citat od: TeMpL;182395Daj zatakni neko gobo pod šipo, pa na testno vožnjo ...boš videl da ne ropota steklo oz vsaj samo to ne :) ...

Pa pozabi na servise... škoda živcev in truda., sem sam brez smisla vozil ave na servise pisal dopise.. jih je za polne 3 fascikle...(brez pretiravanja)

Pa čisto vsako napako sem na koncu moral popravit sam.. vsaj za trajno popravilo.

Kam mi kosti na primer nov volan če bo spet olupan če 25k .... itd...(uf, to me še čaka po prvomajskih ...poizkat res kavlitetnega tapetnika) ;)

Pozabi.. ciroen je avto brez garancije... Vsak nadomestni del ki ga kupiš "ne pri citroenu" in da je "oem premium" znamke je boljši kod vgrajen, beri orginalen... (vsaj pri Berlingu)

Kaj ti bo tožba, če ti bo popravilo zdržalo na primer "6 mesecev"...

So mi menjali 4x + še dodatno 2x brusili diske....
ŠE sedaj se pred ovinkom pripravim na tresenje.. čeprav imam že 15k mir (seveda niso popravili pri citroenu), se "zareže v kosti". lol...

avto prodaj .. al pa si ga začni sam "popravljati" oz.. če paš poznaš koga ki da kaj na svoje delo.. To citroen servisi z vedno novimi 16 letnimi mulci niso.
Mehaniki brez plač firme gredo skozi več stečajev.. (temo primeren je odnos in kvaliteta popravila). ... V MB so v 2 letih ko sem imel garancijo propadle vse 3 ene celo večkrat ..(brez heca)...

MOJE SOŽALJE....

Hudo je edino, da z malenkost več pozornost do detailov in malo kvalitenejšimi deli.. bi lahko bil res super avto... (ker uporaben je..)

Èaka te pa še dolga in težka pot.. tudi seznam menjanih delov do 100K bo ogromen, če pač hočeš brezhiben avto.... Je pač naret bolj z take ki jim je pomembo čiso samo to, da se z njim, da premikat od A - B.

.....se opravičujem da je malo brez repa in galve napisano... sam se vedno trest začnem, ko se spomnim na servise in garancije... katastrofa.

Ko vse tole bere me kar mine, da bi ga kupil.

bingo

Ne bom rekel, da templ PRETIRAVA...

Ampak MAGO5-ove besede so me prizadele, saj je moj brat kupil prvega berlinga leta 1996 in od takrat imamo v naši širši družini VSAJ enega berlinga=to pomeni, da vozimo berlinge že 18 let!!!!!! Trenutno moj tast B2-1.4(letnik2003), jaz B2-1.6HDi(letnik 2007) in bratranec B3-1.6Hdi in nihče izmed nas ni imel resnejših problemov...
Seveda so se olupila držala za vrat-so what. Meni so črna še boljša...
Seveda je crknil zadnji brisalec-so what. Sem ga predelal, da je boljš kot iz tovarne...
Seveda so crkovale žarnice pri B1-so what. Ima vsaj toliko prostora, da to sam naredim...
ITD

Naj poudarim, da se trenutno po Sloveniji vozi več kot 10.000 berlingov (mislim da je samo piksen malo več) in če bi bil berlingo res tako zanič avto, kot sta ga "dobila" Andre in Templ potem bi potrošniki kmalu spremenili model in znamko...PA JE NE

Omenim pa naj še "Korla iz foruma", ki ima na Berlingu 500.000 KM, pa tudi nobenih problemov, tako da...

xpuser

Ja samo če kupiš nov avto je v garanciji in naj bi ga popravili, ne popravljali.

MaGo5

@bingo, ne razumem zakaj bi te moje besede lahko prizadele?? Hvala bogu, da se še kdo oglasi, ki ima večino samo dobre izkušnje. To me pomirja. Bolj me skrbi odnos servisa, ki ne zmore tega odpravit, če je avto v garanciji....
Je pa tudi res, da če bi bral forume na "šus" nikoli ne bi imel tak avto kot ga imam sedaj, ker so ga nekateri ocenili kot katastrofo. Jaz pa imam z njim povečini samo dobre izkušnje.
:BigThumbs:

brat00

Citat od: bingo;182810Ne bom rekel, da templ PRETIRAVA...

