C3 Avto vleče v desno

Začel/a 1cimer, Februar 08, 2014, 06:14:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

1cimer

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem kupil C3 1.4i Sx Pack in pojavlja se mi da mi občasno avto vleče v desno stran.

Naredil sem optiko, na kateri ni bilo skoraj nič za nastavit, vse je v normali.
Peljal sem na tester, nič ni pokazalo razen napake na alternatorju, katerega so pošlihtali (nov regler in ležaji)
Zgleda pa tako, da ko volan spustim se samodejno zavrti v desno za kakšne 4 cm. Èe ga držim v ravni liniji je vse ok in nimam občutka da bi bilo z optiko kaj narobe, ker sem na enem prejšnjem avtu imel ta problem in se je obnašal popolnoma drugače.

Prosim za pomoč!
:BigThumbs:CITROEN:BigThumbs: Voziti kaj drugega je greh

Mike666

zlikovski

Potem pa so tile pravi majstri na optiki.
Pelji na drug servis da ti nastavijo podvozje.

1cimer

Citat od: zlikovski;177078Potem pa so tile pravi majstri na optiki.
Pelji na drug servis da ti nastavijo podvozje.

Ko se je izvajala optika sem bil zraven +tega je moj sosed in se je res trudil.
Ponavljam se enkrat. Avto vleče v 50% vožnje in ne vedno, tako da tudi jaz trdim da optika s tem nima nič.

Čojko

Mike666

Tak kot sem ti napisal. Ko ti vleče poglej na cesto in oceni kaki je asvalt. Èe visi ali so kolovozi od tovornjakov. Ker meni je to bil enak občutek. Sem mislil da je avto kriv na koncu pa sem ugotovil da je res cesta tak v kurcu.

Zeko124

Se podpisem pod oba Mikeova posta, kljub porihtani optiki mi na ac velikokrat predvsem na voznem pasu avto sajta v desno.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

1cimer

Citat od: zlikovski;177111Kot je napisal Mike666.

Bom preveril še gornje ležaje na amortizerih. Lahko da desni malo šteka in to posledično obrača volan
:argue1:

Spot

Tlak v gumah si kaj preveril? In pa zamenjaj spreznja in zadnja kolesa - včasih so krive pnevmatike za vlečenje v določeno smer.

Čojko

1cimer

V soboto smo malo preverjali zadevo.
Avto je bil dvignjen nakar sem volan obrnil popolnoma v levo, ga spustil in se je zavrtel za obrat in pol sam nazaj. Ko sem ga zavil do konca v desno se je vrnil samo za pol obrata.

Iz leve strani se vrne za 9cm iz desne za 4cm.

westal

Francoski avti so jajca! Jaz bom z mojga snel tablice in jih vrnil, če me bo še naprej tako zajebaval in mi praznil denarnico.:bombs:

frodo1

Citat od: westal;182741Francoski avti so jajca! Jaz bom z mojga snel tablice in jih vrnil, če me bo še naprej tako zajebaval in mi praznil denarnico.:bombs:

Kaj še čakaš?
:breaking_pc:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

westal

Na dnar, da si kupim nekaj nefrancoskega. :Hammer3: