Tempomat

Začel/a StefZ, Marec 31, 2014, 08:23:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

north

Kaj pa stikalo oz ročka na com 2000?
Citroën - Creative Technology

kodrnusa

Pozdravljeni, imam podobno težavo lot zavrsnik. Tempomat dela normalno, vsako peto do deseto vožnjo mi pa samo utripajo črtice in noče delat, kot da ne more dobit podatka o hitrosti. Pojavlja se pa zelo naključno. Ali je kdo rešil težavo? Imam bencinarja 2010 letnik.

Hvala za pomoč..

jumper1

Nedelovanje tempomata je lahko povezano z pemajhnim tlakom zraka v sesalnem vodu(počena cev ,ali vakum  ev da turbina ne da dovolj zraka),potem tudi izklopi tempomat in do naslednjega vžiga ne deluje

kodrnusa

Ko tempomat dela potem dela. To pomeni, da takrat , ko avto vžgem in če dela, dela dokler ga ne ugasnem. Vsake toliko ko ga vžgem pa ne dela in pol sploh ne dela do naslednjič. Probal sem tudi med vožnjo ugasnit avto (vem da je nevarno ja) in prižgat nazaj in še zmeraj ni delalo. Ko sem se drugi dan usedel v avto je spet delal normalno. Èudno a :) pojavlja se na vsake 5-10 voženj.
Naj še povem, da se mi to že skoz dogaja (odkar imam avto cca 2 leti), vendar zadnje čase bolj pogosto. Avto je bi med tem že vsaj 3 krat na servisu in testerjih, pa niso zaznali nobene napake nikoli.