Xantia, antifriz, grelec kabine

Začel/a skrt3, Marec 10, 2014, 04:10:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: skrt3;179471lepi cajti, ko sem dneve zgubljal v garaži okol amija ipd.

danes pa se dnevi obrnejo ob najmlajšem kričaču, starejšem kričaču, ki išče pozornost zaradi tamalega kričača in najstarejšemu kričaču, ker drugače se itak ne znamo več pogovarjat :) (dve hčerkici in namberuanžena)

Potem pa predlagam, da nabaviš Haynes-a za najstarejšega kričača vsaj, pa najdeš kje ima volume control vgrajen, alpa ga aftermakret vgradiš :Red-Wink:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

skrt3

aftermarket ji lahko samo ustnice napihneš s par zidarskimi :))))))

Jogador

Citat od: skrt3;179474aftermarket ji lahko samo ustnice napihneš s par zidarskimi :))))))

Potem boš vesel, da maš karavana, da boš imel kje spat =)))
"Watch this..."

skrt3

ajde dosta OFF TOPIC :)
mimogrede... žena mi je naročila Haynes-a, ampak za Xantio. Imam občutek, da bom več rabil kot pri Berlingotu :P

Čojko

Sem kupil hidravličarja. Občasno dela vse, razen ene zadeve.
Slika je, tona ni.

skrt3

danes na poti domov me je presenetila moja Kantia (kot jo je Sasaljut krstil :P )

najprej sem se ustrašil, da je spet kaj z menjalnikom, ker je čudno cukala pri spuščanju ij dodajanju gasa... se ustavim, obrati full visoki... takoj pomislim na motorček prostega teka.... ga zagledam, premislim, pokličem mehanika za par napotkov, 30 minut igračkanja in akcija... Kantia spet lepo prede

jutri pa pelje žena na tisto čiščenje sistema... bomo vidli, kaj pravijo mojstri.

xantos

Hehe dober vzdevek!

Kaj je pa bilo narobe? Zaštekal regulator?
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

skrt3

Boh, nimam pojma. Sem ga pobral dol, precistil, precistil lezisce in nato opravil nastavitev regulatorja po navodilih mehanika... Zaenkrat vse okej. Ob priliki pa ji bom privoscil novega, ziher je ziher

Jogador

Jaz imam en regulator (če govorimo o motorčku prostega teka) nov na lagerju, sicer ni original, rabiš za nastavitev baje lexio, ti ga šenkam =)
"Watch this..."

skrt3

Lahko das na stran, z veseljem. Pa bo to ziher pasalo na mojo xantio?

Itak sem razmisljal o konkurenci, okoli 50 EUR pride, baje?

Sporoci mi tip in kaksno stevilko, da preverim. Se bova zmenila za primerno ceno

skrt3

Baje nastavis s to kombinacijo:

Montiras motorcek, priklopis konektor
Das kontakt s kljucem
Odklopis konektor
Priklopis konektor
Odvzames kontakt

S ciscenjem motorcka in zgornjo proceduro se je moja xantia normalizirala.

Jogador

Tale paše na 1.8 16v motor, za ostale ne vem.

Jaz sem tudi sčistil samo original, pa funkcionira, avto gre pa itak od hiše.
"Watch this..."

skrt3

Se spomnem, da je nekdo ze glancal ta motorcek in objavil slike. Se bolj me zanima s cim, kaj tocno in koliko se to scisti. Rad bi naredil delo za prav.

Jogador

Sčisti se tisti špičast del, sploh pod tisto plastiko je saj mnogo.

Jaz sem ga najprej spihal s čistilom za bremze v sprayu, potem sem ga še 15 minut pustil namočenega v isto zadevo (samo konico, ne celega=)), takrat sem še na mestu montaže spucal saje.
Potem sem pa motorček fino spihal s stisnjenim zrakom, na koncu pa odmaknil tisto plastiko in noter špricnil malo silikonskega maziva (nasvet majstra za te avte), pa dela od takrat ko nov.
Tudi obratov ni bilo treba štelat.
"Watch this..."

skrt3

No, majstri so prečistili sistem ventilacije, zamenjali filter kabine, napolnili klimo, ker je bila BREZ plina in napolnili še nek kontrast, ki naj bi pokazal, če in kje klima pušča. So bili precej skeptični glede tega, da je sistem bil povsem brez plina.

Nekaj dni je bilo veliko boljše, kar se smradu tiče, danes zjutraj pa se je spet precej vohalo ta smrad.

Opažam, da mi LHM tudi pušča nekje v motornem prostoru. Mogoče se tudi ta kje zakuri pa spušča te čudne hlape v kabino, ha?

Bu, bodo preverili še majstri te dni, kako je s puščanjem plina...

@jogador
v soboto sekam Slovenijo na relaciji Koper-Poljčane. Se dobiva kje vmes za motorček prostega teka? Sem zbral kovance, da ti pustim za kavo :)