Prodajalec "Avto jolly"

Začel/a Gašper, Februar 27, 2014, 07:11:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Citat od: alesz;180573....vglavnem mi je všečen obračun obresti....

Ubistvu je je ful poceni, če plašaš takoj :Hammer3::Hammer3:
Tisto z vožnjo brez skrbi je bilo mišljeno kot ironija....

alesz: Zanimivo branje - v končni fazi kar malo strašljivo, ko začneš razmišljat, da ti avto "na novo napišejo"....

Èist iz radovednosti me zanima kje se tako vabilo dobi?

Citroenovc

STMS d.o.o. pa ornk je.e slovnica :(

Mislim, preden se kdo vtakne, da sem pokolovski - gre se za uradno vabilo.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: garac;180566tehnični popisujejo km, ker se menda spet misli nekaj uvajat 1/2 letni tehnični za vozila nad 300tkm, tako, da moram letos obrnit števec

Krasno. In če ti števec ne dela? V moji žvali se je že zdavnaj ustavil. Jaz se pa tudi ne sprašujem, koliko km ima, ker je pač odlično in primerno namenu vzdrževan. Za svoje potrebe ga pa na Garminu popisujem ...
OK

LP
Primož

alesz

CitatJaz se pa tudi ne sprašujem, koliko km ima,
Verjetno ne bo držalo.Crknil ti je števec,podatek o hitrosti in kilometrih pa je v sistemu.Èe vozilo nima tega podatka ponavadi cuka ali pa celo gori diagnoza,ker računalnik ne ve da se giblje in posledično ne zna zračunat v kateri prestavi se vozi.............

Citatimel sem v spominu C5 I..? ne vem zakaj ?

Citroenovc

Govora je o 22 let starem praktično neuničljivem linijskem turbo dizl 6 cilindrašu, ki je hvalabogu brez elektronike in vseh teh modernih v glavo nekaj dodatkov ... :-)

Števec jim pa ckrne praktično vsem - ker je baje problem z masami (ja, niso imeli samo XMi teh problemov) na armaturki oz nekje na poti med motorjem in števcem ...

Že prejšnjemu lastniku v 7 letih njegovega lastništva praktično nič ni delal, ustavil se je na 300k km, ta drugi števec (ker je že on probal zadevo popravit) jih kaže 200k, noben se pa nikamor ne premakne - tako hitrost kot km (niti dnevni niti skupni).
OK

LP
Primož

Tiki

Citroenovc: Potem že ima elektronski števec? Pa daj prosim razkrij no kaj imaš zaeno zver... :D
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

MSrougeZX

No lepo napiši saj smo na avtoforumu in ne nekem živalskem...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Glasujem, da se gre za Mercedes.

tomaz555

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

miklavz

No, pri večini avtov, ki se prodajajo pri nas pa števec čudežno crkne pri 120 kkm ali pa pri 180 kkm; starost sploh ni pomembna, he he...

zlikovski

Točno tako, lahko je star 7let ali pa 15 pa razlike 50k :)

miklavz

Upam, da se bo to tudi pri nas v bananistanu končno uredilo; lahko bi se tretiralo kot kraja in namerno povzročanje premoženjske koristi; posledično pa tudi kot poizkus naklepnega umora.
Kajti, kupiš avto, ki ima kao narejen veliki servis, vse urejeno in zamenjano (v bistvu pa narejenega nič), držiš se servisnih intervalov in - lej ga zlomka - zablokira ti kolo, preskoči zobati jermen med prehitevanjem ali v ovinku na malo bolj zdrsni cesti - in te popelje naravnost v graben ali v nasproti vozeč avto...
Nezakonito pridobljena premoženjska korist preprodajalcev pa se verjetno meri v mil €.
Z drastičnimi ukrepi nad take goljufe!
LPM

Xandrej

Včeraj je že pisalo v žurnalu glede tega da se bo to nehalo... Èe ima kdo včerajšni žurnal na jprilepi gor...

StefZ

Zdravo!

Tukaj je link na Žurnal 24:

Hec je, da bo to (če bo) veljalo samo za slovenske... Pa še pri teh se lahko od enega do drugega tehničnega naredi "malo" kilometrov (prve 4 leta ga ni pol pa na vsake dve leti...) - vmes pa veselo vrtiš kilometre nazaj in tako v dveh letih (med tehničnimi pregledi) namesto realnih 100k narediš recimo 50k - ker za "slovenčke" je pa 25k na leto že kar veliko in to je ziher realna cifra :Hammer3: - pa bo na koncu vesel diler in tistki, ki je kupil slovenski avto z realnimi kilometri. :Hammer3:

Kakor koli obrneš je začaran krog.
Dokler bo obstajalo povpraševanje bo tudi ponudba (in obratno) in dokler imajo tisti, ki vrtijo nazaj več priliva (€€€€€€) kakor pa dajo za kazen (če/ko enkrat bo) oziroma jim suma sumarum na koncu ostane več bodo to počeli....
:argue1:

Namesto da vlada spet razmišlja o dvigu DDV bi lahko pogledala v to smer....