Olje za v GS

Začel/a Čojko, Marec 25, 2014, 04:12:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

S tem oljem sem v parih dneh skoraj doktoriral.
Shell je dejansko firma, kjer se lahko vse ostalo skrije. Naftna družba od A do Ž, olj samo za avtomobile je toliko, da boli glava, pa majo olja za vse živo - od F1 Ferrari, pa do letal in še vsega ostalega.
Za te naše zračno hlajenje motorje, ki so še zdravi bi bilo idealno olje Helix HX5 K 15W50 (K pomeni za motorje z več kot 100.000 km), vendar se ga ne da dobit v Sloveniji, pa še marsikje v tujini tudi ne. Najbližje naj bi bilo šele v Angliji - vemo kako je tam z oldtajmerstvom. čakam še na odgovor ene firme iz anglije za katero mi je dal kontakt slovenski distributer za shell.
V kolikor ga ne dobim, ali bo cena pretirana bom po tem kar sem se sedaj naučil ostal na Shellu HX5 15W40 s katerim sem zelo zadovoljen.

GSclub

prav tako pomembno, kot menjava olja, je redno čiščenje oljnega hladilnika...

Čojko

Ja, to si zelo dobro zapisal.
V glavnem zgoraj navedenega olja ne dobim, tako da bom nadaljeval kar s Shell HX5 15W40

MunoGS

Da pomognem, bilo koje današnje ulje 15w/40 je dobro za GS-a jedino je bitno da je interval zamjene izmeðu 5-6k  i neæe biti nikada problema, osim ako u čepu vidite kao mliječno vrhnje na poklopcu čepa onda to ulje definitibno nije za taj motor jer navlači vlagu na sebe . . .

uglavnom pazite na intervale i sve æe biti u najboljem redu ;))

zo

Deda

Ja mečem Castrol GTX 20-50w i odliæno se pokazalo,nit ga troši previše,niti dimi i motor tih.Original američko pakovanje 1 galon 11€.

Čojko

V italijanskih original navodilih za GS so konec sedemdesetih predpisali TOTAL GTS 20W50 oz. 15W50
Ali je morda že kdo slučajno imel izkušnje z Motul Classic 2100, polsintetično za avtomobile po letniku 1970?

andraž

Kje pa lahko kupiš ta Castrol 20W 50? V Sloveniji ga ni.

gule

Za te stare izmučene motorje ni treba neka znanost, gosto, mineralno in poceni, ter dobavljivo, da ga lahko dolivaš...ina, modriča, petrol...

pa še kakšen Total Classic...

garac

@gule se strinjam, s kakšno sintetiko narediš več škode, kot koristi.
Žal včasih ljudje zmotno razmišljamo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Citat od: andraž;181523Kje pa lahko kupiš ta Castrol 20W 50? V Sloveniji ga ni.

Pri meni dobš TOTAL Quarz 5000, 20W-50. Superior mineral technology.
Ravno sem dobil paket za moj SM.

superca13

Zgleda pa tako.:BigThumbs:

andraž

Takle se je do nedevnega dobil v Leclercu.

Čojko

Èe te prav razumem se ga da kupit pri tebi? Cena?

superca13

Moj kolega je uvoznik za TOTAL.
Lahko se direktno tam zmenite ali pa mene povprašate. Da me ne bo kdo prijavil, pošljem njegove kontakte po z.s :-)

Ceno mi ravno sestavlja skupaj. 20W50 je namreč tako olje, ki se ga naroča hudo redko.
Na zalogi ga ančeloma nima, ko naroči, naroči najmanj 1 karton: 18X1L ali 4X5L.
Javim cene tekom dneva.

LP
S