Samodejno (neželjeno) spreminjanje nastavitev

Začel/a Stopi, April 04, 2014, 03:00:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Stopi

Doma imamo 2 skoraj enaka  C4 GP in pri obeh se pojavlja enaka težava... Nastavitve klime, radia in osrednjega zaslona se same spreminjajo skoraj vsakič, ko prižgem avto. Npr. klima je nastavljena na 21'C, avto ugasnem, čez nekaj ur ga ponovno prižgem in nastavitve klime so povsem pomešane (leva stran 18'C, desna 23'C ali pa je vse skupaj na MAX na sprednjo šipo itd). Enaka težava z osvetlitvijo zaslonov: ko ga ugasnem je npr. osvetlitev nastavljena na MAX, ker je pač dan, ponovno ga vžgem čez morda 10 minut, ko je še zmeraj svetlo in sončno, ovetlitev zaslonov pa se je spremenila na MIN... Ali pa nastavitve zvoka, jaz nastavim več basov in visokih tonov, malo pojačam zadnje zvočnike, ko pa avto ponovno vžgem, je pa vse nastavljeno na 0 bassov, 0 visokih tonov, ludness ni vključen...

Skratka, nastavitve se spreminjajo kar same od sebe, skoraj vsakič, ko avto ponovno vžgem. Je morda kdo imel podobne težave in jih je rešil?

Citroenovc

JAz bi pomislil na kak akumulator ... Je nov ali bolj na koncu kariere?
OK

LP
Primož

Stopi

Citat od: Citroenovc;181081JAz bi pomislil na kak akumulator ... Je nov ali bolj na koncu kariere?

Skoraj nov, v obeh avtih. Sem se pogovarjal s kolegom, pa ima tudi enake probleme, torej sklepam, da je to neka serijska elektronska napaka... :-(

Ko vžgem avto, in je vse pomešano, se včasih odločim, da ne bom vse nastavljal nazaj, na moje nastavitve, ker se peljem morda smo 5 minut do trgovine, ko pa se naslednjič vsedem v avto in ga vžgem, je pa spet vse lepo nastavljeno na moje nastavitve.

Citroenovc

Ja pol pa kliči na en dober servis in vprašaj a je kaj na tem. KAteri so dobri - pa smo že večkrat razpravljali na forumu.
OK

LP
Primož

xpuser

Stopi

Z akumulatorjem zagotovo ni kaj narobe, saj, kot sem napisal, ko vžgem avto, in je vse pomešano, se včasih odločim, da ne bom vse nastavljal nazaj, na moje nastavitve, ker se peljem morda samo 5 minut do trgovine, ko pa se čez 15 minut, ko pridem iz trgovine, spet vsedem v avto in ga vžgem, je pa spet vse lepo nastavljeno na moje nastavitve. :ahh1:

Torej, če bi bil vzrok akumulator, bi se pač zresetiralo in se nikakor ne bi več povrnilo na "moje" nastavitve...

@citroenovc, ker sem bolj nov citroenar, te prosim, če mi lahko svetuješ kakšen dober servis... Sem iz Ljubljane. Hvala!:BigThumbs:

Citroenovc

Od pooblaščenih Merlak - Drenov Grič in Jerovšek - Grosuplje.
OK

LP
Primož

Stopi

Citat od: Citroenovc;181173Od pooblaščenih Merlak - Drenov Grič in Jerovšek - Grosuplje.

Hvala!:emot112:

Stopi

Sem tako dolgo brskal po forumu, da sem našel rešitev. Vsaj upam... :BigThumbs:

Posodobil bom Firmware, ki bi naj točno to napako tudi odpravil:

"Na voljo je nova različica sistema za MyWay (RNEG) navigacije - 40.03. Odpravlja določene napake ki so naštete spodaj. Kolikor sem obveščen še vedno ni streamanja prek BT.

Odpravljene napake:
-Various Bluetooth malfunctions (Incompatibility with certain telephones, loss of the Bluetooth twinning on starting a telephone call, poor sound quality)
-"UNKNOWN" is shown instead of the name of the caller when receiving a call
-Under-estimation of the radar speeds for vehicles with the speed unit in miles
-In Latin America only, restarting of the audio-navigation system (RNEG) following a request for navigation in "Demo" mode
-In navigation mode : Cursor stuck on the GPS mapping, The cursor on the GPS mapping does not reflect the actual position of the vehicle
-Arrival time either over- or under-estimated when being guided
-Random loss of audio adjustments after starting the engine
-Random loss of audio sound after starting the engine
-Interference in the loudspeakers after starting the engine
-Multifunction screen randomly going yellow
-Random loss of time and altitude
-The telephone directory, or the history, of calls made from the radio-navigation system RNEG is no longer visible on the multifunction screen"

Tudi tisti rumeni zaslon se mi je že enkrat pojavil. Ker imam težave z nadgradnjo na 50.03, bom poizkusil z nadgradnjo na 40.03...:emot112: