vlečna kljuka

Začel/a OGORAZD, Januar 27, 2014, 08:52:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

OGORAZD

Zdravo,

Rabim vaše izkušnje in sicer se odločam za montažo vlečne kljuke, avto letnik 2007 exlusive, je že kdo dal montirat naknadno in kakšen strošek to predstavlja, kolikor sem gledal po spletu cca 300 EUR, ima kdo boljšo (cenejšo ;) izkušnjo?

LP

altair123

izogibaj se bartol vlečne kljuke (verjetno to dobiš najceneje). Po prvi zimi začela rjavet da bi se človek zjokal. Po moje da čez 2 leti ne bi upal več zapet prikolice nanjo.
Glede originalne sem našel tole:
Originalna vlečna kljuka z računalnikom in vse kar sodi zraven z montažo pride 620€.
To je cena brez homologacije, na homologacijo morate avto peljati sami. Mislim da pride še
25€ za vpis v homologacijo.

Pri Bullbars pa tole:

Cene vlečnih kljuk za vaše vozilo se sledeče:

-          Hitro snemljiva vlečna kljuka na patent...300 EUR + DDV (čakalna doba 5-7 dni)

-          Avtomtska-nevidna vlečna kljuka.............470 EUR + DDV (čakalna doba 3-5 dni)

Cene vsebujejo montažo in elektroniko.

Odbijač se reže minimalno (spodaj). Vidite le če pogledate pod vozilo. Homologacijo lahko uredite pri nas, dodaten strošek 25 EUR.

In še Šeško (googlaj Eva Šeško):
1. snemljiva vlečna naprava na patent (proizvajalec Šeško d.o.o.). Cena z montažo, elektroniko, davkom in delom ter homologacijo je 401,00 EUR. Ta model vlečne naprave je na zalogi. Montaža je možna takoj po predhodni rezervaciji termina na spodnji telefonski številki. Montaža traja cca 2 uri.

2. avtomatska vlečna naprava (proizvajalec Westfalia Nemčija). Vlečna naprava je popolnoma nevidna na vozilu, ko je krogla sneta. Cena z montažo, elektroniko, davkom in delom ter homologacijo je 685,00 EUR. Ta model vlečne naprave moramo naročiti v Nemčiji. Rok dobave cca 6-8 delovnih dni.
Montaža prav tako traja cca 2 uri.

To je iz mojih starih mailov, sam bi če bi še enkrat vzel avtomatsko, čeprav je dražja je res fajn.

Gox

Pri nakupu poglej tudi kakšen je model kljuke ... Na domačega P206, smo montirali Bartolj, najceneje ... zgleda pa tudi grdo :) Na mojem avtu ne bi rad imel take kljuke ..vsaj malo bolj skrito.

gregor

Citat od: altair123;176304izogibaj se bartol vlečne kljuke (verjetno to dobiš najceneje). Po prvi zimi začela rjavet da bi se človek zjokal. Po moje da čez 2 leti ne bi upal več zapet prikolice nanjo.

Kar razpadla bo po dveh letih?  Saj je ne drži barva skupaj.

Prej kot bo priklop postal nevaren bo zeleni volk požrl kable, ki jih mojstri monterji štukajo s hitrimi sponkami včasih tudi zunaj vozila.

Pri nakupu je treba tudi premislit zakaj priklop rabiš, za kakšno težo prikolice in navpično obremenitev kljuke, niso vsi priklopi enaki.
Za novejše kamp prikolice ipd pride prav 13polna vtičnica, ki ima še stalni plus in plus ob delujočem avtu.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Jaz pa sem bil z Bartoljem zelo zadovoljen, je pa res to bilo še pred krizo. Tudi uradni serviserji so običajno imeli njegove za montirat, ki pa so bile kar nekaj dražje kot pri njemu doma.

OGORAZD

zdravo,

Načeloma jo bom potreboval za prevoz čolna dolžine slabih 6 metrov, mogoče še dodatno za počitniško prikolico 440 starejši model, pretvornik za pine imam tako da kar se tega niče ni panike.

Sem sicer računal na strošek nekje do 300 Eur, gledal sem tudi tiste ki imajo priklop kljuke na vijake...

Kogovška kdo pozna, ima ceno 300+DDV, dodaten strošek je še homologacija...

lp

Noddy

Ali s Kogovškom misliš na Bullbars?
Èe se ne motim ti bodo namestili, kar kljuko od Bartolja.

Na starem avtu so mi jo namestili pri njih, na trenutnem pa pri Bartolju.
Kljuki sta identični obe snemljivi. Prva je bila bistveno dražja.
Uporabljam jo občasno (kljuka je večino časa sneta z avtomobila) in nimam nobenih težav z rjavenjem, res pa je, da je avto garažiran.

V primeru drastičnih težav z rjavenjem (Bartolj) se po moje, da zamenjati samo snemljivi del.

OGORAZD

Res je, sem klical Bartolja in poslal mail pa nič odgovora, kdo ve ali še delajo ali je šlo v ....?

christian

Pirniče Hernec je bilo pred časom ugodno.Tole ima v galeriji:

OGORAZD

to je to, samo še avto na rdeč pobarvat pa je moj ;)

sem tudi poslal povpraševanje pa bom videl, sicer na uradnem stane z montažo 450,00 EUR ampak ne original, original stane okoli 900,00 EUR :(

jaka89

Ali si o Bosal kljukah kaj razmišljal? So odlične kvalitete in cenejše kot original (ponavadi celo na originalu piše made by Bosal, ker proizvajajo za različne znamke).

Nekateri avtomobili nujo potrebujejo modul, če ne se okvari onboard računalnik avtomobila. Bosal ima zelo kvaliteten modul ki že sam po sebi stane 84€.

Na http://www.kupci.com/vlecne-kljuke imajo vlečne kljuke Bosal z modulom (če ga avto sploh potrebuje) + oni uredijo montažo in homologacijo. Vse je že v ceni + popust za registrirane člane.

1. primer: kljuka na dva vijaka (rabiš orodje za odstranit) za 360€ komplet
http://www.kupci.com/vlecna-naprava-kljuka-bosal-citr-c4-picasso-06--3351640430519

2. primer horizontalno snemljiva (samo obrneš ročko in pade ven) 460€:
http://www.kupci.com/vlecna-naprava-kljuka-bosal-citr-c4-picasso-06--3351640430533

MULTY

jast sm za C4 picasso kljuko klical in odgovor z montazo in  homiligacijo računa 260 evro v domžalah je pa hitrosnemljiva
lp multy

frodo1

MULTY
Slovenščina pa takšna,... zavedaj se, da si na Citroen Forumu in ne v gostilni s pajdaši.
:argue1:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

MATEJ2

Citat od: frodo1;184532MULTY
Slovenščina pa takšna,... zavedaj se, da si na Citroen Forumu in ne v gostilni s pajdaši.
:argue1:

Kej si sitn n usjezgudej? Sej smo ga usi zstwpli, člouk j tou sam pomagt.

Pa brez zamere. :)

alesz

CitatPa brez zamere.
Pa kdo si ti,da si tako pomemben,da bi se ostali morali trudit s tvojim pisanjem.........................