Ampak MAGO5-ove besede so me prizadele, saj je moj brat kupil prvega berlinga leta 1996 in od takrat imamo v naši širši družini VSAJ enega berlinga=to pomeni, da vozimo berlinge že 18 let!!!!!! Trenutno moj tast B2-1.4(letnik2003), jaz B2-1.6HDi(letnik 2007) in bratranec B3-1.6Hdi in nihče izmed nas ni imel resnejših problemov...
Seveda so se olupila držala za vrat-so what. Meni so črna še boljša...
Seveda je crknil zadnji brisalec-so what. Sem ga predelal, da je boljš kot iz tovarne...
Seveda so crkovale žarnice pri B1-so what. Ima vsaj toliko prostora, da to sam naredim...
ITD

Naj poudarim, da se trenutno po Sloveniji vozi več kot 10.000 berlingov (mislim da je samo piksen malo več) in če bi bil berlingo res tako zanič avto, kot sta ga "dobila" Andre in Templ potem bi potrošniki kmalu spremenili model in znamko...PA JE NE

Omenim pa naj še "Korla iz foruma", ki ima na Berlingu 500.000 KM, pa tudi nobenih problemov, tako da...
pozabil si še name :funny34d:
verjemi da citroena pri hiši ne bo več da ti na citroen slovenija nemorejo nič pomagat in jim ni nič drugega v interesu kot da čim več prodajo avta pa v garanciji mi nemorejo popravit hvala za tak avto sem pač naletu na jeben avto in jeben servis SELMAR

bingo

brat00 in Templ: mogoče pa je dejanski problem v SERVISU, ne pa v avtu. Saj zdi se mi, da oba hodita k Selmarju.
Jaz že 18 let pri Jerovšku v Grosuplju (najboljši servis Citroenov po mnenju foruma)

Mago5:"ne razumem zakaj bi te moje besede lahko prizadele=Ko vse tole berem me kar mine, da bi ga kupil".

TeMpL

Citat od: xpuser;182815Ja samo če kupiš nov avto je v garanciji in naj bi ga popravili, ne popravljali.

Točno tako.

TeMpL

Citat od: bingo;182826brat00 in Templ: mogoče pa je dejanski problem v SERVISU, ne pa v avtu. Saj zdi se mi, da oba hodita k Selmarju.
Jaz že 18 let pri Jerovšku v Grosuplju (najboljši servis Citroenov po mnenju foruma)

Mago5:"ne razumem zakaj bi te moje besede lahko prizadele=Ko vse tole berem me kar mine, da bi ga kupil".

Nene..
Hodil sem na vse 3 servise ki obstajajo .. oz so obstajali v MB.. (+1x Koper kamor so me napotili ispektorji, bolje da se tega obiska sploh ne spomnim...). (je pa Matjaž ki sedaj dela pri Selmarju v CE bil "vodja servisa" v MB)..

Pri več kod 60 obiskih (brez pretiravanja).. so dejansko popravili 2 stvari 1 je bila senčniki ki so razpadli (v sredini, tako da so se povesili, verjetno tovarniška napaka. novi so sedaj ok.) in pa nosilci zadnjega dvižnega stekla, v 7 poskusu, ko sem sam izrecno zahteval nosilce "nove tipa", (so mi jih montirali iz kao usluge, ker sem siten tip in zraven dodali, da bi po pravem morali montirati »originalne«..LOL), ki so prišli z faceliftom, prej so mi jih 2x lepli 3 zamenjali in 1x menjali celo steklo... Seveda vse brez uspeha... No ti novega tipa so sedaj ok...
Bremze sem si popravil sam po garanciji... (citroenu v neštetih poizkusih ni uspelo.. navadno so začeli trest 1800km po menjavi po cca6-5 do 8k smo jih vsakič menjali ... za bruhat...

itd. ima puno puno toga..

TeMpL

Citat od: brat00;182825pozabil si še name :funny34d:
verjemi da citroena pri hiši ne bo več da ti na citroen slovenija nemorejo nič pomagat in jim ni nič drugega v interesu kot da čim več prodajo avta pa v garanciji mi nemorejo popravit hvala za tak avto sem pač naletu na jeben avto in jeben servis SELMAR

Pa nisi mel nereče imaš samo PREVISOKE standarde o izpravnosti avtomobila in "kavliteti" za Citroenarje.. žal je tako..

So mi to povedali na vseh servisih in tudi vsi "Citroenovi Inšpektorji".

Sam če je berlingo "izpraven" je kr dober in uporaben avto!

Je celo možno, da ne ruži nič v kabini, (no samo za to je potrbnih nekaj predelav/izboljšav..., no vsaj pri mojem so bile potrebne...)

xpuser

Ja če kupite pol dostavnik predelan v napol družinsko vozilo. Sam volan in občutek je zanič, en kup neuporabnih predalov, zanimiva je edino poraba na 1.6 hdi motorju ampak kaj ko potrbuje en kup dodatne nega serviserjev da dočaka starost.