Nakup DS3

Začel/a Pingo, Marec 26, 2014, 01:52:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pingo

Pozdravljeni,

na forum sem se prijavil zaradi nakupa vozila. Prišel je čas za menjavo avta, v ožji izbor je prišel tudi DS3. Do sedaj Citroena nismo imeli doma in sploh ne poznam te znamke. Malo bom še prelistal forum glede pogostih okvar itd, zanima pa me samo to, če kdo pozna avto na tej povezavi:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8241345&show=1&avto=Citroen%20DS3%201.6%20THP%20Sport%20Chic

So kakšne posebne težave pri teh letnikih in izbranem motorju?

Hvala in lep pozdrav.

DS3r

Pozdravljen in hkrati dobrodošel na forumu. Problem pri teh motorjih je pogonska veriga katera se rada raztegne. Pestijo ga tudi kakšne manjše težave ampak to je odvisno od avtomobila do avtomobila in je verjetno tudi povezano z vzdrževanjem (sam delam servise na 15000km). Dobrodošlo je tudi da ima avto podaljšano garancijo katere pa ta nima, če veriga še ni bila menjana. Toplo ti priporočam da vzameš THP motor in ne navadnega 1.6VTI ja, ker tisto je zame bolj pogreb od motorja, poraba je pa približno ista.
Lp

Pingo

Kdaj točno pa je menjal citroen THP in ne vgrajuje več VTI motorjev v ta model oz. vgrajuje še kar oba? Pri tem avtu sicer piše da je THP (lahko da je napaka?). Kako sploh ločiš pri vozilu oba motorja - verjetno iz prometne ali vin številke? Kako pa je z isofixom v teh avtih - imajo vsi ali je bilo za doplačati?

lp

ModelJT

Vgrajuje oba. THP ima turbino VTi pa ne. Ta z linka je THP.
[SIGPIC][/SIGPIC]

DS3r

VTI je navaden ne turbo 1.6 motor z 120hp, THP pa je 1,6 turbo motor z 157hp

Čojko

isofixa ne boš rabil.

Pingo

Ok hvala sem najprej mislil da je VTI starejši motor in so ga sedaj nadomestili s THP. Verjetno ga bom moral poiskati v tujini ker v sloveniji je bolj boga izbira. Isofix bo pa kar nujna stvar :)

V primeru da ga nabavim se seveda javim da mi poveste malo več o izbiri olja,...

lp

MSrougeZX

isofix je največja brezveznarija kar obstaja...ni potrebe po tem...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Glede isofix ti bo kristalno jasno, da ga ne rabiš ko boš kupoval stolček za v avto.

DS3r

Citat od: Pingo;180593Ok hvala sem najprej mislil da je VTI starejši motor in so ga sedaj nadomestili s THP. Verjetno ga bom moral poiskati v tujini ker v sloveniji je bolj boga izbira. Isofix bo pa kar nujna stvar :)

V primeru da ga nabavim se seveda javim da mi poveste malo več o izbiri olja,...

lp

Za 12000€ ti jaz prodam mojega hehe. Kakšno barvo pa iščeš? Točno določeno ali boš bolj na kilometre gledal in ohranenost avta, poštemplano servisno knjigo itd. ? Olje pa itak Total Ineo (velja za oba motorja THP in VTI)