cisto nov C5

Začel/a ggorenc, April 09, 2014, 07:54:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ggorenc

Star pleh bo treba pocasi zamenjati in se po eni strani ogrevam za novega hidravlicarja.

Oprema mi ni prioriteta, ker imam ze sedaj bolj spartansko vozilo. Kaj paziti pri nakupu novega. Hidravlika je na voljo samo pri 2.0 dizlu (160KM) in bencinarju 1.6 turbo (155KM). Kateri motor je bolj zanesljiv? Za dzabe je vzeti 2.0 dizla z 2l nizjo porabo, ce bom potem menjal sklopke na 80.000km in diske vsakih 20.000km, in se hecal z antipollution fault luckami. Ali pa so teli dizli ze ok?

Bencinar je naceloma neproblematicen ali ne? Teli 1.6 bencinarji, ki so joint venture z bmwjem so bili na slabem glasu tisti brez turbine in 120KM, ce se prav spomnim?

Je se kaj taksnih smesnih napak, ki jih niso odpravili in znajo hecati na daljsi rok? Naprimer, da ne bom ze prvo leto lastnistva ostal sredi Cresa, ker elektricna rocna ne bo spustila :D

garac

ne kupuj citroena, poglej, kaj ostali nudijo za ta denar
Osebno bi vzel Subaru, ampak je cenovno najbrž precej višje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Ja, ne vzet C5. Kuplonga bo crknila še prej, pa diski so tudi  na 20K hin, antipolution itak sveti že v salonu, ročna pa odvisno koliko maš sreče. , ponavadi vsem crkne pri 5k. Èe ti na Cresu ne spusti, pač vprašaš lokalne mojstre za cvikcange (Ma kir?).
Dizl je totalni požeruh, THP pa cuka in ruka in nasploh ne dela dobro.
:BigThumbs:

MaGo5

Citat od: garac;181452ne kupuj citroena, poglej, kaj ostali nudijo za ta denar
Osebno bi vzel Subaru, ampak je cenovno najbrž precej višje

Subaru domnevam da nima hidravličarja....:Red-Wink:

garac

hidrauljika je itak precenjena, če bi bila kaj prida, bi se pri citroenu hvalili z njo, ne pa jo ukinjali

Subaru boxer ima vsaj nekaj citro klasike
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Èe bi jaz kupoval nov avto bi najprej želel testirati oba "enaka" hidravlika/fedri in se šele nato odločil ali je precenjena ali ne. Na podlagi tega izbora pa bi nato izbiral še motorje in opremo,...
Tako preko foruma in brez dejanskih izkušenj pa bi sam verjetno izbral 2.0 HDI 160 KM, Turer, Exclusive s hidravliko, pa nato enkrat po letu uporabe oz. ulaufanju not še čip,... in ga zvozit do konca oz. 10+ let.

andraž

Dacia Logan je baje super.

garac

ma osebno sploh nočem težit, kar sem bolan in ne razmišljam racionalno, bi sigurno kupil citroen s hidravliko in solidnim motorjem, najbrž bi prej preveril stroške vzdrževanja, zavarovanja in se potem odločil. Za to, grem stavit, da je čojko na forumu št.1.

Osebno pa odsvetujem nakup vozila vsakemu, ki je že v Štartu skeptičen in obremenjen z okvarami. Verjamem v kvaliteto "vsaj nekaterih" uradnih serviserjev in jim tudi zaupam, tako, da menim, da je nakup novega citroena še vedno dober nakup.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

ggorenc

Jaz ne vem ampak v vsakem normalnem forumu bi moderator pobrisal tricetrt objav v tej temi, hvala garacu in cojkotu.
In potem se jaz sprasujem cemu slovenija propada, ce ljudje ze v otrostvu, ah skoda tipkat.

gordan

Citat od: ggorenc;181480Jaz ne vem ampak v vsakem normalnem forumu bi moderator pobrisal tricetrt objav v tej temi, hvala garacu in cojkotu.
In potem se jaz sprasujem cemu slovenija propada, ce ljudje ze v otrostvu, ah skoda tipkat.

v vsakem normalnem forumu bi tvoj post prestavil v temo

Sticky: Pred nakupom

rsm23

Ah no...dajte se zdaj pa na Garača in ostalo forumsko ekipo spravljat...kolikor so v zadnjem času nekateri izmed njih dobili "polen pod noge" od raznih sivolasih najstnikov...je še dobro da forum sploh še obstaja oz. da niso zgubili volje vodit foruma.

MSrougeZX

Predlagam hdi, ker je bilo z thp kar precej tezav, pa hdi se nekako bolj poda taki kravi. Pri 160hp ni bilo tezav s sklopko kot pri 140hp.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Lovro

Po mojem tisti dizel s 160 konji in hidravliko - nimaš kaj zgrešit.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

BT-C5

no gume tudi niso ravno poceni-vse preveri..!
ne res,meni so pol avta zamenjali v garanciji sedaj je mir in sem rekel nikoli več citroena!
Ampak ko gledam s čim bi ga nadomestil se spet vrnem na C5...

Lp.

andraž

Èe se ti ne kvari ekstremno veliko (kvarijo se vse  znamke...), je C5 vsaj za moje pojme daleč največ kar dobiš za svoj denar. Sploh hidravlike ne moreš primerjat s čim drugim na vzmeteh.