Ali kdo pozna avto?

Začel/a Gašper, Februar 12, 2014, 09:33:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: LionRock;177570Po pravici povedano bi rad do konca meseca menjal ker imam ranvo na starem registracijo... Sicer to pač res ni problem samo manj letanja bi imel. In kako naj ulovim tak avto? :) Kako naj vem da ima slovensko poreklo?

Malo pregleduješ oglase, ponavadi ti že na avto.net piše zraven kupljen v Sloveniji, pod opombe slovensko poreklo, servisna knjižica pa mora biti potrjena. nekaj na silo kupovat verjetno nima smisla, da se ne boš kasneje kesal, odločil pa se boš seveda sam. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

LionRock

Recimo ta, ki sem ga že prej prilimal http://www.avto.net/acbezigrajskacelje/ad.asp?id=8122457 piše da ima potrejeno servisno ? To še ne pomeni da slovenskega izvora?

lugr78

Dobri bi lahko bili vsi, realnost je najbrž drugačna ;)

Predlagam da si izbereš par favoritov glede opreme in motorja itd. , pokličeš prodajalce in rečeš za št. šasije. S temi greš na najbližji C. servis, jim daš za pivo da preverijo zgodovino garancijskih popravil. Po tem boš najbrž izločil nekaj vozil pri katerih se podatki ne bodo ujemali. Èe ti bo kateri ostal ga pojdi pogledat z nekom ki se spozna na citroene in jih je po možnosti tudi že kdaj šravfal oz. si jih je vsaj lastil, ne samo bral o njih na raznih VW / Opel / Seat / Honda.... forumih.Èe je na ogledu avto videt ok ga pelji na bližnji C. servis na pregled, če je ok ga kupi.

Načeloma pa velja da se kupi avto :

- slovenskega porekla (lahko preveriš zgodovino)
- ki ima servisno knjigo korektno izpolnjeno ter priložene račune servisov
- ki ni imel že xy lastnikov
- pri katerem ti da prodajalec dober občutek in ničesar ne skriva / olepšuje pri   ogledu avta ter ti pove morebitne hibe avta

.....pa veliko sreče pri kupovanju :BigThumbs:
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

LionRock

Ok, lepo napisano :) Hvala za info in upam, da me ne nategnejo :D

Lovro

Točno tako, kot je Lugr napisal, sem naredil jaz.

Spremljal oglase, zahteval številko šasije, šel preverit zgodovino na servis.

Ko sem našel "kandidata", sem prosil prijatelja, da je šel z menoj pogledat avto.

Ker se je res vse ujemalo, ga niti nisem peljal na pregled na servis ampak kar zaaral. Sedaj ga vozim 3. leto in sem zadovoljen. Poštimati je bilo treba le znano hibo C5 - hladilnik za klimo, ki itak zdrži le kake 3 leta. Hladilnik je bil zastonj, plačal pa sem delo in plin (avto je ravno šel ven iz garancije). Hkrati sem moral zamenjati še dvižni mehanizem sprednje leve šipe (avto je bil takrat star 4 leta).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

ModelJT

Citat od: Lovro;177545Hidropnevmatsko oz. po domače hidravlično vzmetenje imajo le C5 in C6.

Ostali imajo klasično vzmetenje (fedri) ali pa zračno.

Moraš rečt od novih, da ne bo še to naprej govoril narobe.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alesz

Tudi elektronsko podprti "fedri" niso slabi.....................

Čojko

Zanimivo - švabi stavijo na udobje, Citroen se ga odrekuje,.... narobe svet!

Gašper

Citat od: LionRock;177570Po pravici povedano bi rad do konca meseca menjal ker imam ranvo na starem registracijo... Sicer to pač res ni problem samo manj letanja bi imel. In kako naj ulovim tak avto? :) Kako naj vem da ima slovensko poreklo?

Glede porekla je najlažje če preveriš homologacijsko oznako in sicer: SA - slovensko poreklo, SB- uvoz, SC - predelava in SD - duplikat. Največkrat se pojavljata le SA ali SB ostali precej redkeje.

blah

Pozdrav!

Da ne odpiram nove teme, si bom kar tukaj sposodil. Namreč imam nekje enkrat namen kupiti drug avto... Seveda bo to limuzina, letnik od 2008 naprej, gledam octavio mk2, c5 mk3, mondea, mazdo6, dizel, okrog 140 konjev. Sicer res ne naredim dosti kilometrov letno, ker imam službeni avto doma, ampak mi je užitek vožnja dizlov.

V glavnem, najbolj sem se trenutno ogrel za c5, ker je to vrjetno najlepši avto, ki si ga lahko človek privošči. Me pa zanima kakšne imate kaj težave z c5 140 konjev, torej 2.0 hdi?

Pa kaj pravite na tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8145324&show=1&avto= ? Všeč mi je ker je 1. lastnik (druga sploh ne gledam) in pa ker ni od preprodajalcev (vsaj upam)...

3001

Moj je iz uvoza razen znanih napak c5 nisem imel težav.Sem pa v dveh letih naredil c.ca 50.000 km.Sklopa pa včasih drsi,to mi je delala že ko sem ga kupil,sprva me je zelo motilo zdaj pa ne več.Kakor je rekel mehanik" ti se kar vozi ko bo crknila jo bomo pa zamenjali" in sem se sprijaznil,moram pa priznati da se mi zadnje čase zelo poredko dogaja da drsi.

ModelJT

@blah daj si malo preberi po forumu, ker so čisto vse hibe napisane že stokrat. Pri teh motorjih lahko drsi sklopka in trese vztrajnik.
[SIGPIC][/SIGPIC]

kikitron

Tudi jaz kupujem C5-ko ampak ne najdem 2.0HDi 140KM avtomatika. A sploh obstajajo?
Drugače pa sem si ogledal tega in mi po opremi ustreza razen cena se mi zdi zelo visoka proti drugim ponudnikom :/ http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8034439&show=1&avto=Citroen%20C5%20Tourer%202.0%20HDi%20Exclusive%20FAP%20...
Kakšna je realna cena za C5 s tako opremo?
Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive FAP Avt. 120kW/2011

Double Chevron

Ko poguglaš GSM vidiš, da pripada družbi KEPIC PLUS d.o.o., ki prodaja TOLE...

ModelJT

Citat od: Double Chevron;177809Ko poguglaš GSM vidiš, da pripada družbi KEPIC PLUS d.o.o., ki prodaja TOLE...

A??

Edit: aaa to za tisti C5 na prejšnji strani. Bi bilo fino če bi citiral post, da bi se vedelo za katerega se gre....
[SIGPIC][/SIGPIC]