nakup C5 Hdi

Začel/a igor29, April 02, 2014, 07:14:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

igor29

živjo. v bližnji prihodnosti imam namen kupit citroena C5. pred 2 letih sem že imel xantio 2.0 hdi s prevoženih nekaj čez 500.000 prevoženih,in je šla kot nova. pred 8 letih sem si pa lastil bx-a  :)  navmes pa nekaj drugih avtov. sedaj je pa tako. želja mi je kupti C5,letnik 2002-03,pa ne vem ali bi vzel 2.0 hdi ali 2.2 hdi 16v. v porabi vem da pride kakšen liter razlike,pa me zanima kako se obnese 2.2 16v motor,ker za 2.0 vem skoraj vse. pa če so kakšni problemi z elektroniko v avtu. hvala v naprej

MaGo5

Imam 2.2 HDI l. 03, avtomatik, prevoženih 325 t/km pa gre še vedno fajn. Z njim nimam problemov razen tega, da sem moral pred pol leta investirati v nove prednje zavorne čeljusti, vodila za ročno ter pred kratkim zamenjati en nosilec motorja in jermenico na gl. gredi, ki baje kar rada crkne saj je narejena iz dveh delov. Serviser sicer pravi, da naj bi nova vzdržala vsaj 150 t/km.
Sem zadovoljen z njim, sploh, če vzamem v obzir nakupno vrednost avta, ki je smešno nizka v primerjavi z nemci. Pelješ se pa enkrat bolje. Kar me veseli, pa je, da nima v notranjosti niti enega črička. Naj tako ostane še 100 jurjev km :funny34d:.

igor29

no super. kaj pa avtomatski menjalnik? so kakšni problemi z njim? ker vem da popravila le teh so zelo draga. pa kakšna je kaj normalna poraba pri avtomatiku,ker bi mogoče tudi takšnega vzel,a ne bi rad da pije kot kakšen bencinar. ker najrajši bi Exclusive opremo,so pa vsi 2.2 motor,in kar nekaj teh je avtomatikov

ModelJT

Ja no 2.2 hdi ne slovi ravno po zanesljivosti. Avtomatiki bsje niso slabi pri 2.2. Ce bi jaz osebno izbiral bi probal najti. 2.0 hdi in rocni menjalnik. Pa ce ni dovolj konjev cipiras pa si na istem kot pri 2.2.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Niso zanesljivi? zakaj že? ker že imajo Fap filter pa ga je treba na 130K menjat? Oz dolit, ščistit ali kakorkoli... Doma smo imeli 2.2 pa je delal ko urca v 5 letih enega samega popravila ni bilo... oz ja je blo ta hudič je stal 80€ neki senzor za luft... To je to

ModelJT

Super! Èimveč takih! Jaz bi še vseeno vzel 2.0 HDi 109KM.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MaGo5

Citat od: igor29;181023no super. kaj pa avtomatski menjalnik? so kakšni problemi z njim? ker vem da popravila le teh so zelo draga. pa kakšna je kaj normalna poraba pri avtomatiku,ker bi mogoče tudi takšnega vzel,a ne bi rad da pije kot kakšen bencinar. ker najrajši bi Exclusive opremo,so pa vsi 2.2 motor,in kar nekaj teh je avtomatikov

Lahko samo rečem, da lepo prestavlja. Bom pa čez 5 t/km menjal olje v menjalniku, ker sem opazil, da pri nižjih zunanjih temperaturah prestavlja malce manj tekoče, ko pa se po nekaj kilometrih olje segreje pa spet lepo.

Poraba pa je pri meni 7 litrov pa je precej drkarije.

igor29

saj za 2.0 sem se že pozanimal za čipiranje,ni pretirana cena,dobi se pa +30km in +70nm. saj nekaj časa še imam za razmislek :)  pa hvala za odgovore in nasvete

igor29

še eno vprašanje glede čipanja. menjalnik in sklopka to zdržita? pa naj gre za 2.0 , 2.2 ali avtomatik?

ModelJT

Moj stric ima c5 MK1 2.0 hdi z rocnim menjalnikom cipiran pa ni nobenih problemov.
[SIGPIC][/SIGPIC]

xsara88

Igor, upam, da ne boš jezen, če se malo sposodim tvojo temo;)
Torej, tudi sam kupujem C5, pa majo vsi nad 200k km (če so realni).Zanima me do koliko km naj gledam največ oz. kolko naj bi tej avti zdržali?

Hvala.

igor29

če so bili dobro vzdrževani,bodo zdržali še dost. kot sem omenil,sem imel xantio 2.0 hdi s 516.000 prevoženih,in je šla odlično. prodal sem jo zato,ker sem ostal brez službe,in bi mi vsak strošek bil prevelik. sedaj sem se pa spet zaposlil,in C5 je edini ki si ga želim  :)

MaGo5

Najprej povej kateri model. Enka, dvojka ali trojka?
Domnevam, da iščeš enko? Èe je temu tako potem ti lahko rečem, če jo najdeš z realnimi pod 200 t/km si srečko.
Sicer kot sem dejal moj (2.2 hdi, avt.) ima 325 t/km pa dela ko ura. Je pa res, da se pri vzdrževanju ne špara!

xsara88

se opravičujem za nepopolne info:)...gre se za enko ja...sem do sedaj imel xsaro, pa prodal zaradi večjega placa pri c5, sedaj si pa te c5 ogledujem pa čekiram...težko je dobiti kakega ''lepega''

igor29

prej sem bil na probni vožnji z 2.2 avtomatikom :emot112: prehudo,takoj zleze pod kožo